flymar wrote:
Dziwne. Mogę wydać to polecenie tylko na statku, który obecnie pilotuję. Pojawia się pytanie o kwotę. Wpisuję, przez chwilę jest odgłos jakby w pobliżu był wrogi statek i nic więcej się nie dzieje.
Dokładnie tak to trzeba uruchomić. Musisz się 'przesiąść ze swojego statku na statek transportowy, wydać tę komende. Jak się zapyta o liczbę, dajesz mu jakąś liczbę z zakresu 1-3 . Różnią się one w formacie wyświetlania info o statku. Ja wybieram 3.
Później przesiadasz się z powrotem do swojego statku i wydajesz transporterowi polecenie handlowe. W momencie wykonania pierwszego rozkazu, zmieni się sposób wyświetlania info o statku. Ta opcja działa na wszystkie Twoje statki transportowe. Włączasz ją tylko raz i zapominasz

Ale jak pisałem wcześniej, u mnie działa tylko na transportowce z włączonym skryptem BPH, dla dostarczania surowców dla moich stacji.
HEH - wczoraj wreszcie odpaliłem pierwszego sector tradera:D
Polecam śledzić awanse pilota, jeśli pilot wejdzie na Level 8, możesz uruchomić go jako Universe Tradera. Dokup do statku max. osłony jakis laserek, skaner ładunku i wio

Powiem tylko, że tak na oko
Universe Trader 'zarabia' x2 tyle kasiorki co Sector Trader
Pozdrawiam