[X2] Sposób na szybkie uzbrojenie M1,M2

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Pitken
x3tc

[X2] Sposób na szybkie uzbrojenie M1,M2

Post by Pitken »

Każdy z nas wie,jak dużo czasu zajmuje uzbrojenie niszczyciela w komplet uzbrojenia,na przykład taka płaszczka 18 x PDF Alpha,15 x PDF Beta i 9 x PDF Gamma.Żeby zdobyć osiemnaście pulsacyjnych dział fotonowych alpha,swego czasu skakałem po sektorach koło trzech dni,przypadkiem jednak znalazłem sposób na dużo szybsze dozbrojenie okrętu.
Sposób jest jednak kiepsko opłacalny i wiąrze się z niedopatrzeniem twórców (tak mi się przynajmniej wydaje),daje jednak możliwość pełnego uzbrojenia w ciągu godziny lub nawet mniej
Spoiler
Show
Sposób polega na znalezieniu tylko dwóch dział a następnie sprzedaży ich w dowolnym sektorze,w którym znajduje sie dok zaopatrzeniowy i przystań (chyba że już tam są,wtedy nie trzeba szukać :) ),
Sprzedajesz w doku dziala a następnie w przystani kupujesz naraz dziewięć merkurych i dokupujesz im po dwa działa do ładowni które są teraz dostępne.Na każdym będziesz miał po dwa co w sumie da ci 18 :)
Tylko nie mówcie że wszyscy o tym wiedzieli tylko ja nie :)
Core 2 Quad 2.33 GHz
3GB DDR 2
Radeon HD4850
Vista Home Premium
BQB
x2

Post by BQB »

Było to kiedyś opisywane na forum :P
Vill
x2

Post by Vill »

A było, było :D
Temporalily suspended in a time lapse...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Tak, to znany sposób na wiele rzadkich towarów (głównie broni). W ten sam sposób można kupować wszystkie lasery, których produkcja zajmuje dużo czasu.

Sęk w tym, że jest to tak nieprzyjemny sposób (wytrącający z klimatu gry, sprzeczny z realiami świata, w który bądź co bądź się wczuwamy), że wbrew pozorom nie korzystaliśmy z niego tak często. No chyba że miało się już te kilkadziesiąt czy kilkaset milinonów uczciwie zarobionych kredytów, a wtedy to każdy może się zachowywać jak Rockefeller.

Swoją drogą, ciekawe czy mechanika X3 na tyle się zmieniła, by uniemożliwić takie praktyki.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ja np nie znalem tego sposobu i sam musialem sie zaopatrywac w PDF Gamma/Beta -__- lub produkowac wlasne wytwornie :D.
Ale nawet gdyby, to i tak bym nie korzystal, psuje to smaczki w grze. Choc dal niektorych takie informacje moga byc przydatne (dla tych leniwych :P).

Nio ja jestem pewien, ze X3 pokaze nam wiele bugow mniejszych czy to wiekszych. Pozyjemy, pogramy, zobaczymy :].
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Pitken
x3tc

Post by Pitken »

Ehhh Wszystko powyższe co mówićie to Racja :headbang: ,widać przegapiłem to na forum,mimo to fajnie jest po taaaakim czasie odkryć coś nowego samodzielnie,pomimo że sądziłem że wszystko jusz odkryłem,wszystko widziałem i wszystko przeżyłem .
No cóż,temat do zamknięcia
Core 2 Quad 2.33 GHz
3GB DDR 2
Radeon HD4850
Vista Home Premium
BQB
x2

Post by BQB »

Zamykam zgodnie z życzeniem.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”