[X3] Czy kupisz polską wersję?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Czy zamierzasz nabyć X3 PL?

Czekam i na pewno kupię!
66
83%
Czekam i prawdopodobnie kupię.
14
18%

Total votes: 80

Sauron11
x3tc

[X3] Czy kupisz polską wersję?

Post by Sauron11 »

Ankieta ma na celu sprawdzenie ile osób z tego forum czeka na X3 PL i planuje zakup, a ile tylko sobie siedzi i czyta, względnie czasem coś skrobnie :) . Na oddanie głosu jest całe 14 dni, a opcji jest tylko tyle ile widać :) . Przy okazji sprawdzi się aktywność forumowiczów :roll: .
Last edited by Sauron11 on Wed, 11. Oct 06, 09:55, edited 3 times in total.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ja napewno kupię gdy wyjdzie. Czekam na X3 od lutego :D
sonen
x2

Post by sonen »

Kupie na bank
bufi
x4

Re: [X3] Czy kupisz polską wersję?

Post by bufi »

Sauron11 wrote:Ankieta ma na celu sprawdzenie ile osób z tego forum czeka na X3 PL i planuje zakup, a ile tylko sobie siedzi i czyta, względnie czasem coś skrobnie :) . Na oddanie głosu jest całe 14 dni, a opcji jest tylko tyle ile widać :) . Przy okazji sprawdzi się aktywność forumowiczów :roll: .
Troche dziwna ta ankieta :)

Nie powinno być:
Kupie lub nie kupie?

Pozdrawiam
ergo
x3tc

Post by ergo »

A czy można dodać opcję "Na pewno nie kupię" ? :)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Hmmm, to jest ankieta w stylu:

Czy masz coś przeciwko rządom Łukaszemki na Białorusi:

[ ] Tak, nie mam nic przeciwko
[ ] Nie, nie mam nic przeciwko

:D
BQB
x2

Post by BQB »

Teoretycznie, to już kupiłem, bo zapłaciłem.
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Kurczaczki.....pewnie,że kupie....od grudnia czekam (tak na prawde od wydania wersji EN ), już kompa zmodernizowałem pod X3.....
Tylko to czekanie mnie dobija powoli.
PS. może grać czasu nie będe miał.....ale chociaż na półce postoi i popatrze...tylko szoda tego "złotego krążka pod nickiem... :(
Pozdro...
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

RAFIO wrote:Hmmm, to jest ankieta w stylu:
Czy masz coś przeciwko rządom Łukaszemki na Białorusi:
[ ] Tak, nie mam nic przeciwko
[ ] Nie, nie mam nic przeciwko
O własnie, coś takiego dokładnie miałem na myśli :roll: :D
W sumie miałem zamiar zrobić tylko jedną opcję ale, że system wymagał minimum dwóch, no to sa dwie :wink: .
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Alyx

Post by Alyx »

heh, to moze dodac jeszcze opcje

[] nie, nie kupie
[] kupilem CD za granica
[] kupilem przez Steam
[] anulowalem zamowienie na wersje PL i kupilem przez Steam

wtedy mozna rzeczywiscie jakies wnioski wyciagac.

w moim przypadku bedzie to ostatnia odpowiedz.
People are born to pay taxes.
And die for glory, if necessary.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Komentarz pod ankietą można dodawać swobodnie, ale w ankiecie chodzi wyłącznie o to ile osób kupi. To ile nie kupi to dla mnie w tym momencie nieistotne.
Jeśli ktoś chce mieć własną ankietę, gdzie będą te opcje, zawsze może taką sobie na forum założyć :wink: .
Poza tym praktyka pokazuje, że mozna mieć kilka wersji tej samej gry. Klarix jest tego najlepszym przykładem, na tą chwilę ma chyba w sumie 8 różnych wersji X2 i X3, a jak wyjdzie X3 PL to będzie pewnie miał ich 9 :) . Ja mam wersję polską i angielską X2, i na razie tylko angielską X3 (do testów ale w sumie to pełnoprawna wersja pudełkowa 1.0), więc po premierze X3PL będę miał już wersji 2x2 :roll: .
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Nom, ino kolekcjonerzy sami tutaj :D

Mam nadzieję że tłumaczenie X3 będzie pozbawione wielu głupich błędów :D

np. do dziś łapię się za głowę gdy czytam "Pojawienie się statku gonesrskiego na radarze", a miało być "wygląd statku gonerów na radarze". Ale to mały kwiatek. Większym był "Seneca" zamiast Seneki :D
macca44
x4

Post by macca44 »

Czekam i na pewno kupie.

Co prawda mam już X3 kupione od kumpla, który kupił to na holenderskim eBay'u, ale poprzedni właściciel zarejestrował nieopatrznie gre, która mu sie nie podobała.

A poza tym to trzeba polskich wydawców wspierać, może następne X będzie wydane szybciej w RP....

Pozdrawiam

M
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

nom, jeśli zastanowić się nad czasami trawania poszczególnych polonizacji, to X4 będzie tłumaczone 7 miechów :D
ogrodnik
x3tc

Post by ogrodnik »

No kupuje na 100% jak ja juz w koncu przetlumacza :P
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

RAFIO wrote:Mam nadzieję że tłumaczenie X3 będzie pozbawione wielu głupich błędów :Dnp. do dziś łapię się za głowę gdy czytam...
Wiesz co RAFIO, kto jak kto, ale jak Ty wytykasz innym błędy w pisowni, to juz chyba koniec świata :wink: .
Przez grzeczność nie komentuję byków jakie stawiasz tu i ówdzie, żeby nie powiedzieć o XUDB, a tu takie teksty czytam :twisted: .
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

:oops: Nie wytykam błędów w pisowni :D (chociaż ten Seneka to właśnie taki błąd) ale dotyczących kontekstu. Pozatym nie twierdzę że tłumaczenie jest złe, bo jest dobre. Zwłaszcza z tym jak wyglądało tłumaczenie X2 do wersji 1.3 (ale tamto tłumaczenie zżerały błędy techniczne). Ogólnie to zasada jest prosta: Im dokładniej oszlifowany diament, tym lepiej widać rysy ;)

A do końca świata jeszcze 6 lat, więc zdążymy i na premirę X4pl, i infinity, i S.T.A.L.K.E.R'a :D

A bykuf to ja nie stafiam, bo nieómiem :D
bufi
x4

Post by bufi »

RAFIO wrote::oops: [...]

A bykuf to ja nie stafiam, bo nieómiem :D
Ale ten "Starschip Troopers (Żołnieże Kosmosu)"
mógłbyś poprawić, bo to strasznie wygląda ;)

A tak btw, jak jesteśmy przy modach, to czy ktoś posiada mod Terradine? Na oficjalnej stronie jakoś się nie mogę go doszukać.

Pozdrawiam
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Jest na X-Center :D

Ja aktualnie pracuję nad Sajuukiem do X2 :D
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

No pewnie że kupię to jest druga (ewentualnie trzecia) gra na jaką czekam - pierwsza to okazało sie że jest Obliwion - nie moja wina że go wydali wcześniej :D Zobaczymy co będzie wcześniej Spellforce 2 czy X3. Dla tych gier specjalnie zakupiłem sobie nową grafe ;)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”