[X2] Problemy nowicjusza

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

deletordivinus
x2

[X2] Problemy nowicjusza

Post by deletordivinus »

W sektorze light water mam kopalnie krzemu a w niej transportowce. DLACZEGO ku*** mimo ze np jeden z moich transportowców leci spada mu wytrzymałośc kadłubu. Wiem ze kiedy stoi sie w miejscu z włączonym SETA (co z resztą jest idiotyczne) spada wytrzymałość kadłubu (albo przynajmniej u mnie tak jest) ale dlaczego mojemu transportowcowi mimo ze LECI spada wytrzymałość kadłubu ?!
(warto chyba dodać że czasami na dłuższe momenty przestaje ale nie wiem od czego to zalerzy)

Pytanie nr 2: Czy mozna gdzies sprzedawac statki których nie potrzebuje?

Pytanie nr 3: Jaka jest najwydajniejsza fabryka?

Swoją dorga kupiłem X2 pare tygodni temu więc jeżeli popełniam jakiś fatalny, kalający mnie błąd to jest to wytłumaczenie :lol:
sonen
x2

Post by sonen »

są sektory, a raczej miejsca w sektorach gdzie istnieja jakies chmury gazowe które zabieraja ci pole ochronne

1. w stoczni
2. fabryka ogniw energetycznych

przejrzyj na sam pierw tematy: regulamin, FAQ, itp w których znajdziesz inne drogowskazy

powodzenia pilocie
deletordivinus
x2

Post by deletordivinus »

POle ochronne rozumiem ale wytzrymałość KADŁUBU? Tarcze moich transportowców pozostają bez zmian tylko kadłub odkadłubia.

Swoją drogą czy moge sprzedawac statki pirackie?

ps dzienki za odpowiedź
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Polecam te notki na Argonopedii:

Mgławice wpływające na kadłub:
http://argonopedia.ppcis.org/hazard.php?haz=3
Mgławice wpływające na osłony:
http://argonopedia.ppcis.org/hazard.php?haz=8
Mgławice zakłocające pracę sensorów:
http://argonopedia.ppcis.org/hazard.php?haz=7

Przy okazji zmieniłem temat tego wątku, z "Pooomoocy" na bardziej do rzeczy :twisted: . Punkt 6. regulaminu forum wyraźnie podaje:
"Nie będziemy tolerowali spamu. Prosimy także, abyś przed wysłaniem posta na forum upewnił się, że jego temat odnosi się wyraźnie do treści i aby nie był to jedynie krzykliwy zwrot lub słowo mające na celu zwrócenie uwagi użytkowników, jak POOMOOCYY !!! "
Sugeruję abyś zapoznał się z regulaminem, aby uniknąć podobnych kwiatków w przyszłości 8) .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
deletordivinus
x2

Post by deletordivinus »

No to zaje**** :evil: ...wybudowałem fabryke krzemu w chmurze gazu który destyluje z moich transporterów przepyszny buraczano-orgonowy kisiel. FAILED XD
Więc dzięki za odpowiedzi,nie zamieszcze juz czegoś o nazwie pomoooocy,z resztą po tym jak wiem ze moja kopalnia na asteroidzie o wydajnści 60 jest bezurzyteczna....przezuce sie na HOMM 5 albo coś....no dobra moze pogram jescze chwile...ale jezlei usłysze w ciagu 10 minut "warrning your ship is under kijciwryj" to narobie w bambosze...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Eee, zamknij tę kopalnię i poszukaj innej asteroidy o podobnej wydajności. Jak uzbierasz na M6, zniszczysz tę trefną bryłę i będzie po kłopocie 8)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

sonen wrote:2. fabryka ogniw energetycznych
Tutaj się nie zgadzam bo najwydajniejszą fabryką według mnie jest właśnie fabryka krzemu ponieważ za małe pieniądze kupujesz ogniwa a za duże sprzedajesz krzem. :D
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Deletordivinus, witaj w klubie rozczarowanych pierwsza inwestycja w X2! Moje pierwsza fabryka rudy w Ore Belt tak samo mnie wkurzala...
Ale nie zrazaj sie. Zrob sobie z niej baze, zanim bedziesz mogl myslec o czyms wiekszym. Taka baza wykuta w asteroidzie, wokol kadlubozerna mglawica... to moze byc satysfakcjonujace, choc oczywiscie wymaga troche wyobrazni ;) Tylko zrob zapas ogniw, zeby Ci nie migala na zolto, bo to moze byc irytujace. I trzymaj tam pieniadze i zdobyczne statki (najlepiej z kontrabanda na pokladzie - jak trzymalem w takiej bazie splickich niewolnikow, na robotach w kamieniolomach... ale Ty mozesz trzymac boronskich, jesli wolisz :twisted:
MatrixPL
x4

Post by MatrixPL »

Marcy, nie propaguj tutaj dyskryminacji na tle rasowym, równouprawnienie ma być, dla każdego znajdzie się miejsce w kamieniołomach. :twisted:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Vill
x2

Post by Vill »

No a poza tym dlaczego (Na Teutatesa!) Pierwszą fabrykę postawiłeś W Light Water. Toż to kawał drogi. Zacznij od rozbudowy podstawowej sieci fabryk w centralnych sektorach argońskich. Acha, większość tutejszych weteranów :P ma uczulenie na punkcie Ore Belt. Ja zawsze zaczynałem od 1 kopalniu krzemu i 1 rudy w tym sektorze - niezbędne niemal do nakręcenia rynku w sektorach centralnych. Ale najwięcej kasy rzeczywiście (średnio - proszę mi nie wyjeżdżać z wyjątkami panowie, wiem u mnie też Crystal Fab zarabiał najwięcej; ale nie powiem gdzie :twisted: ) zarabiają dla ciebie elektrownie słoneczne. Ore Belt jest OK :twisted:
Temporalily suspended in a time lapse...
BQB
x2

Post by BQB »

Ciekawe, jak będą przelatywać zdobyte statki przez tą mgłę, z conajmiej trochę, a często bardziej zniszczonym kadłubem, mój rekord, to statek, który miał 1% kadłuba. Ciekawe, czy taka mgła mogła by go zniszczyć.
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

Powróciłem do X2 (gram od nowa), czekam na polska wersje X3, i mam pytanie - zacząłem stosowac satelity do handlu (zostawiam po jednej satelicie w sektorze) - czy opłaca się stosować zaawansowane satki czy wystarczą mi zwykłe? no bo poza obrazem to te "gorsze" sa tańsze, a na samym początku kariery to sie każdy kredyt liczy :D
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

ja tam nie używałem zawansowanych satelitek. Niby mam ten obraaz z sektora, ale mi one potrzebnybyły tylko do tego, by kupować nowe statki w stoczniach bez ruszania do nich tyłka przezcałą galaktykę :P

Return to “Polskie / Polish X-Forum”