mr.WHO wrote:Mam na stacji zadokowane trzy moje statki (mój własny i dwa inne sterowane przez AI)
I ile mogę wymieniać towary miedzy moim własny a innym moim, to już pomiędzy dwoma innymi nie mogę

W ww. przypadku to nie problem, ale jak chcę wymienić ładunki między dwoma moimi statkami na 2-gim końcu galaktyki ode mnie to jest problem bo żeby przenieść ładunek to musze tam polecieć osobiście
Dodam, że w X2 można było wymieniać towary między twoimi zadokowanymi statkami w których nie siedzisz osobiści.
Taki myk w X3 jest możliwy po dokupieniu Remote Transporter Device, dostępnym wyłącznie po zainstalowaniu oficjalnego BonusPacka z Egosoftu. Ja to sobie przetłumaczyłem jako zdalne urządzenie transportowe.
Z opisu wynika, że to działa jak standardowe urządzenie transportowe, z tym, że instalujesz to na swoim statku który pilotujesz i chyba na statkach kore beda sie wymieniały towarami. Dostajesz nowe komendy aby wymienić w przestrzeni towary między dwoma innymi statkami gdzieś w kosmosie.
Działa to podobnie jak zwykłe urządzenie transportowe, czyli statki muszą być w odległości nie większej niź 5km.
Pozdrawiam