[X3] Jak wymieniać ładunek między statkami gracza??

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

mr.WHO
x4

[X3] Jak wymieniać ładunek między statkami gracza??

Post by mr.WHO »

Mam na stacji zadokowane trzy moje statki (mój własny i dwa inne sterowane przez AI)
I ile mogę wymieniać towary miedzy moim własny a innym moim, to już pomiędzy dwoma innymi nie mogę :(
W ww. przypadku to nie problem, ale jak chcę wymienić ładunki między dwoma moimi statkami na 2-gim końcu galaktyki ode mnie to jest problem bo żeby przenieść ładunek to musze tam polecieć osobiście :(

Dodam, że w X2 można było wymieniać towary między twoimi zadokowanymi statkami w których nie siedzisz osobiści.
BQB
x2

Post by BQB »

Jak dobrze pamiętam, w X2 było jakieś oprogramowanie do tego, ale już nie pamiętam jakie, pewnie w X2 też takie jest.
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

moje statki mają wszelkie możliwe oprogramowanie a mimo to dalej nic.
Algeroth
x3tc

Post by Algeroth »

W X2 jak miales jeden czy dwa statki w innym sektorze niz Ty to tez sie jak pamietam nie dalo wymienic towaru. Wtedy najlepiej (jesli miales jakiegos TL-a,bo najtanszy ) wlatywales obydwoma statkami na ktorych chciales dokonac wymiany towaru i dalo sie. Ale w inny sposob nie dalo sie chyba jak pamietam, W koncu musisz dopilnowac osobiscie wymiany :) W x3 to nie wiem narazie bo mi zaden TS nie wlatuje do TL-a. Dziwne... A moze cosik zle robie ale watpie , ale moze jednak... :)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Urzadzenie transportowe tak zwane podajrze :>.
Mozna bylo je kupic na stacji pirackiej podajrze :>.
To oczywiscie w X2 dzialalo podajrze :>
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Algeroth
x3tc

Post by Algeroth »

Oj urzadzenie transportowe to jednak w X2 jak pamietam to kupywalo sie tylko i wylacznie u gonerow. W X3 tez mozna chyba takowe cacko kupic. ale i tak musisz podlecioec na dana odleglosc zeby uzyc to cos i przetransportowac towar i na dodatek tylko na swoj statek. Osobiscie to nie uzywam tego czegos bo mi nie potrzebne :).
bufi
x4

Re: [X3] Jak wymieniać ładunek między statkami gracza??

Post by bufi »

mr.WHO wrote:Mam na stacji zadokowane trzy moje statki (mój własny i dwa inne sterowane przez AI)
I ile mogę wymieniać towary miedzy moim własny a innym moim, to już pomiędzy dwoma innymi nie mogę :(
W ww. przypadku to nie problem, ale jak chcę wymienić ładunki między dwoma moimi statkami na 2-gim końcu galaktyki ode mnie to jest problem bo żeby przenieść ładunek to musze tam polecieć osobiście :(

Dodam, że w X2 można było wymieniać towary między twoimi zadokowanymi statkami w których nie siedzisz osobiści.
Taki myk w X3 jest możliwy po dokupieniu Remote Transporter Device, dostępnym wyłącznie po zainstalowaniu oficjalnego BonusPacka z Egosoftu. Ja to sobie przetłumaczyłem jako zdalne urządzenie transportowe.
Z opisu wynika, że to działa jak standardowe urządzenie transportowe, z tym, że instalujesz to na swoim statku który pilotujesz i chyba na statkach kore beda sie wymieniały towarami. Dostajesz nowe komendy aby wymienić w przestrzeni towary między dwoma innymi statkami gdzieś w kosmosie.
Działa to podobnie jak zwykłe urządzenie transportowe, czyli statki muszą być w odległości nie większej niź 5km.

Pozdrawiam
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

ech, te bonus packi.....akurat taka możliwość (swobodny przepływ towaru pomiędzy dwoma statkami gracza powinna być uwzględnioną od początku w grze, w końcu to jest kolejna gra z serii, i wnioski zostały na pewno wyciągnięte wcześniej....
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

Fakt, że w samej grze tego brakuje.
Niemniej z drugiej strony jeśli masz statki w innej Galaktyce załóżmy oddalonej o 100 lat świetlnych, to czy masz możliwość wydania im jakiegokolwiek rozkazu by potwierdzili wykonanie ??? :) :wink:
A jak Xenki lub krzaki podsłuchają i zdekodują treść by porzucić zawartość ładowni za bramą ich sektora. ? Ty się zabawiasz w Argon Prime z dziewczynkami a oni z Twojego majaglitu naszyjniki sobie robią lub żrą Bo-Fu jak serek tofu. :roll:
Hej
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280

Return to “Polskie / Polish X-Forum”