[X2] Pytanie co do X2

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Gamlar
x2

[X2] Pytanie co do X2

Post by Gamlar »

Mam dwa male pytanka i byl bym zobowiazany osobie ktora mi na nie odpowie.

Pierwasza sprawa. Niedawno zakupilem ta gre i wlasnie sie dorobilem Splickiego Smoka. Czy poza stoczniami i portami zaopatrzenia jest mozliwosc kupowac np. z elektrowni ogniwa bo dokowac sie nie da , natomiast zaden transportowy statek nie jest przystosowany do zadokowania pod nim.

Druga sprawa. Zakupilem Trade Command Software MK3 za sumke prawie pol miliona. Co to daje , jaka jest roznica pomiedzy MK2 a MK3
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

do smoka potrzebujesz jeszcze nieć jakiś M5 (najlepiej ze sporą ładownią), bo w X2 korweta (M6) nie może dokować do innych stacji niż stocznie / doki zaopatrzeniowe...wtedy możesz wysłać taki stateczek do elektrowni i przy jego pomocy zakupić sobie odpowiednią ilość ogniw (czeka cię kilka kursów), możliwe jest też inne rozwiązanie - na póżniejszym etapie gry po zakupie transportera ładunku i posiadaniu sporych zasobów można sobie poustawiać w strategicznych sektorach statki transportowe, które będą twoimi magazynami energi...
CO do polecenia MK3....różnica jest kolosalna....
Co prawda to rozszerzenie w twoim statku jest całkowicie nieprzydatne, ale jeżeli zainstalujesz i uruchomisz je na dowolnym innym (najlepiej klasyTS), będzie to równoznaczne z zatrudnieniem przez ciebie na tym statku pilota, zacznie on dla ciebie SAM zarabiać pieniądze, prawie tak, jakbyś osobiście latał i handlował. Polecam przeszukanie forum pod kątem POLECENIA HANDLOWEGO MK3.Temat ten był szczegółowo opisany, łącznie z kolejnymi poziomami zatrudnianego w ten sposób pilota
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
RAFIO
x3ap

Re: Pytanie co do X2

Post by RAFIO »

Gamlar wrote: Pierwasza sprawa. Niedawno zakupilem ta gre i wlasnie sie dorobilem Splickiego Smoka. Czy poza stoczniami i portami zaopatrzenia jest mozliwosc kupowac np. z elektrowni ogniwa bo dokowac sie nie da , natomiast zaden transportowy statek nie jest przystosowany do zadokowania pod nim.
Statek sam z siebie może dokować jedynie do doków, stoczni, i przystani. Do uzupełniania sprzętu trzeba mu dokupić myśliwiec klasy M5, bo tylko one mogą lądować na M6. Polecam błotniaka teladian, ma duzą ładownię (100 jednostek). Po kupnie zainstaluj mu tlyko soft navigacyjny, i handlowy+seta i jedna osłona 1MW, nic więcej, żeby nie marnować cennej przestrzeni ładunkowej, i to go wysyłaj do stacji po strzet, następnie gdy wyląduje na twoim smoku, będziesz przeładowywał towar.
Gamlar wrote: Druga sprawa. Zakupilem Trade Command Software MK3 za sumke prawie pol miliona. Co to daje , jaka jest roznica pomiedzy MK2 a MK3
Bardzo duże. MK 3 służy do całkiem czego innego niż MK1 i MK2. Otóż, wystarczy, że zainstalujsz to na statku, na pokładzie którego się nie znajdujesz (Powinien być TS lub TP), i możesz mu wydać rozkaz rozpoczęcia handlu, a statek sam zacznie latać po sektorze, i handlować. Za handel będzie zdobywał Levele, a od 8 levelu może już handlować na obszarze całej galaktyki.

Pozatym polecam ci tą stronę:

http://www.xudb.i365.pl

Znajdziesz na niej wiele informacji o X2, po polsku.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Możliwości MK3 masz mniej więcej opisane TU
Co prawda opis jest z X3, ale raczej zbytnich różnic nie będzie...
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
nokri
x2

Post by nokri »

Korzystam z tego tematu żeby się przywitaci, zaczynam X2 (niestety X3 nie chodzi ,zintegrowana karta graficzna) . Na razie zdołałem wyposarzyci Merkurego i M5, zarobiłem 80000 i stwierdziłem ze to tragicznie mało . :cry:
Niestety mam mały problem z stroną , kiedy w profilu próbuie wpisaci klucz CD gry wyskakuie mi

Serial invalid!
Please check that you entered the code correct

prubowałem wpisywaci dużymi literami, wipsywałem obdwa kody i nic, :evil:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Witaj

Nie przejmuj się tym. Kiedyś X2 było rozpowszechniane z dwoma kluczami. Jednym do resjetracji gry, a drugim do rejestracji na na stronie Egosoftu. Teraz Ego zrezygnowało z tego drugiego. nie będziesz jedynie miał ptaszka :twisted:
nokri
x2

Post by nokri »

szkoda, fainie był by mieci ptaszka :D :spam:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

trza było kupić gre dwa lata temu ;)

I nie rozumiem, why SPAM?
nokri
x2

Post by nokri »

Dwa lata temu mój komp prędzei by eksplodował niż pociognoł X2, teraz mam pożądniejszą maszyne (jeszcz tylko karta grafiki i ruszam z X3, jaku uskrobie kase na karte :( )
Jstnieie spam i S.P.A.M :)
Jeżeli chcesz poznaci rużnice www.freespace.pl dział off topic
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

nokri wrote:Niestety mam mały problem z stroną , kiedy w profilu próbuie wpisaci klucz CD gry wyskakuie mi
Serial invalid!
Please check that you entered the code correct
prubowałem wpisywaci dużymi literami, wipsywałem obdwa kody i nic, :evil:
CD klucz nie służy do rejestracji. Jeśli w swojej X2 masz KOD ONLINE, prześlij mi go Prywatną Wiadomością, sprawdzę dlaczego nie działa.
Pozdrawiam.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

"ruznica" i "pozadny" - przez takie przypadki niedosc, ze bola oczy, to az czasem zwatpiewam, czy to ja bym to slowo lepiej napisal, czy to tez ja sie myle :|.
Ale w sumie wychodzi na to, ze sprawdzam w slowniku czy tez na googlu i sobie utrwalam poprawna pisownie, ale jednak bola mnie oczy czesto, jak czytam takie posty :| :/.
Prosze was, wklejanie postow do worda nic nie boli !! A przy okazji, nauczy sie czlowiek cos przez to (chyba :shock: ).
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Ew. stosujcie Firefoxa 2.0. Ma wbudowany słownik :) polski słownik ....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
nokri
x2

Post by nokri »

Przepraszam :oops: ale mam dysleksje, wiec po mimo moich wysiłków (word używam do każdego posta, no prawie każdego :( ) będziesz miał kilka okazji do nauki. Niestety :evil: mój przypadek jest doskonałym przykładem że komp to tylko bardzo szybkie liczydło, Worda też potrafię zmylić. :cry:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

nokri wrote:Przepraszam :oops: ale mam dysleksje, wiec po mimo moich wysiłków (word używam do każdego posta, no prawie każdego :( ) będziesz miał kilka okazji do nauki. Niestety :evil:
Kiedyś to było fajnie, każdy miał obowiązek nauczyć się swej mowy ojczystej, a teraz wynaleźli dysleksje, i na wszystko można sobie zrobić papierek ;)

BTW: w Operze też jest sprawdzanie pisowni.

EOT
nokri
x2

Post by nokri »

Tak na marginesie mam 38 lat i zapewniam cię że "kiedyś" nie znano dysleksji a skutki sam widzisz. A papierka nie mam :P
UWAGA !!!
Pogromca ortografii, zachowaci środki ostrożności przy czytaniu.
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

aha... powoli staczamy sie na niebezpieczne wody ojczyzny-polszczyzny...
...wszystko przemija...
...a przyszłosć jest niepewna...
...zachować czyste sumienie...
...tego pragnę...
nokri
x2

Post by nokri »

Biznes w The Wall.
Zadokowałem do fermy wołowiny Argun w sektorze The Wall, czytam ogłoszenia i ….
Wezwanie do dostarczenia ponad 3000 ogniw energetycznych po maksymalnej cenie (23 Kr). W sektorze jest 5 elektrowni słonecznych wiec tylko jedną dostawe kupiłem po 12 Kr resztę po 9 lub 10 Kr (musiałem obrócić 4 razy). Szybko i łatwo zarobione pieniądze, zostanę w sektorze jakiś czas :twisted: polubiłem go :D

Edit; pomyłka chodzi oczwiscie o sektor The Wall :oops:
Last edited by nokri on Tue, 12. Dec 06, 18:14, edited 1 time in total.
UWAGA !!!
Pogromca ortografii, zachowaci środki ostrożności przy czytaniu.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

nokri wrote:Biznes w The Hole ….
Wezwanie do dostarczenia ponad 3000 ogniw energetycznych po maksymalnej cenie (23 Kr). W sektorze jest 5 elektrowni słonecznych wiec tylko jedną dostawe kupiłem po 12 Kr resztę po 9 lub 10 Kr (musiałem obrócić 4 razy).
I to się nazywa szybki biznes.

Mój brat dostał ode mnie X2 i uparł się, żeby na piratów Merkurym polować.... "Bo ma dużą ładownię.."
:lol:

a potem kupił sobie Novę .... :D
Chciałem zobaczyć jego grę i wleciałem sektor niżej, pod Argon Prime. Chciałem zadokować do centrali Terracorp i kupić napęd skokowy. Jakież było moje wielkie zdziwienie, gdy włączyłem mapę sektora i nie zobaczyłem tej centrali... Jeszcze bardziej mi szczeka opadła, gdy w opisie sektora przeczytałem, że to terytorium Splitów...

a braciszek mi mówi, że wybrał własny wszechświat, bez fabuły... :lol:
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude

Return to “Polskie / Polish X-Forum”