[X3] Xenońskie inwazje, jak je znaleźć ?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

mr.WHO
x4

[X3] Xenońskie inwazje, jak je znaleźć ?

Post by mr.WHO »

MAm problem z namierzeniem Xenońskich inwazji, jak narazie to wykonałem tylko jedną w Black Hole Sun za 6mln.

Teraz latam jak głupi w pobliżu Xenońskich sektorów, ale na stacjach pusto.
Jakieś rady?

Jak można odblokawać możliwość gry jako Khaak (swoją drogą mogli dać też możliwośc gry Xenonem, to jawna dyskryminacja to bardzo podoba mi się Xenon P, może jakaś petycja do Egosoft :D )?
Last edited by mr.WHO on Sun, 5. Nov 06, 00:12, edited 1 time in total.
gacek666
x2

Post by gacek666 »

Ciekawie byloby grac Khakami ale sadze, ze gra trocheby stracila, zawsze jest cos ladne jak jest nieosiagalne.
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

w instrukcji pisze, że można odblokować grę Khaakiem.
boto
x3tc

Post by boto »

profile da sie odblokować przechodząc fabułę ale jest prostszy sposób -> http://forum2.egosoft.com/viewtopic.php ... 64be253ed0

i da się grać khakiem :P

ja np gram na profilu nudny boron :D
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

Ciągle szukam tych cholernych inwazji :(

BTW Czy korwety też można przejmować? Mam ochotę przejąć Xen. P ale jak narazie załatwiłem 3 więc nie wiem czy się one poddają.
Walco
x2

Post by Walco »

Inwazje Xenońskie są niestety bardzo zadkie,czesciej sie trafi misja gdzie kogoś "gonią" Xenoni :D .Xenońskiej M6 nie da sie przejąć.M2 mozna przejąc tylko podczas misji gdzie kogos ścigaja Xenoni :twisted: .Nie wiem jak szukasz inwazji ,ale najszybciej mozna w ten sposób że lądujesz na stacji ,gra robi autosave,przegladasz wiadomisci ,jak nie ma inwazji to robisz load i na stacji sa inne wiadomosci ,nie trzeba latac ze stacji na stacje.
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

trik z autosave może zadziałać, dzięki.
Slaweczek
x2

Post by Slaweczek »

Dwa , trzy sektory na południe od
Spoiler
Show
Blac Hole Sun
pojawiają sie co jakiś czas.Przy niskiej randze na początku trafiają się też
Spoiler
Show
Scale Plate Gren
Ja jeszcze trafiłem na dwa w
Spoiler
Show
Ocean
Miłej walki.
[/spoiler]
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Ej cziterzy ;) Ładnie to tak oszukiwać grę loadami? Inwazje Xenonów dają tyle kasy, że tłumaczy to w zupełności ich rzadkie pojawianie się (no sorry, ale 2mln za załatwienie byle niszczyciela to stanowczo za dużo (można taką misję w M4 zrobić jak się uda uniknąć myśliwców ;)) a z kolejnymi rangami zyski z tych misji rosną)
Slaweczek
x2

Post by Slaweczek »

Wiem że można w M4.Sam zrobiłem w nim trzy inwazje.Dałem Spojler,chce to przeczyta,i nie musi zaraz gonić.
MaxDyner

Post by MaxDyner »

Odświeżę jeszcze temacik mam dwa pytanka
1 czy po inwazji ze "skaczącą" J'ką Xenońską pojawia się jeszcze raz kiedyś taka inwazja, czy trafiła ci się taka inwazja 2 razy????

2 czy w ogóle będą się pojawiać inwazje????

Tylko nie piszcie, se sprawdź bo od tego jest forum żeby zadawać durne "nikomu do niczego nie potrzebne pytania", czy to się do nich zalicza oceń sam ;)

a cudzysłów jest bo cytuję swoją starszą :)
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

MaxDyner wrote: 1 czy po inwazji ze "skaczącą" J'ką Xenońską pojawia się jeszcze raz kiedyś taka inwazja, czy trafiła ci się taka inwazja 2 razy????
Tak, J i K pojawiają siew inwazjach, J dowozi myśliwce.
MaxDyner wrote: 2 czy w ogóle będą się pojawiać inwazje????
Tak. Szukaj po stacjach.
MaxDyner wrote: Tylko nie piszcie, se sprawdź bo od tego jest forum żeby zadawać durne "nikomu do niczego nie potrzebne pytania", czy to się do nich zalicza oceń sam ;) a cudzysłów jest bo cytuję swoją starszą :)
Było na forum.

Pozdrawiam.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
MaxDyner

Post by MaxDyner »

Dzięki Lewar. GRRRRR i WRRRRR dla mnie skok do sektora pełnego xenonuw to Fps równy 5 klatką na sekundę;( mam nadzieje że mi się taka inwazja nie zdarzy więcej. Lewar jak możesz to uściślij ile takich inwazji miałeś?? czy one są losowa czy porostu tak jakoś wypadają kiedyś np: przy 4 inwazji z kolei i potem spokój?? che wiedzieć jakie mam szanse trafić takie inwazje bo ich bardzo nie lubię ;(
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
MY BEST FRIEND GOOGLE ;)
Abandon All Hope
x3tc

Post by Abandon All Hope »

MaxDyner, jeżeli nie lubisz inwazji Xenońskich to po prostu nie przyjmuj na nie zlecenia. Słowem - nie zaciągaj się :). Będziesz miał z głowy problem spadających fps-ów, ale za to stracisz mnóstwo kasy, którą można zdobyć na inwazji. Osobiście żyję w X-świecie po to, aby zrobić na złość Xenonom :twisted: . Za ostatnią inwazję zarobiłem na czysto 28 mln ( i równiutkie 200 zestrzelone Xenonki ).
Inwazje powtarzają się i to dość często. Przy najmniej u mnie, ale mam już za sobą fabułę i bardzo dobre reputacje u ras ( szczególnie Argonów ).
Najbardziej inwazjonośne sektory to :
Spoiler
Show

Scale Plate Green i Getsu Fune
Szczególnie ten pierwszy sobie upodobałem. Zdarzało się, że skończyłem inwazję, wyskoczyłem do sąsiedniego sektora i po powrocie miałem nowe zaproszenie do tanga :twisted:

Pozdrawiam i życzę udanych łowów.

EDIT :

Musiałem wprowadzić małą poprawkę, bo nakłamałem trochę.
Za inwazję zarobiłem 28 mln, a nie 20 jak podałem wcześniej. Nie doliczam do tego np. 3 x GFUgama ( 970 tys. każdy ) czy inne pukawki, z których Xenoni raźno wyskakiwali :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”