Witam
Zamierzam sie z kupnem jakiegos lotniskowca, narazie bedzie sluzyl jako przenosna baza. Planuje go wykorzystywac do trzymania przechwyconych statkow a takze do sredniej folty zlozonej z wypasionych M3. Nie wiem czy to sie oplcaca, flota z M3 bedzie sporo kosztowac, no poza zdobycznymi M3. Nie wiem czy walkach np, z Khaak;ckimi M5, M3 Xenonskimi M5,M4,M3 dadza sobie rade. Docelowo bede je zabieral na inwazje Xenonskie ale to juz chyba jak uzbieram na jakiegos M2.
Mam jeszcze jako wsparcie Rybołowa. Czy dobrze robie kupujac lotniskowiec? W jakich sytuacjach sie on sprawdza a do jakich sie nie nadaje??
Czy na lotniskowcu mozna naprawiac kadluby popsutych statkow?
Pozdrawiam
[X2] M1 - lotniskowiec - czy warto?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
M1 nie nadaje się do inwazji. gdy odpalisz powiedzmy 30 myśliwców, to te będą wzajemnie sobie przeszkadzać, i nic nie zniszczą, a jak już zniszczą, to gra niezaliczy tego tobie, tylko twoim statkom, więc kasy z inwazji nie dostaniesz żadnej.
Pozatym dochodzi do tego niske AI twoich statków. 10 Nóv męczyło się z klastrem tak długo, ąż ten je srozwalił, 30 rozwaliło kilka statków, ale niestety ten tłumek robił to wiekami bo myśliwce bojąć się kolizji bezprzerwy zmeniały kurs.
Pozatym dochodzi do tego niske AI twoich statków. 10 Nóv męczyło się z klastrem tak długo, ąż ten je srozwalił, 30 rozwaliło kilka statków, ale niestety ten tłumek robił to wiekami bo myśliwce bojąć się kolizji bezprzerwy zmeniały kurs.
-
ew. jak już naprawde chcesz poaltać lotniskowcem, to na stronie www.x2.mpn.pl jest mod Argon Kolos MK II, jest to połączenie MK I z MK II, nawet fajne to jest, kosztuje ok. 100.000.000 + wyposarzenie to bedzie chyba z jakieś 150.000.000