Máte někdo zkušenosti z více jak jednou instalací X3 na jednom PC?

Moderator: DJ Die

George Wills
xr

Máte někdo zkušenosti z více jak jednou instalací X3 na jednom PC?

Post by George Wills »

Mám nainstalovaný MOD DDRS_ShipStation_Mod_V2.3.7a a všechno od Cycrow a chtěl bych zkusit MOD Xperiment Fusion Project V0.2. Jenže těžko dám dva MODy do jedné hry ... a oba obsahují takové množstí skriptů, že kolize mezi nimi je téměř jistá.

Nejlepší by bylo nainstalovat X3 do jiného adresáře a tam si dát ten druhý MOD. Otázkou je nechá se X3 nainstalovat ještě jinam nebo budu muset první instalaci sejmout. A musím ji úplně uklidit nebo bude stačit nějaký šikovný zásah v registrech. Třeba zálohovat si nějakou větev a z registrů ji smazat?

Poraďte, pomožte ...
plynak
x3tc

Post by plynak »

No nainstalovat jeste jednou urcite nepujde. Ale dost casto jde zkoiproivat adresar s hrou, takze mas fyzicky dve instalace jedne hry. Ale ja jsem to teda nikdy nezkousel.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
gomecz
x3

Re: Máte někdo zkušenosti z více jak jednou instalací X3 na jednom PC?

Post by gomecz »

George Wills wrote:Mám nainstalovaný MOD DDRS_ShipStation_Mod_V2.3.7a a všechno od Cycrow a chtěl bych zkusit MOD Xperiment Fusion Project V0.2. Jenže těžko dám dva MODy do jedné hry ... a oba obsahují takové množstí skriptů, že kolize mezi nimi je téměř jistá.
mno, jestli pouzvas Script Manager tak ten prece umi vypinat a zapinat jednotlivy nainstalovany mody.

jinak doporucuji, zalohu adresare s hrou, nainstalovat mod, zkopirovat adresar, puvodni zalohu zkopirovat zpet, naistalovat druhy mod, zkopirovat.

takto muze vzniknout nekolik adresaru
x3.orig
x3.ddrs
x3.xfp

no a prejmenovanim jendoho adresare na puvodni nazev adresare, zjiskas tu spravnou kopilaci. je to sice dost narocne na pamet (hdd), ale to by nekolika nasobna instalace byla taky.
plynak
x3tc

Post by plynak »

No vzdyt to rikam, at si to zkopiruje :) Ale vim, ze treba Rome: Total War sla hrat treba z 10 adresaru. Takze X3 pujde teoreticky taky.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
George Wills
xr

Post by George Wills »

Já bych to tak rychle vzdát nechtěl ... naopak si myslím, že když si zálohuji a pak sejmu z registrů tu správnou větev (větve), tak instalace nepozná, že už je hra nainstalovaná a půjde to instalovat znova. Ale jelikož nemám zdrojáky X3, tak najít tu správnou větev bude trochu experimentální činnost. Myslím, že bych měl začít tam, co se dají aktivovat alternativní starty bez příběhu změnou hodnoty na 000FFFFF (HKEY_CURRENT_USER\Software\EGOSOFT\X3\GameStarts).

Pak by mělo jít hru nainstalovat znova na čisto, patchnout a doplnit požadované MODy a SCRIPTy. Udělám si zase zálohu těch registrů a potom aplikací správného .reg souboru můžu aktivovat jednu nebo druhou kopii. Jen je blbé, že adresář SAVEs bude společný a je třeba si hlídat, který patří kam. A taky nevím, co na to řekne můj "oblíbený" STARFORCE, když se to pustí z jiné lokace, než na kterou je zvyklý.
Jenže tohle všechno je jen teoretický předpoklad a dokud to netestnu tak nevím, jestli to zabere nebo ne.

To kopírování je malinko problém, protože například při dalším patchi se aplikuje jen na původní místo a ne i do té kopie a udělat ručně synchronizaci patchnuté a nepatchnuté verze by asi bylo dost šílené.
maskot

Post by maskot »

Jistotu máš si zkopírovat hru a pak ji prostě odinstalovat:) Možná trochu "vidlácká" metoda ale nemusíš hledat kde je v registrech co nutno odstranit. I když by se to možná taky dalo, třeba by stačilo dát vyhledávat "X3" a "egosoft" a všechno to smazat:)
plynak
x3tc

Post by plynak »

Jo, pokud si chces rozhazet registry, tak proc ne. Jinak podle mne novy patch hned tak nebude (pokud vubec).

No a Starforce obejdi jako ja c***kem a mas klid.
George Wills
xr

Re: Máte někdo zkušenosti z více jak jednou instalací X3 na jednom PC?

Post by George Wills »

gomecz wrote:mno, jestli pouzvas Script Manager tak ten prece umi vypinat a zapinat jednotlivy nainstalovany mody.

jinak doporucuji, zalohu adresare s hrou, nainstalovat mod, zkopirovat adresar, puvodni zalohu zkopirovat zpet, naistalovat druhy mod, zkopirovat.

takto muze vzniknout nekolik adresaru
x3.orig
x3.ddrs
x3.xfp

no a prejmenovanim jendoho adresare na puvodni nazev adresare, zjiskas tu spravnou kopilaci. je to sice dost narocne na pamet (hdd), ale to by nekolika nasobna instalace byla taky.
Script Manager samozřejmě používám, zapínání a vypínání SCRIPTů v něm je docela v pohodě (až na drobné kolize verzí některých XML)
Ale s přepínáním MODů mám spíš špatnou zkušenost. Problém je hlavně v tom, když MOD obsahuje skripty stejného autora jako jiné aktivní skripty, potom často dojde k pomíchání verzí a různým kolizním stavům ... nejhorší je, že se to nedá předem zjistit a většinou se na to nepřijde vůbec. Jen prostě něco funguje divně nebo vůbec.

Nápad s tím kopírováním různých verzí do hracího adresáře, řekl bych, má velkou šanci na úspěch. Lehčí by sice bylo, kdyby fungovaly ty šachy z registrama, ale tohle by mělo jít taky použít. Taky zatím jen teoreticky :wink:
George Wills
xr

Post by George Wills »

plynak wrote:No a Starforce obejdi jako ja c***kem a mas klid.
No toto :roll:
takhle nahlas o tom mluvit (psát.) Tohle jsem plánoval, bo mi chcípá DVD mechanika ... řekl bych že starforze z různých her má na jejím předčasném skonu asi tak 89% zásluhu. Ale jak to dokázat a z kterého distributora vysoudit novou?
plynak
x3tc

Post by plynak »

Ja se za to nestydim. Ja zaplatil za X3, ne za Starforce. A do noveho PC mi tenhle smejd proste nesmi. A jelikoz Steam verze a CZ verze SF nemaji, tak to povazuji za diskriminaci nas, co si to uz koupili driv.
George Wills
xr

Post by George Wills »

No já mám k SF, řekl bych, taky velice "individuální" vztah. Hlavně k řešení jeho prudivých následků. Ale ne u všech her pro nás w...z skupiny připravili user firendly řešení.

Ale pozor, když jsem na tomto foru v technické podpoře (ENG.) dal dotaz, jak a s kým mám řešit následky agresivity na stav mé DVD mechaniky a media samotného, tak jsem málem dostal BANán. Za jejich "vstřícnost" jsem se přestal zúčastňovat konzultací o technické stránce hry. Dobře jim tak, přišli o znalce všech čtyř jejich her. :wink:
plynak
x3tc

Post by plynak »

No oni maji stejne jen jednu radu, kontaktujte podporu Starforce. A kdyz obvinis je, tak ti reknou, ze o ochrane rozhoduje vydavatel. A basta. Ale to jsme uz offtopic. Dej pak vedet, jestli budes zkouset hrat hru ze zkopirovaneho adresare.
plynak
x3tc

Post by plynak »

Mam dotazek. Koukal jsem, ze je k dispozici opravdu spousta MODu a skriptu. A dokonce i installer to ma. Tak bych neco vyzkousel. Mam ale dotaz. Funguje to jako u Freelancera, ze kdyz ten MOD odinstaluju, tak mam zpatky cistou puvodni verzi hry? Nebo bych si musel, jako ty ted, delat nejake kopie?
George Wills
xr

Post by George Wills »

plynak wrote:Mam ale dotaz. Funguje to jako u Freelancera, ze kdyz ten MOD odinstaluju, tak mam zpatky cistou puvodni verzi hry? Nebo bych si musel, jako ty ted, delat nejake kopie?
No to je právě ten problém. Vlastní MOD nemusíš ani odstraňovat, jen si vybereš jiný nebo žádný ve startovacím okně X3. Ale horší je to s doprovodnými skripty. Většina MODů si jich sebou táhne hromady, některé z nich se mohou aktivovat i když máš mod vypnutý (plugin., setup. ) jiné mohou kolidovat s jinýma skriptama.
Takže ve výsledku, pokud chceš mít jistotu, že to máš čisté, je lepší si udělat zálohu adresáře.

Já jsem včera večer experimentoval. S těmi registry mi to nějak nevyšlo ... pořád se někde něco schovávalo, co prozrazovalo nainstalovanou hru.
Tak jsem si udělal čistou instalaci, patchnul ji na 1.4.3. Zkopíroval celý adresář a označil jako .CLEAR. A potom teprve jsem tam nacpal požadovaný MOD a nakonec nainstalil všechny SCRIPTY, co jsem tam chtěl. Až budu chtít jiný MOD, přejmenuju adresář s hrou. Z adresáře .CLEAR si nakopíruju čistou hru a můžu instalit další MOD :-)

Tímto děkuji všem za spolupráci při řešení této problematiky.
plynak
x3tc

Post by plynak »

No jo, tak to budu muset udelat taky tak. To je prave to, co mi vadi, ze tam pak zbydou ty scripty.
gomecz
x3

Post by gomecz »

George Wills wrote: No to je právě ten problém. Vlastní MOD nemusíš ani odstraňovat, jen si vybereš jiný nebo žádný ve startovacím okně X3. Ale horší je to s doprovodnými skripty. Většina MODů si jich sebou táhne hromady, některé z nich se mohou aktivovat i když máš mod vypnutý (plugin., setup. ) jiné mohou kolidovat s jinýma skriptama.
pokud je to jen otazka scriptu, tak je imho nejucinejsi a zaroven nejsetrnejsi na kapacitu, aplikovat muj model, ale jen na adresar script

napr:
====
script.orig
srcipt.mod1
script.mod2
script

kdyz budu chtit nahradit aktualni mod3 modeme mod2, jednoduse prejmenuju sript na sript.mod3 a script.mod2 na script.
plynak
x3tc

Post by plynak »

No ja bych jich zkusil jen par. Treba to Race military vypada slusne, kdyz se muzu pridat k armade a plnit BBS mise a tak.

EDIT:

Mel bych dotazek. Stahl jsem si script, co umoznuje vezicklam zmenu zbrani v zavislosti na cili (RS Turret Defense). Je tam, jen adresar scripts. Staci tedy tyto skripty zkopirovat do adresare scripts? Nebo musim pak ve hre psat to Thereshallbewings? Poradte prosim.

EDIT2: Jj. je to tak. Uz to funguje a je to cool. Veze samy vyberou vhodnou zbran z cargo holdu, a uprostred boje ji nainstaluji. Takze na blizko mass driver, pak treba AHEPT... Ted jen doufam, ze pro odintstalaci bude stacit smazat ty xml soubory z adresare scripts.

EDIT3: No tak jsem si to zapomnel zalohovat jako CLEAR, ale mam zalohu pouze s tim skriptem na zmenu zbrani, ktery je fakt dobry. Vcera jsem si tam nainstaloval pres manazer script Race Military a uz jsem se pridal ke Splitske armade a ceka na mne druha hlidkova mise. To je fakt super ty scripty.

Return to “Česky / Czech X-Forum”