[X3] Podkład muzyczny w sektorach

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

[X3] Podkład muzyczny w sektorach

Post by Sauron11 »

Polecam nagrywanie kawałków ze strumienia który mam zlinkowany w sygnaturce i innych i podmianę oryginalnych plików muzycznych w grze. O ile się tak da, ktoś juz próbował?
Ten strumień to chillout, więc różnie bywa, ale czasem, jak teraz gdy to piszę, są melodie tak nastrojowe, że czasem nawet lepsze niz w iksach. I podczas pracy wczuwam się jakbym leciał Pegazem przez Home of Light :D .
Polecam 8) .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Ja od jakiegoś czasu myślę, by te najbardziej osłuchane melodie z X zastąpić czymś innym. Na razie zbieram nagrania i taka wymiana nastąpi, tylko muszę dokładnie wybrać, co zamienić na co, no i troszkę przyciąć niektóre kawałki w jakimś edytorze plików dźwiękowych - a propos, może znacie coś damowego i łatwego w obsłudze?

Osobiście uwielbiam ambientowe klimaty, więc będzie to coś bardzo spokojnego. Próbkę możecie posłuchać na stronie www.groove.nl - to strona sklepu wyłącznie z muzyką elektroniczną, na której jest mnóstwo próbek do przesłuchania. Sprawdźcie pana o nazwisku John Serrie. To mój faworyt, idealny do kosmosu, gwiazd i lotu w nieznane.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Nie bardzo sie orientuję w programach do obróbki, ale jakby Cię to urządzało, moge podrzucić płytę instalacyjną do mojej karty Audigy. Są na niej ciekawe programy przydatne do nagrywania strumienia i obróbki dźwięku.
Czy na to groove.nl warto wchodzić jeśli to tylko sklep? Człowiek się napali na jakiś kawałek, a potem się okaże, że trzeba płacić i to kartą :roll: .
Rzeczywiście można czasem fajne ambienty w sieci wyczaić. Na www.di.fm tez jest jeden kanał. Myślałem o tym, że ambienty byłyby dobre np. dla odgłosów w stacji (choć teraz chyba nie ma nic, w X2 przyjnajmniej były jakies trzaski, piłowania, zgrzyty i szumy), a inne chillouty na muzykę sektorową. :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Czy na to groove.nl warto wchodzić jeśli to tylko sklep?
Tak, to "tylko" sklep z płytami. Można, a nawet trzeba płacić kartą. Ale jest tam ponad 2000 próbek do przesłuchania, można po prostu poznać nowe zespoły, czy nazwiska kompozytorów.
Jest tam m. in. Marek Biliński: http://www.groove.nl/cd/3/37885.html

Jeśli chodzi o edycję, to chciałbym tylko skrócić niektóre kawałki, żeby zaczynały się od określonego momentu, no i żeby były ładnie przycięte, z wyciszenia czy cuś. Pewnie też coś mam na płytkach dołączonych do pism, muszę poszukać.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Sprobuj darmowym AudaCity. Nic innego darmowego nie przychodzi mi do glowy.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
ergo
x3tc

Post by ergo »

Apropo tematu - Nic chyba nie może się równać z wrażeniem kiedy w x3 pierwszy raz wlatuje się do Kingdom's End ... :)
bufi
x4

Post by bufi »

ergo wrote:Apropo tematu - Nic chyba nie może się równać z wrażeniem kiedy w x3 pierwszy raz wlatuje się do Kingdom's End ... :)
Byłeś już w Seizewell?
Pozdrawiam
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Eee tam, w Kingdom End muzyka jest lepsza. Aż nie chce się wylatywać ;)
Blacker
x2

Post by Blacker »

Phi, muzyka w Kingdom End to nic innego jak pozycja 3 "Build" z rolldema - juz mi sie osluchala :P
BQB
x2

Post by BQB »

To ja wam polecę posłuchać muzyki mojego kumpla: http://www.ctgmusic.com/artist.php?id=329
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Sam trance i techniawa! Ludzie, czy tylko ja słucham tu rocka, hardrocka, metalu???
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Rafio ja slucham rocka, hard rocka, a metalu w odmianie Trash (vide Metallica :P).
Ale najbardziej uwielbiam oldschoolowy rock (vide stare ACDE, Pink Floyd, Jim Morrison) z nowszych np Toto czy Gun's 'n' Roses i duzo innych.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ja ostatnio słucham Static-X, Taproot, Story of the Year, Jeszcze Earshot i Lost Prophets.

A ostatnio słucham też wiele pojedynczych utworów, a nie całych albumów. "Długość dźwięku samotności" Myslovitzu miło się słucha.

Kiedyś słuchałem Linkin Parku, ale mi się skasowało ;)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Rafio, ja za to mam dalej w swojej playliscie kilka utworow Linkin Parka.
Aha i takze spodobal mi sie ostatnio północny rock/metal :D. Grupa Lake Of Tears wymiata !! Radze przesluchac powiedzmy 2 piosenki "Forever autumn" i "So Fell Autumn Rain" - najlepsze ich utwory wg mnie. Jak sie spodobaja, to i cale albumy sie spodobaja ! Nie graja hardcorowo, nie wymiataja na instrumentach, ale klimatyczna muzyka :).
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Tu chodzi o klimat. Metalowe kawałki nadają się co najwyżej do walki. Kiedy płynie się przez kosmos muzyka elektroniczna sprawdza się najlepiej. Moje ulubione gatunki to metal i heavy rock. Nic nie może się równać z Illusion, z wyjątkiem Tool, ale muzyka z X2/3 jest tak świetna, że nie chcę jej zmieniać na inną.
Jak już o metalu, to wymienię zespoły Konkhra i Killswitch Engage.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Hmm a ja np marze o spokojnej muzyce, przy spokojnej atmosferze w przestrzeni, tj. np instrumentalne wersje Pink floydow (cuuudo!), badz jakies spokojne orkiestry z muzyka elektroniczna (spokojna musi byc !), a w czasie walki to takze orkiestra, ale juz z mocniejszymi uderzeniami + dzwiek gitary, perkusji, klawiszy, taka metalika z orkiestra londynska :D. Tyle tylko wyrzucic wszelkie glosy.

A co do muzyki Metal, Heavy metal, to ogolnie podoba mi sie w niej muzyka, ale glosy to bym wyrznal wszystkie (prawie :P). Lubie brzmienia gitary i calej kapeli, no ale jak to sie miesza z wrzaskami wokalisty, to juz nie jest tak fajnie :).
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Mani_Hc wrote:Radze przesluchac powiedzmy 2 piosenki "Forever autumn" i "So Fell Autumn Rain" - najlepsze ich utwory wg mnie.
Podeślij na maila, gdybyś mógł. byłbym wdzięczny ;)

Jest jeszcze jeden fajny utwór. Bardzo mroczny, no i miło się go słucha.

Mowa tu o "One Winged Angel" z soundtracku Final Fantasy VII: Advent Chilren. Jeśłi ktoś chętny to podeślę ;)
ergo
x3tc

Post by ergo »

Jeszcze w temacie muzyki :

http://pandora.com/

wyszukuje stacje radiowe grające ulubioną muzykę lub podobną :)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Rafio wysle jutro, bo treraz jak chcialem wyslac 2 naraz to wp mi odrzucilo :|. Jutro wysle pojedynczo, przypomnij mi jeszcze :P.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Podmieniłem wczoraj na próbę dwa pliki muzyczne i włączyłem grę. Jeden z kawałków uaktywnił się w Profit Share i było to super przeżycie! Nowa muza to nowy nastrój!

Teraz pilnie szukam pomysłu na muzykę pod walkę i pod dokowanie ręczne. Obie te muzy bardzo mi się już ograły.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”