[X2 MOD]Homeworld 2 Mod v1.1

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Oceń Mod

Poll ended at Tue, 8. Aug 06, 21:32

5
8
80%
4
1
10%
3
1
10%
2
0
No votes
1
0
No votes

Total votes: 10

RAFIO
x3ap

[X2 MOD]Homeworld 2 Mod v1.1

Post by RAFIO »

HOMEWORLD 2 MOD v1.1

Witajcie! Mod jest już skończony i działa!

Wersje:

1.1 - Poprawiono błąd uniemożliwiający start większych M5 z Kanonierki.

Lista statków:

Kanonierka (M6)
http://xudb.i365.pl/modules.php?name=co ... m=1&pos=12

Platforma Bojwa (M5)

Myśliwiec Przechwytujący (M4)
http://xudb.i365.pl/modules.php?name=co ... m=1&pos=14

Zwiadowca (M5)
http://xudb.i365.pl/modules.php?name=co ... m=1&pos=15

Lotniskowiec (M1)

Niszczyciel (M2)

Pancernik (M2)
http://xudb.i365.pl/modules.php?name=co ... m=1&pos=11

Fregata Przecilotnicza (M2)

Bombowiec (M3)
http://xudb.i365.pl/modules.php?name=co ... m=1&pos=16

:arrow: Możecie go pobrać stąd:

http://xudb.i365.pl/modules.php?name=Do ... orld_2_Mod

Rozmiar: 1,78 MB

W następnych Wersjach:

- Mothership
- Zamiana Xenonów w Vaygr.
- Dodanie Sajuuk'a i jego strażnika
- Fregata Jonowa
- Układ Hiigariański
Last edited by RAFIO on Mon, 10. Jul 06, 00:30, edited 1 time in total.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Dałem proforma najwyższą notę. Oceniłem bardziej zakres włożonej pracy niz sam jej efekt - to później, jak ustaną upały :wink: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

thx :P Ja wstrzymuję się od głosu.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Wie ktoś może jak zrobić Skrypt, którego nie trzeba aktywować recznie, tylko odpala sie sam w tle, zaraz po uruchomieniu gry?
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

Ocena: 4
(nie podoba mi się kolorystyka statków, no i w krążowniku zasłania mi widok trochę wieżyczka)

A poza tym, latałem zwiadowcą, niszczycielem, bombowcem i krążownikiem, kurcze ten krążownikach z 12 tarczami jest prze*****, przydał by sie jakiś odpowiedni konkurent bo niema z kim walczyć :], bombowiec jest całkiem fajny (zdjąłem nim 50% tarcz krążownika, samemu obrywając tylko powierzchownie ) jednak ja zrobił bym go jeszcze wolniejszym i wyposażyłbym go w lepsza broń (tak aby nie miał szans nawet z m4, ale sam był śmiertelnie niebezpieczny dla m1/m2)

Acha i jeszcze jedno, dałem 4 także dlatego że to jest samodzielny mod, jakbyś go dodał np do MWM (w którego aktualnie gram) to dałbym 5, ale tak z niego nie za bardzo skorzystam bo gra "przyjmuje" tylko jeden mod jednocześnie, a od nowa grac mi się nie chce :P Może przy wersji z sektorem hiigriańskim dodatkowo zrobisz wersję z MWM?
:)
mrWHO

Post by mrWHO »

Jestem za wersją kompaktybilną z MWM.

BTW gdzie można znaleźć więcej statków z HW1 (znalazłem tylko Bentusi exchange)... Taiidan rulez!! Widziałem gdzieś ich krążownik, przydałyby się jeszcze bombowce, myśliwce i lotniskowiec.

BTW Recource collectory z HW1 mogą robić za lekkie transportowce.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ale to jest Mod wzorujący się na drugiej części Homeworldów. A w nastepnej wersji pojawi się nawet oryginalny Soundtrack :P (Ale zamienię tylko kawałki lęcące podczas walki, po Xowe są beznadziejne)

No i Zamiast Xenonów Będą Vaygrowie :P
mrWHO

Post by mrWHO »

No niby tak ale nigdy nie przebuściłem twórcom HW2, że zastąbili czadowych Taiidan jakimiś kosmicznymi beduinami Vaygr :(
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

A mi tam się Vaygrowie podobają. Pozatym nie zapoinaj o tym że w przeciwieństwie do Starej Hiigary Taiidanie mordowali całe planety.

Co prawda Vaygrowie To Dawni Imperialiści, którzy znaleźli rdzeń na pewnej planecie.

Następna wersja moda waży 17mb!
mrWHO

Post by mrWHO »

Mam angielską wersję X2 a w miejscu nazw statków pojawia się ReadText-numerki.

Co będzie w w nowej wersji?/

Gunship powinienen być M3 a Fregata Flak M6, przynalmniej tak mi się wydaje że byłony lepiej.

Powinieneś stonować trochę swoje statki bo są prawie niezniszczalne dla starych ras.
Battlecruiser powinien mieć dwa ciężkie działa laserowe (coś jak najcięższe działa Khaak) oraz czrety pulsary (jak najlżejsze działa Khaak)
PPG powinny być w miejscu ciężkich dział kinetycznych (te wielkie wierze z dwoma lufami co ich Battlecruiser ma ze cztery).

Lotniskowieć powiniec mieć tylko lekkie działka przeciwlotnicze a nie te zielone smarki śmierci.

Do niszczyciela nie mam zastrzerzeń.
Tak samo do zwiadowcy i myśliwca.
Bombowiec jest Ok tylko powinien być wolniejszy i nieco mniej zwrotny.

Mógłbyś też dodać stare statki z HW1.

BTW gdzie można kupić twoje statki, sprawdzałem w Argon prime i nic.
BTW2 powinieneś stworzyć nowy wszchświat on podstaw, nie tak duży jak X2 ale byłby to w pełni wszechświat HW.
mrWHO

Post by mrWHO »

Podwójny post:
Stara Higara pierwsza zbombardowała stolicę Taiidan, oni się tylko odwdzięczyli.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Tak, ale Oni zbombardowali tylko instalacje militarne. A Taiidanie czyścili planety z wszelkiego życia. Pozatym byli mądrzy, bo pomagali im Bentusi.

Jeśli ktoś byłby chętny przetłumaczyć moda na angielski, to no-problem.

Statki pojawiają się na Argońskiej Stoczni w Argon Prime. Jednak trzeba trochę poczekać aż skrypt się obudzi. Możesz polecieć do sąsiedniegosektora, i wrócić. Wtedy Statki powinny się pojawić.

W następnej wersji (1.2):

-Statki Vaygrów zamiast Xenonów
-Muzyka z Homeworlda2
mrWHO

Post by mrWHO »

Czy mógłbyś stworzyć też wersję kompaktybilną z MWM w której możnaby kupić twoje statki ale bez podmieniania innych raz (zenonów) przez twoje rasy?

Czy uzbroisz okręty tak jak były w HW2 (tzn. ten działa Khaaków jako jonowe i pulsary) ??
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

A gdzie kupisz te Kyony? Nikt nie kupi statku, którego uzbrojenie bedzie niemożliwe. A inne nowe bronie? Musiałbyć zmodyfikować poł enginu ekonomicznego gry , i tyle samo z laserami :/

A Wersja dla massive War mod? No Idea, ale nie da się dodać własnych ras :P Ale Można grać na mapie z Massive War Mod. Narazie Tyle musi wam wystarczyć :P
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Well, mam zagwostkę. Wlaśnie pracuję nad Dreadnaugdem. Tak, nad tym statkiem który ma 12 dział. Tylko nie wiem czy uzbroić go w GFU alfa, beta czy gamma?
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Na czolo daj 3x Gammy :) jako bron glowna, rozpylajaca wszystko co zbudowane na bazie wegla :)

Aha, i ustaw wtedy to GFU gma jako bron dalekodystansowa i o prostej linii wystrzalu :)

A i jeszcze jedno, ten drednot to nie bedzie przypadkiem wygladal jak Sajuuk?
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Wyjaśnie ci parę rzeczy:

Za x lat ludzkość rozprzestrzeni się po całej galaktyce. Dzieki wysoko rozwiniętej technologii ludzie są Bogami. Robią co chcą. Wtedy też konstruują te wszystkie Superstatki (w tym statek Bentusi). Wybucha wielka wojna. Wiele statków uległo zniszczeniu. Sajuuk zostaje dezaktywowany poprzez wyjęcie z niego rdzeni, a następnie ukryty w środku czarnej dziury. Rdzenie zostają ukryte w całej galaktyce.
Inne przedmioty, które mogłyby kiedykolwiek kogoś naprowadzić na te statki również. Wyrocznia która jako jedyna zna lokalizacje wszystkich statków jest ukryta głęboko wewnątrz Asteroidy w Pasie Asteroid Gehenna. Drednod nie zdążyl wystartować ze statku matki, w którym znajdowały się też 3 rdzenie, i tkwi w jego rozwalonym wraku w złomowisku Karos. Poza nim we wraku znajdują się "Grabarze". Są to automatyczne roboty które próbóją naprawić wrak i bronią przed zagrożeniami.

<Mija kilka Eonów, wszyscy poza Bentusi pozapominali już stare technologie>

3 i ostatni rdzeń zostaje znaleziony przez Maakana. Obwołuje się wybrańcem Saajuka, i rusza na poszukiwanie pozostałych dwóch rdzeni, dzięki którym będzie mógł obudzić Sajuuka i podbić galaktykę. Hiigaranie przyduszeni do muru prze Vaygr również chcą zdobyć pozostałe rdzenie i obudzić Sajuuka, by obronić Hiigarę i odeprzeć siły Vaygr.

<Zaczyna się Homeworld2>

http://www.lwg3d.org/v3/resources/item319-2.jpg

Statek Najbardziej po lewej: Drednod, strażnik Sajuuka.

Mały obiekt w prawym dolnym rogu: Rdzeń Hiperprzestrzenny. Jeden z trzech.

http://www.lwg3d.org/v3/resources/item322-2.jpg

To jest Sajuuk właśnie.

http://www.lwg3d.org/v3/resources/item322-1.jpg

Najbardziej po lewej: Grabarz

Najbardziej na dole: Automatyczny myśłiwiec

Duży statek: Niszczyciel strzegący strażnika Sajuuka.
flymar
x4

Post by flymar »

RAFIO wrote: a następnie ukryty w środku czarnej dziury.
... bo tam strasznie ciemno jest no i wiecie... nikt go nie mógł zobaczyć:) Sorry ale nie mogłem się powstrzymać. A swoją drogą... fajna historia
mrWHO

Post by mrWHO »

JAk tam byłem w HW2 to wcale nie było tak ciemno, raczej jasno jak w Nowym Jorku w wigilię.

A co do kyonów to możnaby zrobić stację ze sprzętem do statków z HW2 w któchych wykupione towary co jakis czas by się odnawiały (nie trzeba robić całego drzewa produkcyjnedo od rudy do działa)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Nie słuchasz mnie. Dodanie nowych broni wymagała by stworzenia w enginie gry nowych slotów na te bronie! Umiem dodawać sloty dla statkOw ikokpitów, ale dział i lasrów nie. Ale jest taki mod, nazywa się Beam Mod2. Tam masz bronie promieniowe.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”