[X3] gra podziekowala za wspolprace :(

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

lukaluka

[X3] gra podziekowala za wspolprace :(

Post by lukaluka »

stala sie rzecz nieprzyjemna. po wielu godzinach grania gra postanowila, ze po paru minutach od wlaczenia obraz sie zamraza, a dzwiek sobie leci w krotkiej petli. probowalem wracac do wczesniejszych sejwow, lecz wydaje sie, ze to sensu nie ma. niewazne co robie, czy sobie tkwie w kosmosie, czy na stacji, czy walcze, czy skacze do innego sektora wynik jest ten sam. problem sprzetowy to nie jest, bo wszystkie inne gry i programy dzialaja dobrze. ba, X3 ta opcja symulacja dziala swietnie. wersja pl+patch 2.0+bonus pack. spotkal sie ktos z tym ? jakas rada ? myslalem o reinstalacji, ale jak dla mnie to na skutek jakis tam sytuacji gra sie zapetlila, nie przewidziala mojego rozwoju gry :) a juz tak blisko bylo do m2 :(
bufi
x4

Re: [X3] gra podziekowala za wspolprace :(

Post by bufi »

Dziwne rzeczy piszesz. Lepiej zgłoś ten objaw na angielskim forum technicznym. Opisz jakis system, sprzęt i dokładnie opisz objawy.
Ja niestety nie spotkałęm się z czymś takim.

Pozdrawiam
Mir[ON]
x3tc

Re: [X3] gra podziekowala za wspolprace :(

Post by Mir[ON] »

lukaluka wrote:probowalem wracac do wczesniejszych sejwow, :(
Dziwne, wszystkie sejwy martwe.
Żadnego moda nie testowałeś? Z doświadczenia wiem że są niekompatybilne z podstawką gry (v 2.0.02 + bonuspack).
Może spróbuj tego:
http://forum2.egosoft.com/viewtopic.php ... 41#1952241
Nie wiem czy pomoże.

Pozdrawiam.
hanss
x3tc

Post by hanss »

Looknij najpierw do kompa czy nie masz zakurzonych radiatorów na procu i grafie-mnie się tak raz przydarzyło(myślę że to wina procka- przynajmniej u mnie tak było).
Khaleed
x3tc

Post by Khaleed »

Skoro inny soft działa raczej nie jest to problem sprzętowy... ale przeczyścić nie zaszkodzi. Z drugiej strony procek w grze jest mocno obciążony, może masz jakiś podgląd na temperatury w systemie?
Od strony programowej najszybciej chyba będzie jak zachowasz save'y i postawisz X-a od nowa, wyeliminuje to błędy w plikach gry. Jeśli to nie pomoże rozejrzałbym się jeszcze po sterownikach do grafiki.

Pozdrawiam
lukaluka

Post by lukaluka »

cos pomoze na pewno, rzecz w tym, ze na razie czasu brak. jak juz pisalem nawet jak wlacze symulacje w X3 to dziala bez problemu, ile chce i jak chce :) inny soft tez dziala. gra dzialala przez prawie 2 miesiace ok. dopiero wczoraj padla. nic w kompie nie zmienialem, zadnych sterownikow nic. zakurzone nic nie jest bo komp zlozony w sierpniu, zreszta cos tam ostatnio dokladalem i wszystko jeszcze czyste. zadnych modow nie instalowalem poza tym co pisalem, czyli patch i bonus pack. przeskanowalem system antywirusem i spybotem (zreszta prawie codziennie to robie), scandiskiem. wszystko wydaje sie byc w porzadku poza gra oczywiscie. sprobuje reinstalacji, ale to nie dzis.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

A jak symulacja dziala, to sprawdz czy bedzie dzialac, jak rozpoczniesz rozgrywke od poczataku ?

Mozliwe, ze savy po prostu sie wykraczyly :|.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”