Ja uzywam Blotniaka, mam tez Smoka, ale Blotniak posiada o ile pamietam 3x125 oslony. Predkoscia jest 2 razy wolniejszy, ale wytrzymalszy.
Moja bron to GFU na ***** i przodzie, Wysokoenergetyczny Miotacz Plazmy Gamma na przodzie i reszcie wiezyczek czyli gorna i dolna.
Aha i jak cos to mam misje Asa 3 stopnia, wiec spotkalem sie juz z sytuacja, posilkowania Xenonow

.
A i wiem, ze GFU to super bron, ale wlasnie jak nie ma sojuszniczych flot. Zrobilem swego czasu wielkie porzadki w sektorach Xenonow, ale zostawilem im stocznie, by mieli gdzie produkowac statki i bym ja mial z kim walczyc

.
A co do mojego M2, to jak na razie czekam, az moje fabryki wyprodukuja odpowiednia ilosc broni, bo jednakw yposazyc kolosa za 60 mln + jeszcze uzbrojenie, to troche mi szkoda kasy

.
A powiedzcie mi, ze gdybym w Blotniaku np zmienil tylko na WMP Gamma, to czy dalej moglbym naparzac ostro ? Bo mi sie wydaje chyba, ze samo WMP to slabe jest

.
Dlatego tez wybralem Blotniaka do walki, bo Smok nie moze miec GFU
/EDIT
Aha czy jestes pewien, ze jak w czasie inwazji na dany sektor, polece sobie do sektora Xenonów i jak tam zaczne niszczyc statki, to za nie nie dostane kasy ?