[X3]Czy da rade sprzedac fabryke? Mam kopalnie rudy....

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

galthar
x3tc

[X3]Czy da rade sprzedac fabryke? Mam kopalnie rudy....

Post by galthar »

tak jak w temacie...
Stary opis:P4 2,4 GHz czasami @2700MHz;1024 DDR 400MHz, ale ze względu na FSB 533MHz chodzą na 333MHz; ATI HIS PLATINIUM RADEON 9800 128MB,czasem taktuje na PRO;WinXP PRO SP2
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz

Notebook: Toshiba A300-20P: C2D T6400; 2GHz, 4 GB DDR 2 800MHz;HD3650 512MB
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

W 'czystej' grze się nie da, musiałbyś jakieś sktypty pościągać ;)
galthar
x3tc

Post by galthar »

buuuu.... :(
Stary opis:P4 2,4 GHz czasami @2700MHz;1024 DDR 400MHz, ale ze względu na FSB 533MHz chodzą na 333MHz; ATI HIS PLATINIUM RADEON 9800 128MB,czasem taktuje na PRO;WinXP PRO SP2
Nowy:
C2DUO E6750;HD 3870 512MB;2GB DDR2 800MHz

Notebook: Toshiba A300-20P: C2D T6400; 2GHz, 4 GB DDR 2 800MHz;HD3650 512MB
Slaweczek
x2

Post by Slaweczek »

Według mnie szkoda że nie można.Jeżeli płacę za fabrykę i koszty jej przewozu i postawienia,to powinna być możliwość (za odpowiednią opłatą oczywiście) jej złożenie i transport do innego układu oraz ponowne jej postawienie.Nie każdy jest geniuszem handlowym i czasem okazuje się po niewczasie,że fabryka w danym układzie nie przynosi dochodu i nie zabardzo jest co znią zrobić.
Ponteus PL

Post by Ponteus PL »

Slaweczek wrote:Według mnie szkoda że nie można.Jeżeli płacę za fabrykę i koszty jej przewozu i postawienia
No właśnie a nie płacisz za inne mozliwości więc dlaczego ich oczekujesz :p. Nie ma lekko jak źle postawisz fabryke czy to w życiu czy w x3 to musisz ponieść konsekwencję i bardzo dobrze ^^.

Ale pewnie są jakieś skrypty które to umozliwiają.
Peace and order will be restored in our universe
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Hmm, ja tam nie widzę w skryptach nic złego, przynajmniej dopuki nie służą one do oszukiwania tylko po prostu dodają możliwości o których nie pomyślał Egosoft ;)
Slaweczek
x2

Post by Slaweczek »

W życiu jak- napisał Ponteus-pewnych błędów się nie da naprawić,ale ekonomiczne nietrafione decyzje tak.Niech zwinięcie czy złożenie naszej fabryki kosztuje 2x więcej niż zakup nowej,ale i tak może być to opłacalne.Najwyżej dłużej potrwa czas w jakim nam się zwróci ten wydatek.W życiu zamyka się nierentowne fabryki i czasami przenosi się do innych krajów gdzie produkcja staje się rentowna.To wymóg normalnej zdrowej ekonomii.
Ponteus PL

Post by Ponteus PL »

Slaweczek wrote:.Ale ekonomiczne nietrafione decyzje tak.Niech zwinięcie czy złożenie naszej fabryki kosztuje 2x więcej niż zakup nowej,ale i tak może być to opłacalne.
Hmm, ja takie zwinięcie nazwałbym nietrafioną ekonomiczą decyzją, nawet wtedy gdyby kosztowało to "jedynie" 1,5 razy drożej niż kupienie nowej ^^.

Btw Ghostek ja też nie widzę w skryptach nic złego, a nawet przeciwnie, bez nich ta gra by sie nie rozwijała tak, jak ma to miejsce teraz (jeśli wogole) ;).
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

to już lepiej ją zostawić w spokoju, a kupić nową....a jeżeli tak "kłuje" w oczy...to PDF-ami ją.... 8) 8) :D
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Ponteus PL

Post by Ponteus PL »

DRACOOL wrote:to już lepiej ją zostawić w spokoju, a kupić nową....a jeżeli tak "kłuje" w oczy...to PDF-ami ją.... 8) 8) :D
Hehe, ja nietrafiłem z decyzja ekonomiczną w ore belt bo się m2 khaaków pojawił, na szczęście uwolnił mnie on też od rozterek jak przenieść fabryke bo ją rozwalił ^^, jak i prawie cały już ore belt, wygląda tam teraz jak w presidents end ;D.
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

A mi moją kopalnie wzięli Paranidzi za długi (tj. nabluzgali że nie zapłaciłem podatku i ją przejęli) nie wiem tylko czy nie jest to skutkiem jakiegos skryptu (chociaż w sumie uzywam tylko Sector Takeover - spodobała mi się wizja przejęcia kiedyś całego x-wszechświata ;))
Ponteus PL wrote: Btw Ghostek ja też nie widzę w skryptach nic złego, a nawet przeciwnie, bez nich ta gra by sie nie rozwijała tak, jak ma to miejsce teraz (jeśli wogole) ;).
Było to kierowane bardziej do Galthara ;)
bufi
x4

Post by bufi »

Ghostek wrote:A mi moją kopalnie wzięli Paranidzi za długi (tj. nabluzgali że nie zapłaciłem podatku i ją przejęli) nie wiem tylko czy nie jest to skutkiem jakiegos skryptu (chociaż w sumie uzywam tylko Sector Takeover - spodobała mi się wizja przejęcia kiedyś całego x-wszechświata ;))
Dokładnie, to pochodzi ze skryptu Sector Takeover.
Tam możesz sobie ustalić w ustawieniach czy chcesz korzystać z systemu podatkowego (Tax rates, czy jakoś tak) :)

Btw. nie świerzbi Cię aby sobie 'odebrać' od nich co Ci zabrali? ;)

Pozdrawiam
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Hmm, a nadchodzacy 2.0 patch a wraz z nim powrot laserow do holowania (uhoh...) ? :roll:

Ale mowie wam; nie ma nic lepszego niz kilkadziesiat universe traderow, i wlasny M1 z oddzialem 40 Novych na pokladzie, oraz spokojne snucie sie po calym universum w poszukiwaniu zalogi (Capital Crew Script) i misji BBS :twisted:

I dopiero potem, po uzbieraniu flotylli, mozna sie zabierac za eksterminacje sektorow krzackich wraz z tym modem o ktorym wspomnieliscie (przejmowanie sektorow, czytalem o nim), oraz oczywiscie kolonizowanie ich za pomocOM wlasnych stacji w krzackich sektorach :) ehh, marzenia...
boto
x3tc

Post by boto »

mi starczy TL boronów i 10 M3
póki co mam 10mln jeszcze brakuje mi 12 i będe mieć TL :D
bufi
x4

Post by bufi »

MiG13 wrote:Hmm, a nadchodzacy 2.0 patch a wraz z nim powrot laserow do holowania (uhoh...) ? :roll:
Jaki znowu powrót? To one gdzieś uciekły?
Czy macie jakieś oficjalne dane co do tego, że one
bezpowrotnie znikają z gry? Prócz tego, że komus tam zniknęły i musiał sobie dopisać skrypt żeby wróciły.
Gdzie są jakieś oficjalne informacje jakoby one miały wrócić w patchu 2.0?
Może są tylko ja tego nie widzę?

Pozdrawiam
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

bufi wrote: Dokładnie, to pochodzi ze skryptu Sector Takeover.
Tam możesz sobie ustalić w ustawieniach czy chcesz korzystać z systemu podatkowego (Tax rates, czy jakoś tak) :)

Btw. nie świerzbi Cię aby sobie 'odebrać' od nich co Ci zabrali? ;)

Pozdrawiam
Heh, tak się kończy nieczytanie readme skryptów (tak w sumie to tak mi się sam pomysł tego skryptu spodobał, ze nawet całego posta nie doczytałem a już ściągałem ;)).

A co do odebrania - no świerzbi mnie, ale na razie specjalnie nie mam możliwości (jak bym wpadł do nich w moim Kajmanie Superfreighterze i z miejsca rzucił bym się jakiś patrol to chyba by ze śmiechu poumierali ;)). Ale zapewniam, że jak tylko położe łapy na czymś mocniejszym (i kupie sobie TL'a by mieć czym postawić stację handlową) to pierwsze co zrobię to najazd na Paranid Prime :twisted:
Spoiler
Show
Pomszczę Kha'aki, a co! Szkoda że w X3 nie da się rozwalać planet, bo też chętnie bym im ją rozwalił i sprzedał np. Teladianom. :twisted: Pewnie sporo Nvidium by z niej było ;)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”