[X3] Kariera pirata

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

[X3] Kariera pirata

Post by Sauron11 »

Czy ktoś wybrał może definitywnie taką drogę swojego rozwoju? :twisted:
Długo się zastanawiałem i deszedłem do wniosku, że tak zacznę i tak będę tę grę przechodził. Zamierzam być tajnym agentem Argonów do specjalnych poruczeń :twisted: Takim, który potajemnie czyści ich przestrzeń z wszelkich paranidiańskich statków, a dodatkowo czasem wykonuje specjalne zlecenia eliminacji polityków Paranidian (tych można spotkac jak beztrosko latają po swoich sektorach w cywilnych Peryklesach, agitując za swoją jedynie słuszną opcją :wink: ). Wywiad Argoński donosi, że na pokładzie cywilnych jednostek przewożone są dokumenty wielkiej wagi, dlatego też schwytane Peryklesy będą niezwłocznie odsyłane do stoczni głównej w Argon Prime, gdzie mieści się centrala Wywiadu, celem wykonania szczegółowych oględzin 8) .
Jak dotąd podjęte przeciw Paranidianom akcje zaczepne zaowocowały przechwyceniem 3 Peryklesów i kilku teczek pełnych ważnych danych :roll: , za co Argoni zaoferowali dość wysoką rangę i korzyści finansowe. Jak donosi mój oficer operacyjny, w planach jest nadanie mi rangi pozwalającej przekazać nieodpłatnie licencję policyjną, dzięki czemu będę mógł już całkowicie jawnie używać skanera ładunku :roll: .

Ciekawe czy ktoś wybrał karierę pirata u jednej lub wszystkich ras, oczywiście w podstawowej grze z fabułą, nie w profilu dodatkowym...
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
bufi
x4

Re: [X3] Kariera pirata

Post by bufi »

Sauron11 wrote: Ciekawe czy ktoś wybrał karierę pirata u jednej lub wszystkich ras, oczywiście w podstawowej grze z fabułą, nie w profilu dodatkowym...
Hmm, ale co? Jak w argonskim sektorze przechwycisz paranidianski statek to po odeslaniu go do stoczni Argoni daja jakies bonusy??? Ja tylko jednego transportowca przechwycilem bo nie chcialo mi sie zarabiac na niego, poszedlem na latwizne ;)
I jak zamierzasz w pozniejszym czasie kupowac sprzet dostepny tylko na terytorium Pranidian?? Pewnie mozna Krzaczory wyrywac u nich, wtedy reputacja wzrasta.
Czyli jednym slowem otwarta wojna z Pranidianami?
Aha i jeszcze jedno pytanie, czy w czasie gry zamierzasz zakladać czarną opaskę zasłaniającą prawe oko a na lewym ramieniu posadzisz papugę??

Pozdrawiam
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Takie piracenie to korsarstwo.

Prawdziwym piratem powinien nazywać się ten, kto dzieli świata na cele i przyjaciół.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Cóż, na razie nie jestem takim prawdziwym piratem, ograniczam się wyłącznie do terytorium Paranidian :roll: . Oka nie zasłaniam bo i tak jako dwuoczny mam przechlapane u trójwymiarowych :wink: . Technologii na razie od nich nie potrzebuję, a jak będę potrzebował to zrobędę drogą rabunku. Piracenie czy też korsarstwo może nie jest szczytnym zajęciem ale za to opłacalnym i przyjemnym. Poza tym Paranidianie i tak gardzą Argonami i wyrażają się o nich z wyższością, więc zbijanie ich statków to zwykłe udowadnianie, że się mylą, a więc z pewnego punktu widzenia działanie pro-społeczne :twisted: .
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Taaak... Zatem dzialalnosc Janosika byla ze wszech stron dobra i prospoleczna, wszak zabieral bogatym i dawal biednym, a szkody jakie wyrzadzal sa do pominiecia. Posune sie dalej; Kuba Rozpruwacz rowniez dzialal propolecznie, bo w okresie gdy mordowal dziwki w Londynie z pewnoscia bardziej zaciesnialy sie stosunki rodzinne tamtejszych obywateli, a Bonnie i Clyde dawali ludziom rozrywke i nadzieje we wlasne sily i mozliwosci. Mozna i tak... Jakkolwiek Sauron bedziesz to usprawiedliwial, jestes tylko idacym na latwizne podrzednym piratem, ktory upatruje wylacznie szybkiego zysku i zaspokojenia prymitywnych rzadz w zabijaniu istot inteligentnych i rabowaniu ich dobytku... :P
...wszystko przemija...
...a przyszłosć jest niepewna...
...zachować czyste sumienie...
...tego pragnę...
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

RAFIO wrote:Prawdziwym piratem powinien nazywać się ten, kto dzieli świata na cele i przyjaciół.
Heh, ja jako 'bojowo zorientowany' Teladianin (szkoda, że nie można grać swoją ulubioną rasą od początku. Chociaż w sumie to nawet jeśli jest jakiś mod to umożliwiający to i tak raczej nie chciałoby mi sie zaczynać od nowa ;)) dzielę x-wszechświat na cele i partnerów handlowych ;) Dlatego, podobnie jak Sauron tłukę tylko Paranidów, bo nic przydatnego od nich kupić nie można ;) (Boroni mają niezłe transportowce (delfin superfreighter - to jest to!), Splici - statki bojowe, Argoni mają chyba najlepsze statki dla AI, Teladianie - no przecież nie będę do 'swoich' strzelał ;). A Paranidzi - nic.)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Kerrick wrote:.. Jakkolwiek Sauron bedziesz to usprawiedliwial, jestes tylko idacym na latwizne podrzednym piratem, ktory upatruje wylacznie szybkiego zysku i zaspokojenia prymitywnych rzadz w zabijaniu istot inteligentnych i rabowaniu ich dobytku... :P
A żybyś wiedział, że tak :P . Jestem podrzędnym piratem bo zaczynam od zera. Gdzież są te moje dobra, które zostawiłem w X2? Kha'ak rozwalili? Akurat :wink: .
Po prostu odbieram to co mi inne rasy skradły podczas mej nieobecności we Wszechświecie X. A żeby sobie mój mentor BD nie płuł w brodę, co jakis czas podrzucam mu parę łupów i udzielam informacji. Dla ułatwienia stosuję zasadę odpowiedzialności zbiorowej i wybrałem Paranidian jako najbardziej nieprzyjemnych typów, prawdopodobnie to oni właśnie najwięcej mi nakradli.. Trzeba jakoś żyć, nie nie? :roll:
Ponteus PL

Post by Ponteus PL »

Sauron11 wrote:Technologii na razie od nich nie potrzebuję, a jak będę potrzebował to zrobędę drogą rabunku.
I tak mozna kupić u kogos innego ich technologie, np GFU z łatwością kupisz, jakie chcesz u teladian ;).
Peace and order will be restored in our universe
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Myślę,że bardziej chodzi o "triplexa" :D
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Skaner tripleksowy jest u Boronów. Mnie u Paranidów bardziej podoba się automat dokujący.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Wystarczy go raz kupić i po kłopocie bo jest potrzebny tylko graczowi.

Zresztą sam zacząłem kosić paranidian w mojej nowiusieńkiej Novie Zwiadowcy i odali mi jak na razie jednego persa i kajmana (szkoda że bez osłon) kajmana chyba odrestauruje ale może lepiej będzie go sprzedać i zbierać na jakąś małą armie M3 lub jednego M6. :wink: No to piracenie paranoików się zaczeło :D :twisted:
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Michal.R
x4

Post by Michal.R »

Arghhh... A ja od dzisiaj także zacząłem piracić ;) Jak na razie moim Pogromcą udało mi się przejąć jakiegoś superfrachtowca paranidian(blisko 700.000 C :twisted: ), hermesa i Sępa, którego to nie sprzedam bo zacznę bawić się górnictwo odkrywkowe ^^

Ogólnie opłaca się piracić(w grze, nie grę! :D ) aczkolwiek ma to swoje minusy bo rasa którą piracimy zaczyna czuć do nas jakąś antypatię :)
Current PC: ASUS PRIME X370-PRO ||| Ryzen 5 5800X3D ||| ASUS RTX 3060 Ti DUAL OC V2 8GB ||| HyperX Fury 4x8GB DDR4 ||| LG 27GL850-B :O
Old PC: MSI Z87-GD65 ||| i7 4770K ||| Asus GTX 1060 Dual 6GB OC ||| Crucial 2x8GB DDR3 ||| LG IPS277 :P
Very old PC: MA770T-UD3P ||| Phenom II X4 955 ||| GoodRam DDR3 4GB 1333MHz||| HD4850 512MB ||| LG W2252TQ :D
Very very old PC: Asrock Dual-Vsta ||| A64 3000+@3500+ ||| Radeon x1950 Pro 256/256 ||| 2048 DDR 400MHz ;)
sepa
x4

Post by sepa »

A jo klepia Teladich i powoli dolajza do przyjaznych stosunkow z resztom galaktyki (jako lord Sithow nie bardzo zech byl lubiany, ino Boroni ze mna godali).
Wlasnie jutro kupuja jakos mobilno baza, pierwszo kopalnia i sie rozbija w Hativkas Faith czy kaj to bylo. Teladich tam loto calo masa to byda miol dosc surowcow na wszysko co mi ino do gowy przyndzie. Wongla tam ni ma, ale jest ruda to bydzie dobrze, funfli do roboty wezma ;).
Cyclone Raider po tuningu jest colkim colkim do pirocenia, TIE Defendery i TIE Interceptory + pora innych bydom mnie bronic przed innymi pirotami i bydzie wesolo :)
Polecom Wom sie szpilnonc kajs do cyntrum wrogiego imperium, rozwalic policja, chycic ze 3 transportowce, ustawic je w konwoj i odeskortowac to do dom, chytajac co sie udo po drodze :)

No i oczywiscie polycom XFP (Xperimental Fusion Project) - dobry mod.

A jak kiery lubi piracic to sie chetnie podziela moim pierwszym skryptem, ino beta to jest, ale moge sie przydac - wybierosz towar kiery jest na statku i podajesz jumprange, on szuko przyjaznyj stacyi w jumprange kiero to kupi i od razu tam lyci i to spylo. Szukanie po sektorach kaj mi kupiom to co zech nakrod mnie wkurzalo, popytrolch trocha i mi chopcy z english forum pomogli to nopisac.
Shit happens, ppl die. Usually when I'm around.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

O tak... Piraćcie jak najwięcej, będzie więcej zleceń eliminacji dla mnie :twisted:
Robert L.

Post by Robert L. »

Ech... muszę zgłosić protest :!: Ja jako obywatel Aragorn Prime domagam się aby zaprzestano działań mających na celu nigodziwe zdobywanie dóbr z rąk mych przyjaciół (tfu :!: ) Paranoików... eee... Paranoidów. Niech żyje przyjaźń i kwitnie wolny handel :!:
:twisted:
Dobra, to było oficjalne oświadczenie :D
Ponieważ prowadzę z tymi (tfu :!: )... istotami.... interesy i nawet ostatnio inaczej na mnie patrzą - muszę dbać o "dobry wizerunek". Jednak gdyby w przyszłości zabrakło wam ogniw, albo mielibyście gorący towar, który trzeba upłynnić a ja będę w misji handlowej na obszarze (tfu :!: ) Paranoidów - dawajcie znać na zakodowanym kanale. A poza tym to gratuluję procederu :D .
Jeżeli pirat to tylko w M5, ale i tak wolę ich łojić 8)
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Poniewaz w przyrodzie musi byc zachowana rownowaga, postanowilem zarabiac na nieszczesciu piratow.. :twisted:
I tak oto wczoraj przechwycilem dwie Susanovy, jednego Rajina, ktorym obecnie latam i Blotniaka. Wszystko ladnie odeskortowalem poprzez wroga mi przestrzen do stoczni w Argon Prime i zarobilem na tym 1.2 mln. Musze stwierdzic ze Yaki to najglupsi piloci w przestrzeni X, choc maja fajne statki. Rajjin w klasie M4 wymiata.
Spoiler
Show
Ma tylko troche mniejsza ladownie od Pogromcy, ale za to mozna zaladowac duzo lepsze dzialka i dwie oslony 25MW, jest tez duzo szybszy - 225. I najwazniejsze... ma fajny ksztalt i super malowanie :)
Zatem uczynie interes z utrudniania zycia piratom, no i rozrywke... super wygladal ten konwoj czterech skafanderkow wracajacych do pirackiej bazy... :)
...wszystko przemija...
...tego pragnę...
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

A gdzie latają ci Yaki o których mówisz? Ja widziałem tylko 'szeregowych' piratów w 'pirackich' wersjach normalnych statków (chociaż mam w statystykach pare zestrzelonych Rajinów i Susanovych, ale to tylko z powodu bodajże drugiej misji ;))
Kerrick
x2

Post by Kerrick »

Spoiler
Show
Po tym jak uratujesz corke Maroniego mozesz wybrac misje z piracka fabryka rakiet, wtedy ich znajdziesz...
...wszystko przemija...
...tego pragnę...
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Nom właśnie przeszłem jej 1/3
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Jestem w trakcie wykonywania misji o której wspomniał Kerrick i
Spoiler
Show
Za pierwszym razem się nie udało - generator wybuchł, za to mój statek został nienaruszony, tylko po to by wystrzelić swój prywatny napis game over ;) Za to w instrukcji wyczytałem, że wystarczyło rozwalić taką jedną ścianę która wydawała mi się przeszkodą nie do pokonania - chyba się na kablu od joya powieszę :evil: :headbang:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”