[x2] pytanie nooba;-)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

odslon
x3tc

[x2] pytanie nooba;-)

Post by odslon »

Czesc:) jak zapewne zauwazyliscie niedawno stalem sie posiadaczem cudownego X2:D

po wielkich bolach i nauce dorobilem sie pierwszej kopalni rudy - i maly problem ani w instrukcji, ani na forum (pewnie zle szukalem :oops: ) nie znalazlem info jak przypisac do tej kopalni statek - zeby mi dowozil energie.... :evil:
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

w konsoli poleceń statku jest pozycja "baza"....tam wybierasz jako bazę swoją kopalnie i po problemie.
Następnie polecenie handlowe "kupuj za najlepszą cenę", wybierasz ogniwa energetyczne....(albo uruchomienie poleceń BPH - po zakupie tego rozszerzenia).statek musi być wyposarzony chyba co najmniej w polecenia handlowe MK1 i polecenia specjalne, nie pamiętam już.
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Zawsze jak na wszelki wypadek do transporterow dokupowalem i MK1 i MK2 handlowego rozszerzenia.
A i tak samo, jak bedziesz chcial przypisac statek, by sprzedawal surowce - w konsoli polecen przypisujesz w miejscu BAZA twoja koaplnie rudy i dajesz mu polecenie w konsoli polecen, by sprzedawal za najlepsza cene :).
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
odslon
x3tc

Post by odslon »

:D :D :D :D :D
wielkie dzieki :D
mam juz tez kopalnie krzemu - tylko na drugi transport dorobic i bedzie git :D

Return to “Polskie / Polish X-Forum”