[X3] Walka

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

twmax

[X3] Walka

Post by twmax »

Witam
Mam maly problem mianowicie jak niszczylem pirata, przez przypadek puscilem serie i oberwala stacja. Teraz jest wrogo nastawiona do mnie czy idzie cos z tym zrobic aby ja udobruchac ?
pozdrawiam

MAX

4xTS 1xM3 1xM5
1xKop. Krzemu
5m cr
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Znajdziesz to w... instrukcji.
twmax

Post by twmax »

RAFIO wrote:Znajdziesz to w... instrukcji.
Myslisz o stronie 66 Ostrzal sojuszniczy ?
pozdrawiam

MAX

4xTS 1xM3 1xM5
1xKop. Krzemu
5m cr
Mir[ON]
x3tc

Post by Mir[ON] »

twmax wrote:Myslisz o stronie 66 Ostrzal sojuszniczy ?
80
A swoją drogę cosik mały ten font, trochę źle się czyta.
Może się starzeję ;)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Texty z tych dwóch stron mówią praktycznie o tym samym :p
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
BQB
x2

Post by BQB »

Nie wiem, jak w X3, bo malutko grałem, ale w X2, to na stacji pirackiej trzeba było skorzystać z usług hackera.
Mir[ON]
x3tc

Post by Mir[ON] »

BQB wrote:Nie wiem, jak w X3, bo malutko grałem, ale w X2, to na stacji pirackiej trzeba było skorzystać z usług hackera.
W X3 jest tak samo.

Na 66 str. instrukcji napisano o przypadkowym postrzeleniu/zestrzeleniu neutralnego statku. Ponoć można się skontaktować z policją lub wojskiem i uniknąć kary. Dziwnie to brzmi, czyżby wprowadzono nowy kodeks drogowy (mandaty) ? Próbował ktoś ?
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Nie wiem jak u was, ale u mnie stacje i statki nie obrażają się tak łatwo jak w X2 - jak przechwytuję pirackie statki to mogę siekać z jonów na lewo i prawo, i nikt się na mnie za to nie obrazi (czasem tylko ktoś pobluzga żebym uważał jak strzelam). Dopiero uszkodzenie kadłuba powoduje wrogą reakcje, raz kiedyś przy wylocie ze stacji (w menu stacji można potwierdzać wybór opcji spustem joysticka, więc jak za długo potrzymasz spust po kliknięciu 'undock' to zwyczajnie ostrzelasz stację ;)) postrzeliłem ją z mass drivera to się na mnie obraziła ;)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Mir[ON] wrote:Ponoć można się skontaktować z policją lub wojskiem i uniknąć kary. Dziwnie to brzmi, czyżby wprowadzono nowy kodeks drogowy (mandaty) ? Próbował ktoś ?
Sprawdziłem z Teladiańskim Feniksem 8) . Po ostrzelaniu wywołuje się kolesia [C] i jest tam opcja do wyboru, z przeprosinami, jaszczur potwierdza "Affirmative" i jest ok :wink: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

I Bogu dzięki! Brakuje mi jeszcze opcji "Op@$#@ się, On jest MÓJ!" ;)
grisha0
x3tc

Post by grisha0 »

rafio: taaaaaaaaaaak tej opcji wielokrotnie juz zalowalem ze nie ma ...
strzelam sobie pare minutek do jakiegos sokoła (po przełaczaniu sie na procę z HEPT alfa) a tu mi jakis cwok podlatuje tra ta ta ta BUM ... i po statku
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ale dzisiaj udało mi się zdobyć Harriera, mimo takiego towarzystwa. Otóż widzę sobie dwa Harriery lecące przez sektor. Podlatuję bliżej, rozwalam jednego, i w tym czasie cały sektor już wisi na drugim. "Co tam zawsze chociaż ranga podskoczy". I zaczynam sobie latać w tej radosnej grupce. W pewnym momencie zupełnym fuksem trafiłem w pozbawionego już osłon pirata i... poddał się. To jest mój pierwszy zdobyty statek w X3
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

A zauważyliście, żeby podczas walki w zwarciu z kilkoma wrogimi statkami, jak podczas naszego ostrzału z jednego z nich wyskoczy pilot ale inne cały czas nacierają. Czy wtedy pozostałe wykańczają ten porzucony kadłub, tak jak to było w X2 (wtedy był juz automatycznie nasz), czy traktują go jak niczyj i zostawiają w spokoju, skupiając się wyłacznie na naszej osobie? To byłaby duża innowacja, bo nie trzeba by się martwić o te porzucone w walce statki... :roll:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Właśnie wydaje mi się, że na tym polega geniusz tego rozwiązania z koniecznością wyjścia ze statku! Ten porzucony nie zmienia od razu identyfikacji na naszą tylko na niczyj(czyli tak jak te "darmowe"). Można wrócić dopiero po walce i "posprzatać" pole bitwy. W X2 wiele zdobytych statków mi rozwalili, bo widzieli je jako moje. W X3 chyba już tak nie jest, ale to zbyt świeża kwestia, żeby mieć pewność. Trzeba dalej obserwować.
Edit: porzucony=niczyj
Last edited by Reel Mixer on Tue, 24. Oct 06, 19:03, edited 1 time in total.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Z tego co widziałem to zostawiaja je w spokoju... ale któż może znać myśli piratów... :)
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Twoi przeciwnicy do niego nie strzelają, ale niestety chyba dopuki nie zatrzyma się (albo coś - bo nie zawsze od razu robi sie "niczyj") jest rozpoznawany jako wróg i zdażało się, że dokańczali sprawe moi skrzydłowi....więc dobra rada: polując - lataj raczej sam :twisted:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Ponteus PL

Post by Ponteus PL »

Pavlo wrote:Z tego co widziałem to zostawiaja je w spokoju... ale któż może znać myśli piratów... :)
Tak jest i bardzo dobrze, znacznie więcej przejęć mam dzięki temu ^^.
Peace and order will be restored in our universe
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

"]Ponoć można się skontaktować z policją lub wojskiem i uniknąć kary. Dziwnie to brzmi, czyżby wprowadzono nowy kodeks drogowy (mandaty) ? Próbował ktoś ?
Sprawdziłem z Teladiańskim Feniksem 8) . Po ostrzelaniu wywołuje się kolesia [C] i jest tam opcja do wyboru, z przeprosinami, jaszczur potwierdza "Affirmative" i jest ok :wink: .
Ja sprawdziłem, choć nie było to zaplanowane, także w przestrzeni Teladian. Zająłem się pewnym splickim kurierem, mając w pamięci opowieści Sau o jego paranidiańskim piraceniu. Ale niestety - chyba jednak ma znaczenie fakt, że Teladianie handlują ze wszystkimi, znaczy się Splici są objęci ochroną policyjną. Bo gdy zacząłem walkę, ze stacji handlowej wyleciał jakiś posterunkowy i wyraźnie kierował się w moją stronę. Ponieważ kurier już wtedy nie istniał, podleciałem do posterunkowego i wykonałem pierwszy ruch. Zgłosiłem się i mrugając znacząco jednym okiem zapewniłem, że ostrzał był przypadkowy. Policjant nie bardzo wiedział, czemu do niego mrugam, ale powiedział, że ok i dał mi spokój.
bufi
x4

Post by bufi »

Marcybiskup wrote:[...] Ale niestety - chyba jednak ma znaczenie 1fakt, że Teladianie handlują ze wszystkimi, znaczy się Splici są objęci ochroną policyjną. [...]
Na stronie 41 w instrukcji jest tabelka 'kto kogo nie lubi' i 'kogo u kogo' eliminować aby zdobyc wyższą rangę.

Pozdrawiam
flymar
x4

Post by flymar »

Wow. Sprzedałem wymęczonego sokoła (do stoczni leciał chyba z 5h) i dostałem ok 300k !!!. ponad 10x tyle co mój majątek:D Od razu kupiłem działka LDI alfa do pogromcy (na plazmówkach za szybko schodzi energia) i chyba jeszcze starczy na jakiegoś TSa:D

Return to “Polskie / Polish X-Forum”