[x2] dynamicznie dostosowujacy sie poziom trudnosci??

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

odslon
x3tc

[x2] dynamicznie dostosowujacy sie poziom trudnosci??

Post by odslon »

Witajcie:)

nie wiem czy dobrze mi sie wydaje czy to tylko sprawa losowa,
ale po dorobieniu sie m4 (wiem ze kiszka, ale dopiero zaczynam)
znaczaco wzrosla aktywnosc khaakow xenonow i piratow - zaczeli mi atakowac bazy statki dostawcze itp....
hmmmm moglem chyba najpierw poinwestowac w lepsze o0slony dla moich statkow:P
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Albo w miare robienia fabuly poziom trudnosci sie podnosi (w sensie tym, ze pojawiaja sie ataki khaackie/xenonskie).
Obstawialbym raczej za fabula :P. Bo Sauron chyba opowiadal, jak nie zaczal fabuly, ze nie spotkal sie z inwazjami Khaackow (?? :?: ).
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
lukaluka

Post by lukaluka »

a jak taka inwazja sie objawia ? dostajemy jakis komunikat czy po prostu wpadamy przez przypadek do jakiegos sektora a tam inwazja ? skonczylem fabule, koncze dodatkowa z patch i jeszcze nie bylem swiadkiem takiej apokalipsy ?
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Hm nie no sa inwazje xenonskie, ktore mozna dostac w misjach z BBSu, ale sa tez takie zwykler, generowane losowo, a objawiaja sie tym, ze w sektorze lata sobie jakis Khaacki M1 i M2 z kilkoma M3 M4 i M5 :P :P. Wlasnie tak takie "inwazje" mozna rozpoznac :D.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Mani: Bądź uważniejszy. To jest temat o X2, a nie X3.

Niektóre rzeczy zależą od fabuły, a niektóre od rangi gracza.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Rafio, przyznaje nie doczytalem.
Ale pomylilem sie tylko z tymi kHaackimi M1/M2 :P :P.
Reszta sie zgadza :)
odslon
x3tc

Post by odslon »

zapytalem sie o poziom trudnosci dlatego, ze ledwo zaczalem 3 misje - ta z zepsuta brama.....
(szczerze mowiac nie bylem w stanie znalezc tam tych min - wiec na razie to po prostu olalem....)

a tu mi w pewnym momencie wyskakuje cala chmara khaakow i :o
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

Ech miałem podobnie jak pszyszdłem pomoc w X2 koledze. Miał łopoty z ta misja dokładnie, konczylem rozminowymac teren a mi tu klaster khackow wskakuje. Kilka M5 poleglo na minach, a reszte sam skierowałem zas reszte na miny:D. Probowalem potem tego numer z ich m3 ale jeden strzal zdjal mi oslony i pol zycia:D a drugi sam zgadnij :twisted:

Wracajac do tematu to poprostu jest to chyba generowane jakos losowo, gdzie % na to ze khacki zaatakuja rosnie w raz z czasem gry (lub odblokowaniem przez fabule)
odslon
x3tc

Post by odslon »

dzieki za info - czy moglibyscie mi jeszcze napisac jak wykryc te miny?? bo mi sie nie chca brzydale pojawic na gravidarze......... :cry:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

odslon wrote:dzieki za info - czy moglibyscie mi jeszcze napisac jak wykryc te miny?? bo mi sie nie chca brzydale pojawic na gravidarze......... :cry:
Padleć na tyle blisko, na ile ci się uda, i naciśnij "T". Teraz zacznij wodzić celownikiem po bramie i okolicach.
Spoiler
Show
Gdy już zlokalizujesz, rozwal droidami, Rakiety nie potrafią w nie trafić
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Spoiler
Show
Rakiety potrafią. Dwa moskity na jedną minę - sprawdzone 100%. Jak jeden uderzy to mina nie wybucha, ale jak walnie drugi to mina wyleci w powietrze. Pamiętaj jednak, że te miny mają duży promień razenia - ok 2-3 km... Ja potrzebowałem ok 25 moskitów, jak braciszkowi pomagałem przejść te misję.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

LeWaR wrote:
Spoiler
Show
Rakiety potrafią. Dwa moskity na jedną minę - sprawdzone 100%. Jak jeden uderzy to mina nie wybucha, ale jak walnie drugi to mina wyleci w powietrze. Pamiętaj jednak, że te miny mają duży promień razenia - ok 2-3 km... Ja potrzebowałem ok 25 moskitów, jak braciszkowi pomagałem przejść te misję.
Spoiler
Show
Toś farciaż, ja wystrzeliwałem całe góry moskitów, i chyba żaden nie trafiał celu, tylko mijał minę "o włos", po czym zawracał, i tak w kółko.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ja polecam uzyc wzmacniacza wideo. Pamietam w miare latwo mi ta misja poszla - pomijajac oczywiscie fakt, ze zmudna praca z tym byla, by je znalezc. Nio ale jak juz mniej wiecej wiemy, gdzie one sa (u mnie jak pamietam, na grawidarze sie pojawialy, jak podlecielismy odpowednio blisko).
Nastepnie, jak wiemy gdzie dana mina jest, wciskamy ctrl i ctrl i ctrl, na tyle blisko, by mina byla w srodku celownika i ... odpalamy rakiete spokojnie. Skutecznosc 90% :). Albo zamiast rakiet, podlatujemy w zasieg laserow i z laserow zbijamy (tak samo, na poczatku musimy zblizyc odpowiednio) - i pamietam, w odpowiedniej, optymalnej odleglosci, jak mina wejdzie w zasieg lasera, to spokojnie mozna ja stracic, a tym samym nie zabijajac siebie. O ile pamietam robilem to WMP w Novie :):).
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

Wiecie mozna tez zaczac robic te misję kiedy ma się ju M2 lub M1 i poprostu przeleciec przez pole minowe :lol:
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

No extreme pełną gębą :lol:
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

A czy czasem nie pomoże ustawienie w opcjach wszystkich ras jako wrogów i skrót " namierz najbliższego wroga" :roll:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”