[X3] Skrzydłowi

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

kubastu

[X3] Skrzydłowi

Post by kubastu »

Coraz bardziej zaczynają mnie denerwować.

Cyz jest możliwość wydania całemy skrzydłu skoku do innego sektora (3 Novy) ? Obecnie klikam pojedynczo i zanim dojde do ostatniego to pierwszy jest na miejscu i dostaje łupnia.

Sprawa druga angażowanie się w walkę.
Skrzydłowi mają komendę Chroń mnie, dopóki walcze z M5/M4/M3 jest oki, ale gdy dostaję misję zniszczenia Słonia czy Orki -generalnie dużego celu, skrzydłowi mają walkę w nosie.
Komenda Atakuj mój cel także nie daje żadnego rezultatu, poprostu latają sobie dookoła i oglądają gdy orka wali we mnie rakietami.

Trzy.
Zbiorowa komenda Bezczynności, tzn. chcę przejąć jakiś statek. Wszystko na dobrej drodze gdy wtem moje wiarusy niszczą już prawie nowy nabytek. Teraz przed próbą przejęcia muszę każdemu ręcznie określać tryb bezczynności.

Pomóżcie coś.

Pewnie doradzicie skrypty czy mody czy jako to się tam nazywa, ale nie specjalnie chcę z nich korzystać.
Splicki Smok
A zanim 3 Novy
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

co do skrzydłowych....chyba musieli by mieć aktywną komende "leć za mną", bo jak mają komendy w stylu "chroń mnie" , to faktycznie starają się lecieć za mną " na piechotę"...za to moje NOVY świetnie ze mną współgrają...ba, nawet w jednej z misji (inwazja xenońska) "uwiązały" walką lotniskowiec, nie pozwalając na regeneracjie osłon między moimi nawrotami...a na koniec go dobiły....więc nie wiem o co chodzi...tak samo jak i orkę w jednej z misji kilerskich :roll:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
bufi
x4

Re: [X3] Skrzydłowi

Post by bufi »

kubastu wrote: Cyz jest możliwość wydania całemy skrzydłu skoku do innego sektora (3 Novy) ? Obecnie klikam pojedynczo i zanim dojde do ostatniego to pierwszy jest na miejscu i dostaje łupnia.
[...]
Pomóżcie coś.

Pewnie doradzicie skrypty czy mody czy jako to się tam nazywa, ale nie specjalnie chcę z nich korzystać.
Owszem, ja polecę skrypt Cycrowa. Co do tych skoków.
Skrypt nazywa się X3 Advanced Jumpdrive i jest dostępny w jednym z jego script packów.
Z readme:
v1.40
Followers will jump to position with you.

Także bez skryptów sie nie obejdzie jeśli chcesz mieć zaawansowne komendy. Takie życie :)

Pozdrawiam
Algeroth
x3tc

Post by Algeroth »

Kup im naped skokowy i sprawdz czy nie skocza za toba. Oczywiscie musza miec tez dana ilosc ogniw.
Pozdrawiam
kubastu

Post by kubastu »

Mają napędy skokowe i mają zapas ogniw.
Chyba rzeczywiście bez skryptu nie da rady.

Niedługo będę miał tyle skryptów że się spod nich nie wykopie ;)
Splicki Smok
A zanim 3 Novy

Return to “Polskie / Polish X-Forum”