[X2] prędkość wingmana i inne

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

flymar
x4

[X2] prędkość wingmana i inne

Post by flymar »

1. Lecę sobie max prędkością 150 (przykład). jako wingmana z komendą "Chroń mnie" mam statek M5 z prędkością max 400. Niestety nie zwalnia on do mojej prędkości tylko miota się bezsensownie po okolicy wlatując nawet na mój tor lotu i zmuszając autopilota do manewrowania. Czy można temu jakoś zaradzić?
2. Czy można droidom bojowym wydać komendę wylądowania na pilotowanym właśnie statku?
3. Co oznacza komenda "Rozszerzone informacje w nazwach" - chyba tak to się nazywa - pojawiło się po zainstalowaniu bonus packa.
--
Poddał mi się pierwszy stateczek - orinoko pirackie bez osłon i prawie kadłuba. A ja jak głupi przywaliłem w niego przypadkiem i wyparował :( ech.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

1. Hmm, to rzeczywiście jest czasem frustrujące. Choć z drugiej strony skrzydłowy M5 to chyba nie najlepszy obrońca :roll: . Może w opisywanym problemie trzeba ustalić skrzydłowym rodzaj formacji w jakiej mają lecieć i to pomoże ich uporządkować.
2. Droidy bojowe raz wystrzelone latają aż nie zostaną zestrzelone lub nie skończy im się energia. Nie słyszałem, żeby dało się nimi wylądować, przemieścić w inne miejsce i wykorzystać ponownie (z baterią naładowaną lub nie).
3. Kurczę, nie pamiętam, to było tak dawno :roll:, może ktoś inny wie? :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
flymar
x4

Post by flymar »

1. Heh, ale nie mam innego - jeszcze. Teraz z trudem zbieram na Rozszerzenie handlowe Mk3
2. Udało mi się je "wyzbierać" dając każdemu po kolei komendę "Bezczynny" bodajże i wychwytując do bay-a.
4. Czy BPH1 działa dopiero po zakupieniu R.Handl3, czy dopiero jak posiada się własną stację? Zamontowałem cos takiego na TS-ie i jest nieaktywne.
Vill
x2

Post by Vill »

Sauron11 wrote: 3. Kurczę, nie pamiętam, to było tak dawno :roll:, może ktoś inny wie? :wink:
Podaje (na ile pamiętam) m.in. rodzaj statku, jego nazwę, pilota, lokalizację i stam (uszkodzenia) i chyba aktulne rozkazy. Trzebaby readme sprawdzic.
Temporalily suspended in a time lapse...
Vill
x2

Post by Vill »

flymar wrote: 4. Czy BPH1 działa dopiero po zakupieniu R.Handl3, czy dopiero jak posiada się własną stację? Zamontowałem cos takiego na TS-ie i jest nieaktywne.
Nie BPH to system zastępujący Trader Mk1 (Mk2 dopiero od 8 levela). Żeby uruchomi postępujesz taj jak ze standardowymi traderami - wyznaczasz TS-owi bazę i towary, w które ma ją zopatrywac i jedziesz. :)
Temporalily suspended in a time lapse...
bufi
x4

Re: [X2] prędkość wingmana i inne

Post by bufi »

flymar wrote: 3. Co oznacza komenda "Rozszerzone informacje w nazwach" - chyba tak to się nazywa - pojawiło się po zainstalowaniu bonus packa.
Ta komenda pokazuje na 'liście Twoich dóbr' (klawisz r) jaki aktualnie maja rozkazy Twoje statki, w sensie jaki skrypt aktualnie jest uruchomiony i na jakim levelu jest pilotnp.

"BPH: Twoj jakis transportowiec : L 2"

Nie wiem czemu nie dziala z innymi skryptami np. MK3, przydatne mi to bylo by do patrzenia czy statek z MK3 nadaje sie juz na Universe Tradera.

Pozdrawiam
flymar
x4

Post by flymar »

bufi wrote:
flymar wrote: 3. Co oznacza komenda "Rozszerzone informacje w nazwach" - chyba tak to się nazywa - pojawiło się po zainstalowaniu bonus packa.
Ta komenda pokazuje na 'liście Twoich dóbr' (klawisz r) jaki aktualnie maja rozkazy Twoje statki, w sensie jaki skrypt aktualnie jest uruchomiony i na jakim levelu jest pilotnp.

"BPH: Twoj jakis transportowiec : L 2"
Dziwne. Mogę wydać to polecenie tylko na statku, który obecnie pilotuję. Pojawia się pytanie o kwotę. Wpisuję, przez chwilę jest odgłos jakby w pobliżu był wrogi statek i nic więcej się nie dzieje.
HEH - wczoraj wreszcie odpaliłem pierwszego sector tradera:D
bufi
x4

Post by bufi »

flymar wrote: Dziwne. Mogę wydać to polecenie tylko na statku, który obecnie pilotuję. Pojawia się pytanie o kwotę. Wpisuję, przez chwilę jest odgłos jakby w pobliżu był wrogi statek i nic więcej się nie dzieje.
Dokładnie tak to trzeba uruchomić. Musisz się 'przesiąść ze swojego statku na statek transportowy, wydać tę komende. Jak się zapyta o liczbę, dajesz mu jakąś liczbę z zakresu 1-3 . Różnią się one w formacie wyświetlania info o statku. Ja wybieram 3.
Później przesiadasz się z powrotem do swojego statku i wydajesz transporterowi polecenie handlowe. W momencie wykonania pierwszego rozkazu, zmieni się sposób wyświetlania info o statku. Ta opcja działa na wszystkie Twoje statki transportowe. Włączasz ją tylko raz i zapominasz ;)
Ale jak pisałem wcześniej, u mnie działa tylko na transportowce z włączonym skryptem BPH, dla dostarczania surowców dla moich stacji.
HEH - wczoraj wreszcie odpaliłem pierwszego sector tradera:D
Polecam śledzić awanse pilota, jeśli pilot wejdzie na Level 8, możesz uruchomić go jako Universe Tradera. Dokup do statku max. osłony jakis laserek, skaner ładunku i wio ;) Powiem tylko, że tak na oko
Universe Trader 'zarabia' x2 tyle kasiorki co Sector Trader ;)

Pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”