[X3] X3.pl

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

[X3] X3.pl

Post by Sauron11 »

Ponieważ pytanie "kiedy X3 w polskiej wersji" doczekało się już oficjalnej odpowiedzi, można pokusić się o nowy przyklejony dla X3.pl :) . Mam wielką nadzieję, że w drugim, licząc od dziś, weekendzie gra będzie już w sklepach i forum zyska wiele całkiem nowych wątków :D .

Tymczasem zapodam niedługo co to za bug został w grze rozpoznany i niestety już tam pozostanie bez możliwości poprawy :roll: . Muszę tylko znaleźć fotkę dla zobrazowania :wink: .

Edit: Wbrew temu co pisałem wcześniej o bugach sądzę, że czasem warto samodzielnie podać jakiś ewidentny znany i nie rzutujący na rozgrywkę, niż żeby później pismaki rozpisywali się, jak to lokalizatorzy przepuścili takie ewidentne błędy :wink: .
Last edited by Sauron11 on Sun, 29. Jul 07, 19:46, edited 1 time in total.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
flymar
x4

Post by flymar »

Kiedy X3 powinno pozostać dopóki gra nie pojawi sie w sklepach. Obecny termin przecież także może ulec przesunięciu.
sonen
x2

Post by sonen »

o ja, o kurcze... :wink:
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Buhehheheheheh

Ciekawe kiedy aktualni gracze X3 (weterani ;)) beda mieli wtedy przerwe w pisaniu textow w stylu: 'nie, musisz zrobic to a potem tamto zebys mial owamto, itd'

Ciezko bedzie :roll:
dziadzioMiecio
x3tc

Czas pokaże

Post by dziadzioMiecio »

Czas pokaże i rozwieje wszystkie wątpliwosci jednak powstanie tego wątku daje mi nadzieje ze sobie kupie ta pozycje w ciagu 20dni.
artcom
x2

Post by artcom »

Jak narazie to nie wiadomo nic z tego newsa na TW procz tego ze jest blizej niz dalej :) No ale jak to bylo chyba w Zmiennikach w tym przypadku 1 dzien to niewiele bo to niewielki procent opoznienia :) Nadal czekam z niecierpliwoscia na muzke grajaca w Kingdom End ... bardzo mi sie w demku spodobala (Chyba polubie Bornow)
Linux is like vigwam, no Gates, no Windows Apache inside :)

"Nigdy nie wdawaj sie w dyskusje z idiotą, bo wtedy otoczenie nie zrozumie kto nim tak naprawde jest"

"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

I slusznie 8)
Vill
x2

Post by Vill »

Boroni są super lekko podsmażeni na maśle w sosie własnym. :twisted:
Temporalily suspended in a time lapse...
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

eee tam - za długo się smażą... :D

btw co to za błąd w tej lokalizacji Sau? Chyba że był gdzieś pokazany a ja przegapiłem?
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Aaa błąd, no tak... :roll:
Początkowo chciałem zapodać fotkę, ale ponieważ pokazywałaby opis misji z fabuły więc zaniechałem pomysłu.
Otóż w filmikach opisujących pokrótce kolejne misje jest dużymi literami wypisane BRIEFING zamiast ODPRAWA - jako stały element graficzny. Poza tym pozostałe napisy w tych filmikach są po polsku.

Ponieważ to element animacji, poprawa tego w patchu nie wchodzi w grę - nie wnikając w szczegóły techniczne zbyt dużo ważyłby taki patch jakby wszystkie animacje poprawić.
Poza tym błąd ten został zrobiony (Egosoft musiało to przeoczyć, choć w tym konkretnym przypadku raczej skłaniałbym się ku niedbalstwu grafików :wink: ) przy okazji składania mastera i mimo że szybko został dostrzeżony 8) , zabrakło czasu by poprawić wszystkie animacje przed terminem gry. Po prostu nie chcieliśmy przesuwać daty wydania o kolejne pare tygodni i poszła decyzja - puszczamy jak jest.

Jak widać nawet najbardziej błahe błedy mają swoją długą historię. :wink: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Noż qrde TAKI BŁĄD!!!! Jak mogliście do tego dopuścić... Chyba zrezygnuje z zakupu... :D

A tak na powaznie - myślałem że to coś powaznego - a tu taka błachostka - pewnie niejeden by nie zauważył :D

btw - a pewnie przy recencjach wersji PL czasopisma/portale zwrócą na to uwagę :D i jeszcze obniżą ocenę :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Taaa, teraz to wszyscy "za rok, za dzień, za chwilę" a jak już x3 pl będzie w sklepach to niejeden zanuci "czterdzieeeści laaat minęło..." :twisted:
dziadzioMiecio
x3tc

zmowilem x3

Post by dziadzioMiecio »

No wreszcie zamowilem X3 w top ware kaza mi czekac 10 dni na gre
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Wiecie co? Były pozytywne opinie o tak zabugowanych, czy po prostu niedobrych grach, że nie sądzę, aby się znęcali. To, co wymienił Sauron, to taki błąd - nie błąd. Przecież słowo briefing normalnie funkcjonuje w slangu dziennikarsko - medialnym, choć jest bez watpienia obcego pochodzenia. Chęć dokładnego działania się liczy, ale podobno "jeden problem, to nie problem" :P.
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
flymar
x4

Post by flymar »

Do takiego błędu mogą się przyczepić recenzenci:) Sądzę, że wszyscy tu obecni wolą dostać grę parę tygodni wcześniej.
Andrzej Girsa
x2

Post by Andrzej Girsa »

Zamówiłem w TopWare i czekam :D
Bardzo mało piszę :)
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Zamówiłem. kase przygotowałem. czekam na przesyłke. :D
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Uhuhuhu w końcu! Już zamawiam :D
In the grim darkness of the far future, there is only war...
DYoda
x2

Post by DYoda »

No i niedługo tylko poczta :D
Vill
x2

Post by Vill »

DYoda wrote:No i niedługo tylko poczta :D
... pomyli twój adres :twisted:
Temporalily suspended in a time lapse...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”