[X3] dopalacz nie dziala

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

lukaluka

[X3] dopalacz nie dziala

Post by lukaluka »

witam.
z tego , co pamietam to w pierwszym x-ie jak sie wlaczalo dopalacz to jak nazwa wskazuje przez jakis czas nasz predkosc rosla. w x3 skonczylem juz fabule, ale stwierdzilem, ze cos mi tu nie gra. jak statek sie nie porusza i wcisne tab (domyslny klawisz i nie zmieniany) to predkosc rosnie do max. dla danego statku. jak juz lece z max predkoscia to wciskanie tab nic nie daje. na probe kupilem doplacz mki i mk2 i tez nic sie nie dzieje (ogniwa energ. w ladowni sa). moze ktos pomoc i powiedziec jak to ma do jasnej anielki dzialac ? obecnie latam eclipse. x3 pl +patch ver. 2+ bonus pack
p.s. probowalem przypisac do dopalacza inne klawisze i tez bez rezultatu, znalazlem tez w opcjach STEROWANIE,ROZSZERZENIE,DOPLACZ,RECZNA AKTYWACJA,AUTOMATYCZNA itd, ale nic mi sie z tym nie udaje zrobic.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Bo są dwa dopalacze. Pierwszy, odpalany TAB, i drugi, będący w zasadzie programem kontrolującym pracę silnika. Bierze on dodatkową energię wpychaną w silniki ze znajdujących się w ładowni statku ogniw elektrycznych, i uruchamia się go w menu polecień.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

drugi dopalacz działa (ten kupowany od splitów...tylko należy go sobie skonfigurować...u mnie np. uruchamiam go poprzez piąty przycisk myszy, powodujący uruchomienie dopalacza w tak jakby tryb "jałowy" ( zaobserwować możne wtedy że pasek prędkości znacznie się zmniejsza,dodatkowao "słychać" inną prace silnika - pomio,że nasza prędkość pozostaje bez zmian), następnie naciskam "tab" i dopalacz zaczyna pracować przyśpieszają znacznie :wink:
w X3 nie uruchamia się już go w menu poleceń - konfiguruje się go tam,gdzie i inne skróty klawiszowe w grze...
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
lukaluka

Post by lukaluka »

no i ponownie zdefiniowalem klawisze i jest ok. thx.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”