[X2 MOD] Bentusi Trading Vessel - Screeny w pierwszym poście!

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

RAFIO
x3ap

[X2 MOD] Bentusi Trading Vessel - Screeny w pierwszym poście!

Post by RAFIO »

Witam państwa!

Dwa tygodnie temu myśliwce Kompani Teldiańskiej podczas patrolu w nowych sektorach natkneły się na trzy olbrzymie statki nieznanej rasy. Statki przedstawiły się jako jednostki rasy Bentusi, uciekające z tej samej galaktyki, jednak innego wymiaru i czasu. Opowiedziały przerażającą historię o "Bestii"-organiźmie który ma strzec galaktyki przed nieproszonymi gośćmi, a który przypatkowo dostał się do galaktyki i spowodował wielkie cierpienie i konflik. Następnie dowiedzieliśmy się że Bentusi zajmuje się handlem i eksploracją przestrzeni. Potem zaproponowali nam olbrzymią sumę surowców za dostęp do naszych baz danych wszystkich technologii. Ściągneli 100% danych, przeanalizowali je i odesłali wzbogacone o dwa nowe statki, które mają nam w przyszłości pomóc obronić się przed tym organizmem. Okręt klasy TL, i myśliwiec, który od dłuższego czasu można kupić w naszej stoczni w Seizewell. Transportowiez pozostawał tajemnicą aż do dziś. Uznaliśmy jednak że nie warto trzymać tego dłużej w tajemnicy. Nie rozumiem technologii, które zostały użyte przy jego budowanie, a wszystkie próby reverse-engineering nie przynosiły rezultatów.

Parametry Statku:

Osłony: 32 x 125 MW
Prędkość: 420 m/s
Przyśpieszenie: 800 m/s
Pojemność: 128000
Kontener: Kontener Stacji
Hangar: 50

Uzbrojenie:

Główne:
-brak

Przednia wieża:
- PDF A B G GFU B G
- 14 dział

Cena:
Pusty-68000000cr
Wyposażony: 130000000cr

Screeny:
http://republika.pl/flashit/bentus1.jpg
http://republika.pl/flashit/bentus2.jpg
http://republika.pl/flashit/bentus3.jpg
http://republika.pl/flashit/bentus4.jpg
http://republika.pl/flashit/bentus5.jpg
Last edited by RAFIO on Mon, 19. Jun 06, 22:37, edited 1 time in total.
MatrixPL
x4

Post by MatrixPL »

Wstrzymuję się od komentarza dot. zaległych projektów, a co do reszty... :twisted: powinno wystarczyć.
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Ujdzie, ujdzie ... :twisted:

Jaka bedzie cena tego cacka?
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Bez upgrade'ów? Pusta skorupa + jedna osłona 125 MW kosztuje 66 mln, z wszystkimi bajerami cena a skoczy pewnie do 130 ;), chociaż planuję dodanie jeszcze paru laserów do głównego działa :P Planuję rozbudowę tego giganta tak by miał 42 lasery. Oczywiście statek jest wystarczająco nieruchawy, a odpalanie statków wymaga wstrzymania ognia ;) Pozatym to będzie tylko przednia wieżyczka, innych ten statek wogule nie ma.

Tutaj macie screen jednej baterii tego statku, ale nie zapominajcie że ma też drugo po przeciwnej stronie ;)

http://republika.pl/flashit/bentus.jpg

<ale to tylko rozważania, b. prawpodobne że zostanę przy 14 laserach>

EditSau: fotka jest za duża, więc musi wystarczyć link :twisted:
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

ŁOŁ, przed takim czymś czuć respekt
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
Apokalipsa
x2

Post by Apokalipsa »

szanowny Rafio tworzy nam tu Niszczyciela z Gwiezdnych Wojen ];)
wielkie mocne ale malo manewrowe
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

no, jeszcze szybkie :P Jaksię dłużej zastanowiłem, to statek wygląda bardziej na Drednoda Somtaaw, a nie statek Bentusi ;P

EDIT O Matko!!! zrobiłem testy! Napewno nie uzbroję go w 42 pdfy, bo gra nie wyrabia się z obliczeniami przy takiej salwie(Chociaż widok błękitnej ściany jest świetny)! Zostanę przy 28 laserach. Mam nadzieję że moc tego statku nie zaślepi nieograniczonych wedroców gwiezdnych, i będą jej używać w ostateczności :goner:

EDIT przy 20 w dwóch pakach po 10 To jest decyzja ostateczna
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Hmm, ale skoro twoj komp nie wyrabia salwy 42 pdf, to moze zrob cos takiego by stzrelaly w różnych odstępach czasu?
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Tjaa, tylko do czego potrzebna by ci była taka moc ognia? przecież to jest okręt dla miłujących pokój handlowców, którzy używają przemocy tylko w ostateczności ;) Ale jeśli chcesz np. zablakować sektor Xenonów, to możesz zamontować sobie 20x gfu Gamma i zatrzymać się przy bramie (ale nie gwarantuję że brama to wytrzyma)
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Ktos mowil ze bramki sa immortal...

A moze by tak uzywac go " na radar ", tzn, siedzisz sobie spokojnie w sektorze obok sektora zenonkow i patrzac na sensory kontrolujesz co sie dzieje po drugiej stronie bramy z twoim bentusi traderem uzbrojonym w 46 gfu g stopujacym zenonki wszelkiej masci :)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

tak, ktoryś moder zmienił konfiga odkrywcy tak że można było na niego zamontować 120 pdf, po czym wypalił do bramy. osłony da się zniszczyć, ale hulla bramy już nie tkniesz. A do zablokowania sektora wystarczą dwa Acolyty ;P Kolejna rzecz: Statek ma moc osłon 26 x 125MW, a lasery to 20x pdf lub gfu :twisted:
Apokalipsa
x2

Post by Apokalipsa »

myślę, że nawet taki noobek i lolek jak ja w tej grze widzi pewną rzecz.
a mianowicie.
że ten okret po prostu jest za mocny ];)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

to zagraj sobie w 15 misje w Cataclysmie. Powstrzymujemy w niej Bentusi przed ucieczką z galaktyki. W pewnym momencie Bentusi mają dość i pokazują co potrafią ich statki. W tej misji ostro dostajesz w tyłek, a statek jest mocny, ale nie jest niezniszczalny Jest nie ruchawy, więc każdy może ciebie otoczyć i zniszczyć nim zdążysz zwrócić się do niego przodem.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Rafio prześlij mi ten statek E-mailem zobacze jak się sprawuje na moim sprzęcie :D
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

To już nie jest zwykły statek, to mod o nazwie Bentusi mod!
po instalacji w Seizewell można kupić Acolytę i tego giganta ;P
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

RAFIO wrote:...i tego giganta ;P
No sądze że mój jest większy :D

[ external image ]

Tylko nie wiem czy mieści się w bramie jescze nie sprawdzałem 8)
Ale jak by coś to będzie uzależniony od napędu skokowego i ogniw energetycznych :D
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

RAFIO, Twoje zdjęcie baterii dział zajmuje więcej miejsca niż jest dopuszczalne na forum. Max to 100 kb na fotkę :twisted: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Wincek: Maybe, ale powiedz mi, przelecisz tym przez bramę skokową? hę? Nawet jeśli skoczysz, to statek itak nie zmieści się w bramie przy wylocie i zrobi wielkie buum! Jeszcze dziś wrzucę screeny mojego statku z akeela Becon :P
MiG13
x3

Post by MiG13 »

A wiesz, przydało by sie (oblizuje sie ze smakiem czekając na ten relatywnie dzinwy projekt)

BTW, Wiencek, kapitalny projekt :D
Jak chcesz żeby sie do bramek mieścił przy wchodzeniu i wychodzeniu (sic!) to go przedłuż i zwęż na obu końcach :)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

oo! King Shane przeżył kolejną transformację :P

Return to “Polskie / Polish X-Forum”