[X3] prosil bym o pomoc/problem z handlem - SPOILER

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

siwobrody

[X3] prosil bym o pomoc/problem z handlem - SPOILER

Post by siwobrody »

Witam gram w X od niedawna i jeszcze sie nie orientuje po calosci bym prosil zeby mi ktos powiedzial dlaczego nie moge kupic zadnej ze stacji kosmicznych wciaz sa czerwone a na kilku widnieje znak ST
dzieki za pomoc pozdrawiam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Chodzi o X2 czy X3?
Może podałbyś więcej informacji o swoim położeniu, majątku i sytuacji w której chcesz a nie możesz kupić fabryki.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BQB
x2

Post by BQB »

Proponowałbym przejść misje treningowe, tam wszystko wyjaśnione.
A ogólnie, to musisz wynająć transportowiec klasy TL, albo swoim własnym podlecieć. Bo stację kupuje się w "kawałkach" i potem z transportowca się te kawałki automatycznie wyciąga i buduje stację.
siwobrody

Post by siwobrody »

sory ze nie wyjasnilem wczesniej (X3)wiec latam w okolicach argon prime moj dobytek to okolo 4mln oraz 3mercurych powiedzcie mi czy warto doladowywac im luki bagazowe na maxa ? jest to bardzo drogi interes i nie wiem czy warto narazie maja po 8k ladownosci
co chcial bym kupic czytalem ze najlepiej zarabia sie na energii wiec elektro. sloneczna
Last edited by siwobrody on Thu, 21. Sep 06, 11:32, edited 1 time in total.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

A jakie masz rangi handlowe i rasowe? Bo jeśli coś jest czerwone na liście zakupów to pewnikiem znaczy, że musisz podnieść swoją rangę do podanej. O ile pamiętam przy zakupie danego produktu Twoja aktualna ranga wyświetla się po lewej stronie a ranga wymagana do zakupu- po prawej (poprawcie jeśli pokręciłem). Sprawdź w instrukcji do gry ile rang dzieli Twoją od wymaganej.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
siwobrody

Post by siwobrody »

z tego co zauwazylem to nic sie nie wyswietla na temat rang
moja ranga handlowa to petty financier a u argonow jestes guardianem wiec niby wsio jest niby ok
BQB
x2

Post by BQB »

No to jak o X3 chodzi, to nie pomogę, bo jeszcze nie mam.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

A wynająłeś TL? Markurym przecież stacji nie przewieziesz...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

@BQB: no tak, w X3 misje treningowe niewiele pomagają. Za to sposób kupowania stacji jest chyba podobny jak w X2 :roll: .

@siwobrody (w sumie ciekawy nick :roll: ): chodzi mi o menu zakupu np. ulepszeń, broni, być może też stacji. O ile pamiętam z bety X3.pl, to w menu tym pod listą towarów/stacji były podane te dwie rangi obok siebie. Niestety nie mam pod ręką screena, żeby to pokazać.
Może ktoś z graczy X3 będzie w stanie doradzić więcej.

Co do doładowywania ładowni statków (znaczy się większej kompresji ładunku) to w X2 warto było wypakowywać bo statki miały pojemność ograniczoną do bodaj 3000 jedn. w przypadku Delfina, a w X3 są te mniejsze transportowce i superfrachtowce o znacznie większej ładowni. Tak więc pytanie czy ładować zależy od tego jak opłacalne są szlaki handlowe i czy nie lepiej inwestować w fabryki. Ale to juz rozważania do spoilera :) .
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Pavlo wrote:A wynająłeś TL? Markurym przecież stacji nie przewieziesz...

Przez Presidents End czasem przelatuje wielki boronski transporter stacji, raz udalo mi sie go "zlapac" i kazac mu czekac zeby w razie potrzeby cos mi zbudowal :)

Raz mialem tak, ze skrypt mi sie w grze zacial, i co chwila spawnowali sie piraci, na prawo od Elenas Fortune, skad lecieli we wszytkich kierunkach, lupiac grabiac i niszczac wszystko, i trzeba bylo jakos tego TL-a bronic.
W razie gdyby cos takiego tez Wam wystapilo, ustawcie linie obronne wzdluz zachodnich bram Elenas Fortune, a piractwo powinno odrzucac swoje stateczki tak czesto, jak zabki swe ogony :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”