Czy ktoś wybrał może definitywnie taką drogę swojego rozwoju?
Długo się zastanawiałem i deszedłem do wniosku, że tak zacznę i tak będę tę grę przechodził. Zamierzam być tajnym agentem Argonów do specjalnych poruczeń

Takim, który potajemnie czyści ich przestrzeń z wszelkich paranidiańskich statków, a dodatkowo czasem wykonuje specjalne zlecenia eliminacji polityków Paranidian (tych można spotkac jak beztrosko latają po swoich sektorach w cywilnych Peryklesach, agitując za swoją jedynie słuszną opcją

). Wywiad Argoński donosi, że na pokładzie cywilnych jednostek przewożone są dokumenty wielkiej wagi, dlatego też schwytane Peryklesy będą niezwłocznie odsyłane do stoczni głównej w Argon Prime, gdzie mieści się centrala Wywiadu, celem wykonania szczegółowych oględzin

.
Jak dotąd podjęte przeciw Paranidianom akcje zaczepne zaowocowały przechwyceniem 3 Peryklesów i kilku teczek pełnych ważnych danych

, za co Argoni zaoferowali dość wysoką rangę i korzyści finansowe. Jak donosi mój oficer operacyjny, w planach jest nadanie mi rangi pozwalającej przekazać nieodpłatnie licencję policyjną, dzięki czemu będę mógł już całkowicie jawnie używać skanera ładunku

.
Ciekawe czy ktoś wybrał karierę pirata u jednej lub wszystkich ras, oczywiście w podstawowej grze z fabułą, nie w profilu dodatkowym...
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.