X3: Vaše flotila, aneb jaké lodě používáte

Moderator: DJ Die

Peckoslav
x3ap

X3: Vaše flotila, aneb jaké lodě používáte

Post by Peckoslav »

Ahoj všem,

vím, že to tu již na různých místech bylo, ale napadlo mě, pokud by zde mohl každý z Vás napsat jaké typy lodí se Vám od každého druhu osvědčily, tak bychom měli veškeré informace o lodích zde v české části X-fóra na jednom místě.

Jsem nyní ve fázi, kdy mám 19 UT, jeden komplex na výrobu space weed a space fuel a rozmýšlím se co dál. Zatím jsem se příběhu moc nevěnoval, "pouze" jsem vydělával peníze. Takže možná postavím ještě další komplex, možná přidám pár UT a začnu si zvyšovat combat rank a možná se posunu dál v příběhu.

TS - pro UT - nejvíc se mi osvědčil Paranid Demeter, pro vlastní obchodování používám Paranid Demeter SuperFreighter 1

TL - právě uvažuji o koupi a nad tím, jestli si našetřit na Argon Mammotha (největší cargo), nebo si koupím něco cenově dostupnějšího

TP - nepoužívám, pro UT mi TS přijdou užitečnější, protože umí přepravovat i XL kontajnery

M3 - asi půjdu do M3+ Argon Eclipse, ale zatím nemám dostatečnou reputaci

M5 - mám asi 3, používal jsem je pro kompletování UT v Argon Prime (nakoupili v různých sektorech komponenty - štíty, jumpdrive, mk3 trading a já pak jen zaparkoval v shipyardu a tam postavil třeba 3 UT najednou) - kdyby bylo možné vozit víc jak 1 jumpdrive a mk3 trading ve vlastní lodi, tak bych je nepotřeboval

M4 - dle mě asi zbytečnost

M1, M2, M6 - tak daleko jsem se ještě nedostal, takže tyto lodě zatím nevlastním, proto uvítám každou radu

Díky za Vaše rady a připomínky, ještě by mě zajímalo čím Vaše lodě máte vyzbrojené, kolik UT běžně používáte a pod.
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

vetisna lidi ma tak do 20 UT takze na tom uz moc pracovat nemusis 8)
M3 Nova je vyborna lod pro boj a Eclipse je jeste daleko lepsi a rozhodne ji doporucuju

TS-Demeter je z normalni hry na UT asi nejlepsi(pokud mas Extended mod tak je dobre zkusit Terracorp Vulcana nebo Terran Baldura maji daleko lepsi stity a jsou dost rychle)

z M6 na patroly staci ve vetsine sektoru Centaur(nekdy je dorbe pridat par M3) a v nebezpecnejsich je dobre trochu priplatit a poridit se Ospreye

z M2 je vyborny Titan i kdyz neni nejrychlejsi jako vetsina Argonskych lodi je dobry ve vetsine parametru a navic neni ani tak drahy no a nebo Phoenix protoze ma nejvic stitu takze se nejvic hodi na OOS patroly ale je jeste pomalejsi nez Titan
ja vetsinou pouzivam Ospreye a s Cycrowova overtune scriptu ani tak nevadi je nizka rychlost

a jeste by asi za vyzkouseni stala Paranidska M7 Hyperion ale tu jsem zatim nezkousel, co jsem zatim slysel tak patri k nejsilnejsim lodim

lode vetsi nez M6(M7 v Extended modu) vetsinou osobne moc nepouzivam protoze me nebavi jen sedet na mustku a sledovat jak veze delaji svou praci
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
Lord D
x3

Post by Lord D »

Já osobně pro boj používám M3 Nova ale plánuju zkoupení a otestování té nové M3+ (případně M7 až ji získám. prozatím zápasím s vlečným paprskem :roll: ) tak když tak potom napíšu

TS bych rozděli do více kategorií:
těžení minerálů ... nejvíc se mi osvědčily Splitští Kajmani nebo Teladští Supi (nakladový prostor přes 7000 a k tomu slušná rychlost dávají těmto lodím vyborné předpoklady pro tuto činnost)
zásobování komplexů ... na ty používám staré dobré Argonské Posly (nákladový prostor sice nic moc, max. 4000, ale dobrá rychlost takže na obyčejné zásobování jsou ideální)
obchodní lodě využívám dva typy ... Argonské Posly nákladní lodě (kapacita 6000 - 8000 a slušná rychlost + skokový pohon z ních dělají výborné obchondíky pro prodej produktů z komlexů) a Boronské Delfíny nákladní superlodě (kapacita 14000 + skokovy pohon z nich dělá vyborné přepravce/obchodníky s minerály a ostatním zbožím náročným na kapacitu nákladního prostoru)

Ochrana sektorů ... Boronská Hydra + Argonská Nova (dokonalá palebná síla) + Boronský Mako (vyrovnaný poměr rychlost/palebná síla)

Co se M1 a M2 týče tak dle mého názoru není nad Žraloka a Rejnoka. Na tento typ výborná rychlost a snad nejvykonnější generátor. Jediné co by na nich zasloužilo vylepšení je vykon zbraní.
Torgen
x3

Post by Torgen »

Tak já osobně jsem vyzkoušel všechny lodě, které jsou v základní hře ( bez módů a scriptů) k dispozici a svoje poznatky bych rozdělil na dvě části. Lodě co se mi líbí ( z hlediska vzhledu) a lodě, které jsou v dané skupině pro mne nejlepší ( z hlediska vlastností).

M5

- Nejhezčí M5 je pro mě Argonský Discoverer Vanguard
- Nejužitečnější Teladi Harrier Vanguard, kvůli 5MJ štítu, který je pro můj výcvik pilotů ( script TerraCorps Combat Pilot Project ) nejvhodnější, poněvadž nováčci si neuvědomují svoji podprůměrnou výkonnost a někdy napadnou i o mnoho silnějšího soupeře, než je odvolám, kolikrát to jen díky silnému štítu přežijou.

Jinak M5 nepoužívám, BBS mise pro tuto třídu lodí se vyplatí až od velmi vysokého ranku obchodníka, a jiné využití jsem nenašel.

M4

- nejhezčí Boron Mako Raider ( jako jedna z mála Boronských lodí mi přijde hezčí než ostatní v této kategorii od ostatních ras :D )
- nejužitečnější Teladi Buzzard Vanguard (popř. jeho pirátský jmenovec) opět kvůli štítům a výcviku pilotů, jinak naprosto neupotřebitelná třída lodí.
Rychlost mají poměrně velkou, ale proti M3 v boji neobstojí, pokud člověk nepilotuje sám.

M3

Asi pro všechny z nás královská třída :P a asi nejpoužívanější.

- tak místo prvního krasavce v tomto mém pomyslném žebříčku jasně okupuje Xenon L, kterou používám nejčastěji i pro různé stíhací úkoly a je to opravdu mazec. Jinak řečeno, je to loď absolutně nevhodná pro boj s ostatníma M3 :D . Důvodů je hned několik, žádná zadní věž, což znamená, že každá raketa může být ta poslední, a taky málo energie pro zbraně, což znamená střílet velmi přesně. Shrnuto podtrženo s touto loďkou si opravdu zalétám a zamanévruju, když se dostanu do nějaké mely, ale o to mi právě jde :D
- nejužitečnější - po dlouhém testování a několika opravách, konečně můžu napsat Argon Nova Sentinel - konečně má čtyři 25MJ štíty a silnější trup, více energie pro zbraně než její ostatní jmenovkyně. Po dosazení pilota ze scriptu TerraCorps Combat Pilot Project, dosahuje i slušné rychlosti.

M6

- nejhezčí pro mě Argon Centaur
- nejužitečnější Teladi Osprey - ale pouze jako loď na patroly, pro vlastní létání je to o nervy, pomalý, špatně manévruje, i díky tomu bych i tuto pozici spíš přiřkl Centaurovi.

M2

- nejhezčí - opět připomínám pro mě, - Argon Titan
- nejužitečnější - Split Python a na stejnou úroveň bych postavil i Paranid Odessyus. Ovšem opravdu tou nej je pro mě Python. Jeho rychlost a palebná síla značně vyvažuje menší kapacitu štítů.

M1

- nejhezčí dle mého vkusu Paranid Zeus
- nejužitečnější bezkonkurenčně Split Raptor, jeho kapacita pro stíhače je největší pokud se nepletu :oops: a rychlost také. To z něho činí jasného krále této skupiny lodí.

TS

- i náklaďáky můžou mít svou krásu a pro mě je ten nejhezčí Boron Dolphin Super Freighter, ale nedoporučuju s ním lítat osobně pokud si člověk nechce zrovna třeba skočit na oběd, jeho rychlost je opravdu "vražedná"
- nejužitečnější pak pro mě je určitě Paranid Demeter Hauler, ten díky slušné kapacitě pro náklad (7600 po plném vylepšení) a slušné rychlosti je pro mě univerzálním náklaďákem pro všechny druhy přepravy nákladu. Od UT, ST až po zásobování stanic nebo M1 a M2. Své UT mám ovšem vybavené napůl tímto strojem a napůl pak Split Caiman Super Freighter. :roll:

TP

- nejhezčí Boron Manta Hauler
- nejužitečnější, ( i když hodně v uvozovkách, protože tahle třída lodí mě osobně přijde naprosto neužitečná ) pak asi Split Iguana pro svou rychlost

TL

- nejhezčí pro mě Argon Mammoth
- nejužitečnější Split Elephant, sice s menším nákladovým prostorem, za to však se statistikama spíš pro válečnou loď, to samé platí pro výzbroj a hangár na 14 stíhaček se taky určitě neztratí :wink:

M3+

Tady sem byl poněkud zklamán, že M3+ mají pouze tři rasy a Xenoni. Každopádně z oné chudší nabítky
- nejhezčí Xenon LX
- nejužitečnější Argon Eclipse, i když musím říct, že vzhled u tohoto stroje se dle mého vkusu opravdu nepovedl a jako velký fanda Argonských rachotin jsem poněkud zklamán :(

No a nakonec samozřejmě M7 jediná v základní hře. Což mě opět moc nepotěšilo, určitě taková M7 od splitů by mohla být velmi zajímavá No ale i ta jediná ve hře, ať už po stránce využitelnosti nebo i svým vzhledem u mě kandiduje na úplně nej loď z celé základní hry. Momentálně ji rozebírám, abych získal její plány a pak se asi pustím do sériové výroby :D

A nakonec, protože se rád chlubím tedy má skromná flotila:
2 x Argon Titan
1 x Argon Colossus
1 x Paranid Zeus
1 x Split Raptor
1 x Split Python
1 x Split Elephant
1 x Argon Mammoth
1 x Hyperion ( M7 )
3 x Argon Centaur
1 x Paranid Nemesis
1 x Teladi Osprey
1 x Argon Eclipse
2 x Xenon LX
57 x Argon Nova ( různé verze )
12 x Xenon L ( moje letka smrti :D s nejlepšíma pilotama co jsem zatím vycvičil )
12 x Pirate Buzzard Vanguard
9 x Argon Buster ( různé verze )
1 x Boron Mako Raider
9 x Teladi Harrier Vanguard
12 x Argon Discoverer Vanguard
7 x Paranid Demeter Hauler
7 x Split Caiman Super Freighter
2 x Boron Dolphine Super Freighter
4 x Boron Dolphin
1 x Argon Mercury Hauler
1 x Teladi Vulture Hauler
1 x Paranid Demeter Miner
Last edited by Torgen on Wed, 20. Dec 06, 13:07, edited 1 time in total.
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Torgen wrote:Tak já osobně jsem vyzkoušel všechny lodě, které jsou v základní hře ( bez módů a scriptů) k dispozici a svoje poznatky bych rozdělil na dvě části. Lodě co se mi líbí ( z hlediska vzhledu) a lodě, které jsou v dané skupině pro mne nejlepší ( z hlediska vlastností).
HEZKÝ to muselo dát práce sepsat. :D Hyperiona už mám rozebraného a stavím ho.... :D
Torgen
x3

Post by Torgen »

Sir_Thomas wrote:
HEZKÝ to muselo dát práce sepsat. :D Hyperiona už mám rozebraného a stavím ho.... :D
No snažil jsem se :oops: .A to jsem to chtěl rozepsat ještě na první tři v každé kategorii, ale pak jsem si řek, že nebudu bláznit :D :lol:
Lord D
x3

Post by Lord D »

Torgen wrote:
Sir_Thomas wrote:
No snažil jsem se :oops: .A to jsem to chtěl rozepsat ještě na první tři v každé kategorii, ale pak jsem si řek, že nebudu bláznit :D :lol:
ale jo. klidně blázni. jsem hrozně zvědavy :lol:
jinak svojí flotilou se chlubit nebudu protože zatím začínám vyzbrojovat. nejsilnějšími loděmi jsou u mě 2x M6 (Nemesis a Hydra) + Hyperion kterého zrovna tahám do loděnice
Torgen
x3

Post by Torgen »

No radši vážně ne, ale ještě jednu věc bych přihodil k dobru. Nevim jak kdo z vás, ale já po dohrání příběhu zapojil svou téměř dětskou fantazii ( taky se pořád za dítě považuju :D ) a začal spřádat v hlavě vlastní příběh a pokračování mé existence v x-universu. No detajlama nebudu zatěžovat, ale výsledek je, že se pomalu a jistě snažím sestavit dvě bojové skupiny lodí podle modelu tzv. Operační skupiny amerického námořnictva do které patří letadlovka, bojové křížníky, topédoborce, ponorky atd. atd. Samozřejmě v x - universe tahle bojová sestava bude vypadat jinak a sice podle mé představy takto:
1 x M1 - Admirál ( pilot s hodností opět ze scriptu TerraCorps Combat Pilot Project, který by měl tomu celému velet a že to opravdu jde :wink: )
2 x M2
3 x M7 ( nevim jestli jich tolik vyrobím :twisted: )
4 x M6
a samozřejmě stíhací podpora ( tady poslouží model německé stíhací eskadry v první polovině II. sv. války, tzn. tři stíhací skupiny + štáb, v tomto případě oproti historické skutečnosti reprezentovaný pouze 4 strojema ):
I. Skupina - 12 x Nova Vanguard
II. Skupina - 12 x Nova
III. Skupina - 12 x Nova Sentinel
Stab - 4 x Nova Raider
Celkem tedy 40 stíhaček
Protože jsem myslel na Argonskou M1, která má kapacitu 60 stíhaču, zbylých dvacet by měly utvořit tzv. těžké stíhače neboli bombarďáci na což se zdaleka nejlíp budou hodit M3+ třeba Eclipse nebo možná ještě líp Xenon LX.

Celá skupina by pak měla být skvělou hlídací patrolou a v případě potřeby i útočnou silou, no uvidíme.
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Torgen wrote:No radši vážně ne, ale ještě jednu věc bych přihodil k dobru. Nevim jak kdo z vás, ale já po dohrání příběhu zapojil svou téměř dětskou fantazii ( taky se pořád za dítě považuju :D ) a začal spřádat v hlavě vlastní příběh a pokračování mé existence v x-universu. No detajlama nebudu zatěžovat, ale výsledek je, že se pomalu a jistě snažím sestavit dvě bojové skupiny lodí podle modelu tzv. Operační skupiny amerického námořnictva do které patří letadlovka, bojové křížníky, topédoborce, ponorky atd. atd.
Ha ty seš můj člověk, tohle se mi už v hlavě také zrodilo, ale protože jsem v aukci o sektor tak jsem musel tyhle plány pozdržet..... :D
Lord D
x3

Post by Lord D »

nedalo by se udělat z tehle hry nějakým skriptikem MULTIplayer. koukam že bych si od někoho z Vás vzal malou půjčku na flotilu a sektor :lol:
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

to by asi slo dost tezko pokud nemas zdrojak hry a prava na takovou modifikaci navic engine X3 na to vubec neni delany mozna ze se nekdy dockame tak v X5 nebo 6 :lol: :lol:
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Lord D wrote:nedalo by se udělat z tehle hry nějakým skriptikem MULTIplayer. koukam že bych si od někoho z Vás vzal malou půjčku na flotilu a sektor :lol:
Ha ha to by jsi dostal mastnej úrok... :P
souky

Post by souky »

a pomysleli ste na hratelnost jak byste třeba používali zrychlování času :lol:
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

souky wrote:a pomysleli ste na hratelnost jak byste třeba používali zrychlování času :lol:
vidíš to, tohle mě netrklo, to by byl bordel... :D
souky

Post by souky »

hmm o tomdle už sme s kámošem uvažovali a nedostali sme se ke kloudnýmu ešení :D
George Wills
xr

Post by George Wills »

Vždy jsem dával přednost rychlosti a obratnosti, takže zásadně splitské lodě, ale...
Při poslední hře jsem si oblíbil Boronské stíhače, M4 a M3. A to hlavně pro jejich krásu, přijatelnou rychlost a možnost montovat ID.
Maka jsou slušně využitelné pro lov vesmírných much. Jen je nutné jim u splitů koupit software a násosku na mouchy (Cycrow) a pak stačí postal je do světa. Je rozumné zaparkovat nějaký náklaďák nebo jinou velkou loď (já používám M6), kam mají svážet své úlovky ... Nejlépe je nechat ten sklad ve Splitském sektrou, těm muchy nevadí a nezkonfiskují celý náklad, když ho nehlídáte. Argoni mi takhle jedou zabavili 300 much a 280 whísky, parchanti.

Já vím, je to pořád jen takové pachtění s drobákama, ale jak jinak chcete sehnat muchy na pašerácké kšefty, samy nepřiletí a v továrně je nevyrobíte.

A z těch větších lodí? Osobně lovím s Chimérou a na Khaaky využívám tu paranidskou M7, její štíty snesou nějaký ten prudivý škrábanec od drobotiny a věže se rychle postarají, aby se to už neopakovalo.

EDIT: Skoro každá loď může být ještě lepší než je, když ji "nenápadně" zvednete rychlost a obratnost (zase Cycrow). Je to sice drahé, ale Discovery s rychlostí 1100 nebo třeba Maco s rychlostí 490 a hned se dají dělat zázraky ... dlouho jsem lovil i 4x M3 najednou v boronské M4 s rychlostí srovnatelnou s M5 :D
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

George Wills wrote:EDIT: Skoro každá loď může být ještě lepší než je, když ji "nenápadně" zvednete rychlost a obratnost (zase Cycrow). Je to sice drahé, ale Discovery s rychlostí 1100 nebo třeba Maco s rychlostí 490 a hned se dají dělat zázraky ... dlouho jsem lovil i 4x M3 najednou v boronské M4 s rychlostí srovnatelnou s M5 :D
a co teprve Osprey s rychlosti 290 a manevrovatelnosti Novy :lol: ten byl sice taky pekne mastny ale zase je to zabijak
souky

Post by souky »

tak abych taky trošku zamachroval příběh sem dohrál s busterem kterej máte na začátku a nebyl pro mě žádnej problém sejmout 3 novy ale už sem dlouho nehrál tak nejsem moc e formě tak radši lítám v eclipse :lol:
DJ Die
Moderator (České)
Moderator (České)
x4

Post by DJ Die »

no ja mam nejradsi M6 jsou dost silne ale zase ne tak velke aby se nedalo normalne bojovat takze nespolehas jen na veze
souky

Post by souky »

hmm pro mě je m3+ největší loď kterou sem ochoten pilotovat ostatní sou pomalý a neobratný :D

Return to “Česky / Czech X-Forum”