[x3] Korzyści z posiadania sektora? (być może spoiler :)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Khaleed
x3tc

[x3] Korzyści z posiadania sektora? (być może spoiler :)

Post by Khaleed »

Pytanko jak w temacie, a dokładniej:

- czy ktoś nabył już wspomniany sektor na własność, czyli wygrał aukcję?
- czy posiadanie sektora poza niewątpliwą satysfakcją :) przynosi jakieś wymierne korzyści (wpływy, podatki, baza dla własnej floty itp.)?

Zastanawiam się czy dalej zbierać kasę, stąd te pytania.

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odpowiedzi.
shadowpl

Post by shadowpl »

a ja mam inne pytanie odnośnie własnego sektora gdzie się aukcje odbywają (w jakim sektorze)???
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

sektor zanabyłem....co do korzyści..no nie wiem, sektor jest pusty, odziedzicza się stację handlową i tyle.( można powiedzieć, że to najdrożej kupiona przezemnie stacja w grze 8) 8) ).
Dostaje się możliwość zmiany nazwy sektora, ale wybór jest jedynie z kilku gotowych nazw, nie można "nazwać po swojemu".
Kupiłem za około 800 mln, głownie po to,by nie epatowały mnie ciągle ponaglenia o przyłączenie sie do aukcji.
Jako ciekawostkę można podać,że sektor może być podobno "nabyty" przez "komputer"...nie wiem jak (tzn:, albo trzeba wystarczająco długo zwlekać z przystąpieniem do aukcji, albo zalicytować i nie przebijać kolejnej oferty).

@shadowpl

aby przyłączyć się do licytacji należy przeglądać dostępne wiadomości w BBS.
powinna sie zaczynać jakoś tak:

Przyłącz się do aukcji sektora....

poniżej powinno być okienko " daję 615 mln" (przykładowo).

ta wiadomosć jest losowo ( u mnie bardzo często) generowana, niezależnie od stanu konta (nawet gdy nie miałem kasy mogłem się do aukcji przyłączyć, dostawałem wtedy po prostu komunikat, że nie mam na koncie wystarczających zasobów)
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
shadowpl

Post by shadowpl »

a co to sa te BBS-y
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

BBS - Biuletyn informacyjny, który można poczytać po wylądawaniu na stacji.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

BBS-y, to informacje dostepne w każdej stacji, zazwyczaj są to tylko luźne "newsy", typu "awaria argon one" itp, ale czasem są tam do przyjęcia różne zlecenia, misje killerskie ,czy transportowe..tam też odbywa się aukcja sektora...(chyba menu: "stacja" - "wiadomości")
PS>po przystąpieniu do aukcji ,dalsza licytacja odbywa się poprzez wiadomości wysyłane do ciebie poprzez "system aukcyjny".
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Landraider
x2

Post by Landraider »

We wczesnej erze internetu były chyba nader popularne, ja coś kojarzę BBS Bajtka którego jeden lub dwa numery kupiłem nie posiadając nawet komputera :)
Khaleed
x3tc

Post by Khaleed »

Dzięki za info, kupię ten sektor za drobne gdy będzie mnie stać na kilka eskadr M2 :D

Bardziej serio może spróbuję przy większych zasobach na koncie, zwłaszcza że stoją tam w tej chwili 2 stacje handlowe - argońska i teladiańska. Może przejmę w spadku obie? Byłoby mniej żal tej gotówki...

Dziękuję i pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”