[X3] Walka
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Walka
Witam
Mam maly problem mianowicie jak niszczylem pirata, przez przypadek puscilem serie i oberwala stacja. Teraz jest wrogo nastawiona do mnie czy idzie cos z tym zrobic aby ja udobruchac ?
Mam maly problem mianowicie jak niszczylem pirata, przez przypadek puscilem serie i oberwala stacja. Teraz jest wrogo nastawiona do mnie czy idzie cos z tym zrobic aby ja udobruchac ?
pozdrawiam
MAX
4xTS 1xM3 1xM5
1xKop. Krzemu
5m cr
MAX
4xTS 1xM3 1xM5
1xKop. Krzemu
5m cr
-
-
-
-
-
W X3 jest tak samo.BQB wrote:Nie wiem, jak w X3, bo malutko grałem, ale w X2, to na stacji pirackiej trzeba było skorzystać z usług hackera.
Na 66 str. instrukcji napisano o przypadkowym postrzeleniu/zestrzeleniu neutralnego statku. Ponoć można się skontaktować z policją lub wojskiem i uniknąć kary. Dziwnie to brzmi, czyżby wprowadzono nowy kodeks drogowy (mandaty) ? Próbował ktoś ?
-
Nie wiem jak u was, ale u mnie stacje i statki nie obrażają się tak łatwo jak w X2 - jak przechwytuję pirackie statki to mogę siekać z jonów na lewo i prawo, i nikt się na mnie za to nie obrazi (czasem tylko ktoś pobluzga żebym uważał jak strzelam). Dopiero uszkodzenie kadłuba powoduje wrogą reakcje, raz kiedyś przy wylocie ze stacji (w menu stacji można potwierdzać wybór opcji spustem joysticka, więc jak za długo potrzymasz spust po kliknięciu 'undock' to zwyczajnie ostrzelasz stację
) postrzeliłem ją z mass drivera to się na mnie obraziła 

-
Sprawdziłem z Teladiańskim FeniksemMir[ON] wrote:Ponoć można się skontaktować z policją lub wojskiem i uniknąć kary. Dziwnie to brzmi, czyżby wprowadzono nowy kodeks drogowy (mandaty) ? Próbował ktoś ?

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
Ale dzisiaj udało mi się zdobyć Harriera, mimo takiego towarzystwa. Otóż widzę sobie dwa Harriery lecące przez sektor. Podlatuję bliżej, rozwalam jednego, i w tym czasie cały sektor już wisi na drugim. "Co tam zawsze chociaż ranga podskoczy". I zaczynam sobie latać w tej radosnej grupce. W pewnym momencie zupełnym fuksem trafiłem w pozbawionego już osłon pirata i... poddał się. To jest mój pierwszy zdobyty statek w X3
-
A zauważyliście, żeby podczas walki w zwarciu z kilkoma wrogimi statkami, jak podczas naszego ostrzału z jednego z nich wyskoczy pilot ale inne cały czas nacierają. Czy wtedy pozostałe wykańczają ten porzucony kadłub, tak jak to było w X2 (wtedy był juz automatycznie nasz), czy traktują go jak niczyj i zostawiają w spokoju, skupiając się wyłacznie na naszej osobie? To byłaby duża innowacja, bo nie trzeba by się martwić o te porzucone w walce statki... 

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
-
Właśnie wydaje mi się, że na tym polega geniusz tego rozwiązania z koniecznością wyjścia ze statku! Ten porzucony nie zmienia od razu identyfikacji na naszą tylko na niczyj(czyli tak jak te "darmowe"). Można wrócić dopiero po walce i "posprzatać" pole bitwy. W X2 wiele zdobytych statków mi rozwalili, bo widzieli je jako moje. W X3 chyba już tak nie jest, ale to zbyt świeża kwestia, żeby mieć pewność. Trzeba dalej obserwować.
Edit: porzucony=niczyj
Edit: porzucony=niczyj
Last edited by Reel Mixer on Tue, 24. Oct 06, 19:03, edited 1 time in total.
-
-
Twoi przeciwnicy do niego nie strzelają, ale niestety chyba dopuki nie zatrzyma się (albo coś - bo nie zawsze od razu robi sie "niczyj") jest rozpoznawany jako wróg i zdażało się, że dokańczali sprawe moi skrzydłowi....więc dobra rada: polując - lataj raczej sam 

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-
-
Ja sprawdziłem, choć nie było to zaplanowane, także w przestrzeni Teladian. Zająłem się pewnym splickim kurierem, mając w pamięci opowieści Sau o jego paranidiańskim piraceniu. Ale niestety - chyba jednak ma znaczenie fakt, że Teladianie handlują ze wszystkimi, znaczy się Splici są objęci ochroną policyjną. Bo gdy zacząłem walkę, ze stacji handlowej wyleciał jakiś posterunkowy i wyraźnie kierował się w moją stronę. Ponieważ kurier już wtedy nie istniał, podleciałem do posterunkowego i wykonałem pierwszy ruch. Zgłosiłem się i mrugając znacząco jednym okiem zapewniłem, że ostrzał był przypadkowy. Policjant nie bardzo wiedział, czemu do niego mrugam, ale powiedział, że ok i dał mi spokój.Sprawdziłem z Teladiańskim Feniksem"]Ponoć można się skontaktować z policją lub wojskiem i uniknąć kary. Dziwnie to brzmi, czyżby wprowadzono nowy kodeks drogowy (mandaty) ? Próbował ktoś ?. Po ostrzelaniu wywołuje się kolesia [C] i jest tam opcja do wyboru, z przeprosinami, jaszczur potwierdza "Affirmative" i jest ok
.
-
-