[X3] Który niszczyciel najbardziej się podoba? (wizualnie)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Ktory niszczyciel najbardziej się podoba?

Płaszczka
11
37%
Odyseusz
4
13%
Tytan
6
20%
Pyton
9
30%
Feniks
0
No votes

Total votes: 30

piotr11
x4

[X3] Który niszczyciel najbardziej się podoba? (wizualnie)

Post by piotr11 »

Ja zagłosowałem na płaszczke, ponieważ jej wygląd jest bardzo egzotyczny, jest piękna i smukła............hmmm 86 mln statek + 40 dzial fotonowych gamma + 4 hydry do obstawy

Chyba dołącze do boronów już mi macki wyrastaja :D

Pozdrawiam młodszych i starszych wielbicieli x-ów

Piotr11

EDIT by BQB
Domyślam się, że chodzi o X3 i dlatego zedytowałem tytuł posta. Prosiłbym następnym razem o tym pamiętać, później dużo łatwiej coś znaleźć.
Algeroth
x3tc

Post by Algeroth »

Przykro mi to mowic(pisac) ale zaden m1,m2 a nawet tl ( reszta statkow prawie tez ) mi sie nie podoba. Naprawde jak dla mnie w porownaniu do X2 sie chowaja. Chodzi mi o zarys graficzny czyli ogolnie rzecz biorac calkowity wyglad. Takie jakies latajace szesciany lub prostokaty Po prostu konserwy. Poza tym gra jest ok.Oczywiscie kazdy ma swoj gust i napewno beda rozne opinie graczy.
Cale szczescie ze ktos wymyslil Moda - Extende - tam juz sa lepsze :). Pozdrawiam.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Algeroth wrote: Takie jakies latajace szesciany lub prostokaty Po prostu konserwy.
Hmmm... coś mi tu nie pasuje ale jeśli mam dobry wzrok to statki w X2 były większymi sześcianami niż te z X3 bo jeśli płaszczka jest sześcianem to ja jestem... księdzem :)
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Wiencek14 wrote:
Algeroth wrote: Takie jakies latajace szesciany lub prostokaty Po prostu konserwy.
Hmmm... coś mi tu nie pasuje ale jeśli mam dobry wzrok to statki w X2 były większymi sześcianami niż te z X3 bo jeśli płaszczka jest sześcianem to ja jestem... księdzem :)
W x2, w top gun modzie (czy ktorymstam z kolei) zenonki mialy taka zabojcza kostke co miala 8 dzial na kazdej z 6-ciu scian. Suuuupeeer :)

Ale w x3 zaiste plaszczka jest przepiekna... chociaz pewnien statek (polaczenie M2 z M1) troszke mi przypomina star grata :)
twmax

Post by twmax »

Witajcie
Mam pytanie odosnie statkow. Jak zobaczyc ich wyglad ?
Wlatuje do stoczni i jak wybieram statek to zamiast wygladu mam znak zapytania ?
pozdrawiam

MAX

4xTS 1xM3 1xM5
1xKop. Krzemu
5m cr
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Najlepiej to namierzyć dany statek i przełączyc na niego widok :D. W stoczni nie ma podglądu - można tylko statytyki obejrzeć
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Algeroth
x3tc

Post by Algeroth »

Wiencek14 napisał:
--------------------------------------------------------------------------------
Algeroth napisał:
Takie jakies latajace szesciany lub prostokaty Po prostu konserwy.
--------------------------------------------------------------------------------

Hmmm... coś mi tu nie pasuje ale jeśli mam dobry wzrok to statki w X2 były większymi sześcianami niż te z X3 bo jeśli płaszczka jest sześcianem to ja jestem... księdzem Smile
Wiencek14 Totez napisalem "Oczywiscie kazdy ma swoj gust i napewno beda rozne opinie graczy". A takze napisalem "... zaden m1,m2 a nawet tl ( reszta statkow prawie tez )"... Czyli prawie wszystkie co nie zmienia faktu ,ze dla mnie wiekszosc okretow graficznie sa nie w moim guscie. Poprostu mi sie nie podobaja.(W X2 sa lepsze) Jesli chodzi o szesciany jak juz tak to podkreslasz to rzecz jasna podkreslilem ogol grafiki wygladajacej i przypominajacej Mi bardziej wlasnie szesciany czy niech bedzie latajace "pudelka". Prostackie podkreslenie ksztaltu i sylwetki a co dla Mnie naistotniejsze M1 ,M2 i wszystkich innych wiekszych okretow, ktore powinne ruszac i budzic podziw gracza"WOW ALE COOL BYDLAK,JAKI ZABAJEROWANY, AAALE CZAD" itp. Mi kapcie z nog nie spadly z wrazenia:) I na takie rzeczy przede wszystkim zwracam uwage. (caly czas mowa oczywiscie o wygladzie wizualnym statkow).I prosze wziac to pod uwage jako kwestie mojego gustu bo kazdy ma swoj gust i swoje zdanie :)
Pozdrawiam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jeszcze nie obejrzałem wszystkich statków w X3, widziałem raptem M1/M2 Argonów i Boronów i może Splitów. Najbardziej polubiłem Borońskiego M, który nieustannie dokuje do stoczni w Kongdom End. Dokuje i odlatuje i tak w kółko. Nie pomnę jego nazwy ale bydlę jest wizualnie perfekcyjne. Wspanialem mieni się w słońcu, majestatycznie przemieszcza, jego sylwetka budzi respekt. W sumie to może być Rekin, bo z wyglądu bardzo go przypomina :roll: . Patrząc na niego albo lepiej zbliżając się do niego i pozwalając by się spokojnie przesuwał obok to super wrażenie. Słuchać głuche buczenie ogromnych silników i ma się wrażenie wspaniałej prezencji, a jednocześnie wielkiej siły tego potwora. To jest na razie mój numer 1.
Jak juz przy borońskich statkach jestem, to Ośmiorniczkę uważam za jeden z piękniejszych M5 i małych statków w ogóle. Przypomina nieco myśliwiec Naboo i trochę ten mały którymi latali Jedi (ten układ: kabina z tyłu, szerokie skrzydło z przodu, lasery nie odstają tylko są wbudowane pod skrzydłem). Ten statek ma najbardziej miodny widok z kokpitu. Tzn. nie ma kokpitu jako takiego, ale gdzieś z 1/4 czy 1/3 dolnej części ekranu zasłania to przednie skrzydło, które pokryte jest fantastyczną teksturą, mieniącą się w refleksach świetlnych, wygląda jak pokyty warstewką miodu, aż przyjemnie patrzeć :D .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
twmax

Post by twmax »

Pavlo wrote:Najlepiej to namierzyć dany statek i przełączyc na niego widok :D. W stoczni nie ma podglądu - można tylko statytyki obejrzeć
Jak to zrobic ?
pozdrawiam

MAX

4xTS 1xM3 1xM5
1xKop. Krzemu
5m cr
LongOne
x2

Post by LongOne »

Fakt, gusta są różne. Mi na przykład nowe okręty podobają się w znacznej mierze dużo bardziej niż te z X2. Poprawę szczególnie odczuły łajby borońskie i argońskie. Paranidzkie akurat wyglądają gorzej, zaś splickie zmieniły się całkowicie ale nadal pozostają najładniejsze. Teladi jak mieli brzydkie okręty, tak mają je nadal. Zatem hierarchia wygląda dla mnie tak: 1. Pyton! 2. Tytan 3. Płaszczka 4. Feniks 5. Odyseusz.
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

twmax wrote: Jak to zrobic ?
Zalezy o które pytasz :D

Jesli o informacje o statku to w stoczni w menu handlu najeżdzasz na dany statek/wersję statku i wciskasz "i" - dzieki temu można sprawdzic czym się różńia wersje S, M, i L

A jesli chodzi o oglądanie to poprsotu namierzasz dany statek i klawiszem F1 zmieniasz widoki
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
twmax

Post by twmax »

Pavlo wrote:
twmax wrote: Jak to zrobic ?
Zalezy o które pytasz :D

Jesli o informacje o statku to w stoczni w menu handlu najeżdzasz na dany statek/wersję statku i wciskasz "i" - dzieki temu można sprawdzic czym się różńia wersje S, M, i L

A jesli chodzi o oglądanie to poprsotu namierzasz dany statek i klawiszem F1 zmieniasz widoki
Dzieki ... 8) :D
pozdrawiam

MAX

4xTS 1xM3 1xM5
1xKop. Krzemu
5m cr
Algeroth
x3tc

Post by Algeroth »

Pavlo

Wlasnie tu maly mankament w X2 pokazywalo ci mniej wiecej wyglad danego statku przy sprawdzaniu w stoczni. W X3 trzeba poleciec do danego sektora gdzie dany statek sie znajduje szkoda. Ale ujdzie, mankament do przetrawienia.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Pavlo wrote: A jesli chodzi o oglądanie to poprsotu namierzasz dany statek i klawiszem F1 zmieniasz widoki
Lub odrazu F3. Szybciej jest
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

yyyy, a gdzie krzakowy M2? a gdzie Zenkowy M2 (wygląda jak latający stół bilardowy z klubu dla kochających inaczej, po tym jak wpadła tam bojówka młodzieży wszechpolskiej :P ) ?

Głosuję na Pytona, mały profil celu z przodu, fajny wygląd (trochę jak pancernik Vaygr'ów z Homeworld 2).
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jak już przy klawiszach funkcyjnych jesteśmy to za poważny mankament uznaję brak pełnych zbliżeń na statki. Pod klawiszem F3 kryje się standardowy podgląd, którego nijak nie idzie bardziej przybliżyć. Trzeba dopiero podlecieć do statku by obejrzeć z bliska szczegóły jego poszycia, co szczególnie w przypadku tych kolosów jest dość niewygodne. Pod F3 standardowy podgląd pokazuje je po prostu ze zbyt dużej odległosci.
Chyba, że przeoczyłem jakis klawisz :roll: .
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

A +/- na numerycznej nie przybliża/oddala?
grisha0
x3tc

Post by grisha0 »

Boron Ray... zdecydowanie ... najbardziej opływowy :]

jak juz bede miliarderem to tez sobie taki kupie :twisted:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Pavlo wrote:A +/- na numerycznej nie przybliża/oddala?
Oddala jedynie, po wciśnięciu F2 czy E3 powinno byc jeszcze zbliżenie a + nic nie daje, w X2 było zbliżenie, a tu tego nie ma. :(

W kwestii niszczycieli - nie podoba mi się splicki M2, jakoś za mało kadłuba mu odstaje na boki jak na mój gust. Bardziej pasowałoby mi, gdyby borońskiego M2 przerobić na modłę Splitów i po splicku "upiększyć" :roll: .
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Sauron11 wrote:
Pavlo wrote:A +/- na numerycznej nie przybliża/oddala?
Oddala jedynie, po wciśnięciu F2 czy E3 powinno byc jeszcze zbliżenie a + nic nie daje, w X2 było zbliżenie, a tu tego nie ma. :(
Jak już trochę oddalisz to możesz z powrotem przybliżyć ;) więc przybliżanie działa tylko niestety nie można już przybliżać tak bardzo jak w X2 :(

Return to “Polskie / Polish X-Forum”