[X3] Pociski rakietowe

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Bird13
x3tc

[X3] Pociski rakietowe

Post by Bird13 »

Witam wszystkich!
Od niedawna latam w X3 tj. od kiedy po długim oczekiwaniu okazało się, że jest dostępne w sklepie. Przy okazji wielkie podziękowania dla naszej ekipy polonizcyjnej obecnej na tym szacownym forum.
Mam pytanie dotyczące mocy pocisków rakietowych - nie wypróbowałem jeszcze wszystkich, ale zadziwia mnie jedna rzecz: rakiety Mosquito nadające się jak wiemy jedynie do wkurzenia przeciwnika i ewentualnie póżniej do obrony antyrakierowej są takiej samej mocy jak niekierowane Dragonfly/Ważka. Czy to jest jakiś bug u mnie? Strzelam sobie na próbę do własnych statków aby sprawdzić moc rakiet i gdy używam Ważki jest taki sam efekt jak Mosquito - czyli żaden - minimalny niemalże niezauważalny spadek osłon. Jak pamiętam z X2 Dragonfly/Ważka miała całkiem niezłą moc i nie jestem pewien, ale jak pamiętam można nią było zniszczyć M5 z osłonami 1MW. Tym bardziej jest to dziwne, bo w instrukcji podana jest moc ładunku odpowiednio Moskit 200 - Ważka 9900 - czyli różnica kolosalna. Jak i was z mocą tych rakiet?
Pozdrawiam wszystkich na forum.
Slaweczek
x2

Post by Slaweczek »

Witam.
Też mam problem z "Ważkami".Są do niczego.Przestałem je wogóle używać.
Miłego grania.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”