Jak szybko robić dużą kasę (miliony) ?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

mr.WHO
x4

Jak szybko robić dużą kasę (miliony) ?

Post by mr.WHO »

Oto co już przerobiłem:

1) Universe traderzy - mam już kilkunastu, wszechświat już nie wyrabia :(
2) Xenońskie inwazje - za rzadko się pojawiają
3) Łowca głów - trochę częściej ale mniejsza kasa :(
4) Chwytanie statków - dosyć kompleksowe :(

?) Loteria - trafił koś w to kiedyś (niby można wygrać 24 miliardy)?

Jeśli ma ktoś jakieś propozycje oprócz tych czterech to proszę o pomoc, z tego co zauważyłem fabryki są mało opłacalne ale może ktoś zna dobry sektor w którym coś można postawić co przynosi duże zyski).
RAFIO
x3ap

Re: Jak szybko robić dużą kasę (miliony) ?

Post by RAFIO »

mr.WHO wrote: ?) Loteria - trafił koś w to kiedyś (niby można wygrać 24 miliardy)?
Szanse wygreania w loteri są identyczne, jak trafienia szóstki w totku, serio!

Pozatym, chyba jedynym rozwiązaniem będzie poszukanie innej gry. W Xach do milionów zawsze dochodziło się długo i cierpliwie.
bufi
x4

Re: Jak szybko robić dużą kasę (miliony) ?

Post by bufi »

mr.WHO wrote: Jeśli ma ktoś jakieś propozycje oprócz tych czterech to proszę o pomoc, z tego co zauważyłem fabryki są mało opłacalne ale może ktoś zna dobry sektor w którym coś można postawić co przynosi duże zyski).
Spoiler
Show
Ja mam małą elektrownię w Rolk's Legacy. Obsługują
ją dwa frachtowce z menadżera stacji rozwożąc ogniwa po okolicznych sektorach. Biedacy nawet nie mają czasu na qpę, tyle jest zamówień. O kryształy się nie martwię, bo zawsze ktoś przywiezie i mam w magazynach zawsze ponad 90% .
Żałuję, że nie postawiłem tam wersji XL. Ale chyba tak zrobię.

Drugi sektor to Family Tkr. Postawiłem tam wersję XL
ale dopiero niedawno i nie mogę powiedzieć czy jest duży ruch.
Pozdrawiam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Prosty przepis na szybki zysk (już wcześniej opisywany) :) :
- masz kompletnie wyposażony średni statek bojowy, np. M4 - propozycja to Mako w wersji wyposażonej w 4-5 pulsacyjne emitery wiązki i 2 działka AC Alfa lub Beta. Do tego skaner ładowni i licencja policyjna Argonów.
- masz podstawowy model frachtowca, np. Borońskiego Delfina z napędem skokowym i małym zapasem ogniw
- lecisz do Cloudbase South West i przeczesujesz przestrzeń w tym i okolicznych sektorach. Masz w nich rozmieszczone satelity.
- zaczajasz się na Paranidiańskie frachtowce, sprawdzasz po nazwach co przewożą, potem skanujesz z bliska ich ładunek, plus co mają w tylnej wieżyczce :roll:
- podejmujesz decyzję czy warto atakować, czy towar który posiada jest chodliwy i dasz radę go upłynnić. Możesz sprawdzić jeszcze, które fabryki i ile są w stanie danego towaru szybko przyjąć.
- pytasz pilotów frachtowców o drogę, gdy odmawiają, prosisz o poddanie :wink: .
- oddajesz próbną salwę z PEW, uważając aby nie stracił kadłuba.
- niezależnie od tego czy pilot poczerwienieje czy nie, wywołujesz go i żądasz poddania się i wyrzucenia ładunku.
- pilot dzieli się towarem, a Ty go znów salwą i znów żądasz.
- nękasz go żadaniami, aż opróżni całkiem swą ładownię, po czym możesz go ładnie przeprosić, bo przecież wystrzeliłeś doń przez pomyłkę :wink: . Możesz dać mu spokojnie odlecieć, aby ponownie w swoim miejscu docelowym napełnił ładownię i wrócił, gdzie Ty juz na niego będziesz czekał :twisted: .
- wyrzucony towar zabierasz Delfinem i sprzedajesz.
- przy odrobinie wprawy można zarabiać setki tysięcy na lukratywnych transportach, "handlując" porzuconym twarogiem sojowym, krzemem, rudą, czy towarami technologicznymi jak osłony, rakiety i inne..
- poza dużym i przeważnie czysstym zysskiem, misje są cakiem ciekawe, a także niebezpieczne, więc nie będziesz się nudził 8) .
- jak na razie mój rekord to wywózka towaru wartego ponad 600.000 kr, ale wiem, że można zarabiać więcej.

Edit nie "milionów", a "tysięcy" :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”