[X2] Really Big Schip

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

RAFIO
x3ap

[X2] Really Big Schip

Post by RAFIO »

Oto wielki statek:

:arrow: http://republika.pl/flashit/x2screen57.jpg

Na tym screenie jest przedstawiona Nova latająca sobie po jednym z czterech silników.

:arrow: http://republika.pl/flashit/x2screen58.jpg

A tutaj macie ten statek w ełnej okazałości. Mimo swej wielkości, mieści się w bramie skokowej :D
MatrixPL
x4

Post by MatrixPL »

Panie, co to jest do ciężkiej ch...?!
I skąd to można ściągnąć? :D
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Z nikąd. Teraz robię lotniskowiec kushan z 1 Homeworlda. Nie jest idealny (szczególnie spód jest do d***) ale w miarę podobny :D
MatrixPL
x4

Post by MatrixPL »

Szkoda. Mogłoby by być fajnie latać czymś takim. :wink:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

miał niedorobiony przód, tj. głupio wyglądał. Ale już jutro powinieniem zażucić screenami (z gry!) carriera kushan.

Wymyśliłem dla niego nazwę:
Big Fu*** Schip w skrócie BFS ;)
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Matko Boska i Boże Jedyny statek jest olbrzymiasty (groszek przy nim to atom) :)
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Hej RAFIO, a moze male wyzwanie w postaci projektu naprawde OGROMNEGO carriera dla M2, M1, Tl etc?

EDIT: Hej RAFIO, dopatrzylem sie razacego bledu w nazwie topika ;)
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

RAFIO wrote:Big Fu*** Schip w skrócie BFS ;)
Pachnie mi tutaj produkcjami ID Software ;-), czyżby statek do Duke Nukem For(n)ever :D
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

raczej tak bo to był tylko ćwiczebny projekt. później z ciekawości wrzuciłem go do gry i zonk: ten statek połyka stocznię na obiad! Miałem swego czasu równieź własnej konstrukccji stację która nazywała się MegaStation. Była gigantyczna, i można byłą ją pomylić z obiektem ze skyboxu, ale ona nie była w skyboxie. To byl olbrzymi (chociaż prostej budowy) i można było sobie polatać spakojne TL'em. albo patrzcie na homeworld Shipyards na Megastation

http://shipyards.relicnews.com/

btw: Doszłem do wniosku że skoro jedyną rzeczą która ogranicza wielkość statku jest wielkość bramy, to czemy nie powiększyć samych bram :D
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Chlopie, ty to masz leb :)
MatrixPL
x4

Post by MatrixPL »

Dobra, to kiedy ujrzymy w X2 Gwiazdę Śmierci w skali 1:1? :P
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Odpada, przecież w iXach nie można lądować na planetach :-)
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
sonen
x2

Post by sonen »

MikeS wrote:Odpada, przecież w iXach nie można lądować na planetach :-)
w sumie Rafio mógłby sie postarac o naprawdę dużą stację i z kilkonastoma dokami
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Ale stacje nie mogą mieć broni, a najsilniejszy Kyon świetnie by pasował na niszczyciela planet
MatrixPL
x4

Post by MatrixPL »

MikeS wrote:Odpada, przecież w iXach nie można lądować na planetach :-)
A co do ogromnego i diabelnie dobrze opancerzonego statku ma lądowanie na planetach? Jeśli dobrze się zrozumiałem, to nic nie mówiłem o akcjach a'la Gwiezdne Wojny. :P
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

No przecież Gwiazdy Śmierci były wielkości księżyca. Idąc dalej tym tropem, to GŚ powinna zajmować cały sektor, a dokować powinno się przez bramy skokowe ;-)
Vill
x2

Post by Vill »

Nie były wielkości księżyca - Gwiazda nr 1 miała 60km średnicy, a GŚ 2 dwa razy tyle.
Temporalily suspended in a time lapse...
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Vill wrote:Nie były wielkości księżyca - Gwiazda nr 1 miała 60km średnicy, a GŚ 2 dwa razy tyle.
Czyli zajmowałyby cały sektor z X2

Return to “Polskie / Polish X-Forum”