sektor zanabyłem....co do korzyści..no nie wiem, sektor jest pusty, odziedzicza się stację handlową i tyle.( można powiedzieć, że to najdrożej kupiona przezemnie stacja w grze

).
Dostaje się możliwość zmiany nazwy sektora, ale wybór jest jedynie z kilku gotowych nazw, nie można "nazwać po swojemu".
Kupiłem za około 800 mln, głownie po to,by nie epatowały mnie ciągle ponaglenia o przyłączenie sie do aukcji.
Jako ciekawostkę można podać,że sektor może być podobno "nabyty" przez "komputer"...nie wiem jak (tzn:, albo trzeba wystarczająco długo zwlekać z przystąpieniem do aukcji, albo zalicytować i nie przebijać kolejnej oferty).
@shadowpl
aby przyłączyć się do licytacji należy przeglądać dostępne wiadomości w BBS.
powinna sie zaczynać jakoś tak:
Przyłącz się do aukcji sektora....
poniżej powinno być okienko " daję 615 mln" (przykładowo).
ta wiadomosć jest losowo ( u mnie bardzo często) generowana, niezależnie od stanu konta (nawet gdy nie miałem kasy mogłem się do aukcji przyłączyć, dostawałem wtedy po prostu komunikat, że nie mam na koncie wystarczających zasobów)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]