[X2] Pilot sie obrazil ?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sorkvild
x3tc

[X2] Pilot sie obrazil ?

Post by Sorkvild »

Gram sobie w wersje 1.4 z Bonuspackiem. Do kopalni krzemu przypisany jest TS wraz z BPH. Na kopalni znajduje sie 40000 tys kredytow. Gdy proboje uruchomic BPH (wczesniej bez problemu) pilot suszy mi d... ze wbijam mu noz wplecy nie placac za jego prace i zada przelania 435 Kr na konto fabryki dla ktorej pracuje bo w przecinym wypadku pozwoli sobie sprzedac towar w ramach rekompensaty za poniesione straty. Przelewam te pieniadze, o ktorych mowi (pomimo ze jest tam 40000 juz na stanie) i wciaz wyskakuje ten komunikat przy probie handlu BPH

Pytanie drugie. przy wypuszczeniu w przestrzen droidow bojowych w konsoli polecam tych droidow sa opcje SDS, co one maja zainstalowy SDS czy jak, bo tego nie rozumiem.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

1. Możliweże jest to błąd skryptu. Wyłąćz go i odpal jeszcze raz, powinno działać, albo upewnij się że to o tą fabrykę pilotowi chodzi.

2.Droidy zawsze mają zainstalowane oprogramowanie bojowe i jeśli zainstalujesz jakiśdodatkowy skrypt do gry, to czasem też dodatkowe.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Rafio, robilem tak jak mowisz. Skierowalem pilota do tej fabryki (mam tylko dwie wiec to ta. Dwa, jest tam mnostwo forsy) Wlaczam mu bezczynny albo cos innego, a potem ten pier... bph :evil: a ten mi przysyla smsa ze jestem mu winien podwojna kwote jak za poprzednim razem. Ze 150 cr zrobilo sie juz 12000 cr, gdy wlacze mu jeszcze raz to pusci mnie z torbami w kosmiczna przestrzen. Gram z polskim bonuspackiem, do tej pory bylo wszystko OK. Help.
sonen
x2

Post by sonen »

Sorkvild wrote:Rafio, robilem tak jak mowisz. Skierowalem pilota do tej fabryki (mam tylko dwie wiec to ta. Dwa, jest tam mnostwo forsy) Wlaczam mu bezczynny albo cos innego, a potem ten pier... bph :evil: a ten mi przysyla smsa ze jestem mu winien podwojna kwote jak za poprzednim razem. Ze 150 cr zrobilo sie juz 12000 cr, gdy wlacze mu jeszcze raz to pusci mnie z torbami w kosmiczna przestrzen. Gram z polskim bonuspackiem, do tej pory bylo wszystko OK. Help.
zwolnij go, niech spada, obibok jeden :lol:
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Albo wywal w przstrzen i osobiscie zastrzel ;)
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

A probowales przelac wszystkie pieniadze z tej fabryki do swojej kieszeni, poczekac az ten zacznie sie drzec o kase (przy okazji mozesz mu pogrozic zwolnieniem :D ) i dopiero w tym momencie przelac kilka K do fabryki? Moze cos sie sypnelo i gierka nie widzi, ze w fabryce lezy kasa?
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Dobrze że mi takie wynalazki nigdy do zysków nie były potrzebne. Wyłącz ten skrypt i zainstaluj na transporterach "oprogramowanie handlowe" mk1 i mk2. Ono nigdy nie nawala, no i nie trzeba płacić za jego użytkowanie.
Vill
x2

Post by Vill »

W przestrzeń z jojczydupą :twisted:

Ale rzeczywiście przeniesienie pilota mogłoby załatwić sprawę.
Temporalily suspended in a time lapse...
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Przenioslem cwaniaczka do pirackiego TS`a, ktorego kadlub byl w stanie tragicznym. Nastepnie wyslalem w przestrzen kosmiczna i "rozwiazalem z nim umowe" :D. Skubaniec zadal juz 120000 tys :o. Szczerze powiedziawaszy to BPH jest do bani. Pilot musi miec 8 popziom zeby sam sprzedawal towar, na co sie bardzo dlugo czeka. Tradycyjne oprogramowanie handlowe zalatwia sprawe najlepiej jak powiedzial Rafio.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!

Return to “Polskie / Polish X-Forum”