[x3] Dorwalem eng DVD

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

screemer1
x3

[x3] Dorwalem eng DVD

Post by screemer1 »

Jak widac w topicu ;) Jak tylko dostane paczuche to znowu 2 tygodnie tylko dom-praca - zegnajcie imprezki z kolegami. Chyba zrobilem dobrze.... No i ciagle brakuje mi X:BTF do kolekcji. Szukalem na allegro (nie ma niestety), ebayu i amazon. W tym ostatnim jest X:BTF ale niestety nie jest to gold, a wolalbym golda, w dodatku koszty dosyc leca w gore, bo na amazonce niestety trzeba placic kredytowka, a zagraniczne placenie naszymi kartami podobno jest kosmicznie drogie.

PS: jak w profilu dodac kolejny serial do forum online ??? ;)
Edit: juz znalazlem w profilu - haha fajna gramatyka:
Dziekujemy za zarejestrowanie twojej gra
gregor_y
x2

Re: no i stalo sie ... dorwalem sobie x3 eng DVD, brakuje tylko x:btf

Post by gregor_y »

screemer1 wrote: PS: jak w profilu dodac kolejny serial do forum online ??? ;)
Edit: juz znalazlem w profilu - haha fajna gramatyka:
Dziekujemy za zarejestrowanie twojej gra
Wszystko fajnie ale przypadkiem X3 po zarejestrowaniu nie ma zlotego znaczka nie srebrnego?
screemer1
x3

Post by screemer1 »

hehe na paczuche czekam ;) jeszcze nie przyszla - na razie dopiero zaplacilem. Na dniach bede mial ladniejszy znaczek. A taki glupi napis byl przy rejestracji X2
gregor_y
x2

Post by gregor_y »

OK spoko :) swoja droga trudno wytrzymac do wydania wersji PL moze tez sprowadze sobie zagraniczna angielska tym bardziej mam znajomego w angli wiec moze problem tylko w $ ile oni za to chca :D dzis pogadam znajomy mi zalatwi moze zalerzy od ceny w koncu cos na wersje PL musze zostawic + 512 ramu :D

Edit: Pytanko ile dales za wersje angielska? ja widze ze wszystkie sa ponizej 100zl :D
screemer1
x3

Post by screemer1 »

Dalem 122 zl. Ponizej 100 byloby chyba ciezko, bo eng kosztuje w niemcowni kolo 45 ojro, a nikt chyba nie sprowadza niczego tylko po to zeby stracic. Ciekawe jaka bedzie cena wersji PL ? A co do RAMu u mnie na 512 playable demo chodzi dosyc szybko (troche za dlugo czasem tylko czekam przy przejsciu przez gate do innego sektora). Moze dorwe X:BTF od kumpla - skubaniec ma, ale jak uslyszal ze chce kupic to mi wyskoczyl ze za 50zl moze mi puscic.... hmm... chyba troche za drogo. W dodatku to stary wypust jeszcze bez X-Tensiona.
gregor_y
x2

Post by gregor_y »

Coz wiec tak orginal za 90-100zl widzialem na www ale znajomy mowil ze istnieje mozliwosc kupienia wersji uzywanej...tylko podobno sa wybrakowane czegos moze nie byc dla mnie liczy sie ladny DVD zeby problemow ze starforce nie bylo od X2 porysowalem plytke i problemy mialem a bardzo o nia dbalem :( coz zobacze angielska wersje przeboleje nie przepadam zbytnio za tlumaczeniami :)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

screemer1: Nie jesteś pępkiem wszechświata, nie musisz otwierać nowego wątku by ogłosić wszem i wobec tego rodzaju nowinę. Na przyszłość postaraj się pisać w już zaczętych wątkach, a jak już bardzo musisz otworzyć nowy - pamiętaj aby w temacie napisać zwięźle i w paru słowach o co chodzi, a resztę dopisz w poście.
Obecny temat sam uporządkuję.
POzdrawiam
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Sauron11 wrote:POzdrawiam
Czyżbyś zdradził swepoglądy polityczne? :P

Wracając do tematu:

Ja poczekam na, PL. Bedzie taniej (mam nadzieję), po Polsku, no i może jeszcze kompa trochę upgrejduję :D
screemer1
x3

Re: no i stalo sie ... dorwalem sobie x3 eng DVD, brakuje tylko x:btf

Post by screemer1 »

No i jak widac mam juz znaczek zlociutki. Zauwazylem, ze w porownaniu x3 playable demo i pelnej wersji 1.4.02 przechodzenie przez jumpgate'y chodzi minimalnie szybciej. Za to bardzo mnie zaskoczylo, ze przy moim 512mb ram objetosc pliku stronnicowania w windowsie przy odpalonej grze wynosi az 1,2GB !!!!!Mam pytanko - ile czasu trwa u was przejscie przez brame miedzy systemami, i ile macie zajetej pamieci ?
------------------------------------------------
X:BTF / X:GOLD- searching for cd...
X2:THREAT - trade done
X3:REUNION - trade done
BQB
x2

Post by BQB »

Aż będę musiał sprawdzić - na playable demo, ale ja mam 2GB Ramu, więc powinno być fajnie.
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

-> screemer1 - czy w full wersji idzie ustawić rozdzielczość 800x600 albo 640x480? Takie by mnie najbardziej interesowały :) W 1024x768 mam jakieś 24 fps na najniższych detalach, więc w niższej rozdziałce powinno być znacznie lepiej :P
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Fuksiaż :/

Swoją drogą, już 4 dni temu swoje x3 angielskie zamowilem, ale no comments :roll:

Swoją drogą II : BQB, ładna pani w sygnaturce :D
screemer1
x3

Post by screemer1 »

Nie da rady - minimum 1024x768 :( Jest troche "bajerow do wylaczenia" w opcjach, wiec moze bedziesz mial wiecej FPS. Co najciekawsze u mnie jak dam Tex na High czy Low to framerate prawie sie nie zmienia, dopiero jak shadery dam na High to zaczyna zdrowo umierac, AA za to zabija mi framerate totalnie !!!. Aha sensownie zaczelo mi sie dopiero grac jak dolozylem ramu - na 512 musialem na prawde dluuuugooo czekac na przejscie przez jumpgate.
X:BTF / X:GOLD- searching for cd...
X2:THREAT - trade done
X3:REUNION - trade done
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

No to w takim razie ciężko będzie :D Grając trochę w demko zauważyłem, ciągłe doczytywanie z dysku, a nie spadki FPS, wię dodatkowa ilość RAMU chyba by mnie trochę podratowała :P W FEAR jest to samo - nawet w rozdziałce 640x480 (multi) czuć to doczytywanie z dysku. Poza tym w sprawie karty ostatniego słowa jeszcze nie powiedziałem. Jestem w trakcie robienia chłodzenia na GF 4 Ti, jak to zrobię, to jakieś dodatkowe FPS'y powinny wpaśc :P
BQB
x2

Post by BQB »

Więc sprawdziłem, przelot przez bramę na wersji playable demo 1.3.1 coś tam, trwa około 5-6s u mnie na najwyższych detalach, jakie mogę ustawić, czyli 1024x768x32 Texture: High, Shader: High, Antialiasingx4 Anisotropicx16 Glow enable. Włączone jest również Automatic Quality Control. HDR nie włącze, bo moja karta tego nie obsługuje.

Ps. Właściwie to mój post i pytanie wcześniejsze o to ile trwa czas przelotu z jednego do drugiego sektora trwa, powinno się znaleść w wątku o tytule: X3 - GRYWALNE DEMO do downloadu, ale dałem tu, żeby była odpowiedź tam gdzie zadano pytanie.
Koci
x3tc

Post by Koci »

Panowie, gdzie mozna kupic oryginal X3 angielski za 122 zl.
(do tego pewnie trzeba kuriera doliczyc ?) ?
Tzn. nie jestem pewien, czy sobie jaj nie robicie :-)
A jezeli nie, to prosze o namiary..............

Pozdrawiam

Koci
sonen
x2

Post by sonen »

Koci wrote:Panowie, gdzie mozna kupic oryginal X3 angielski za 122 zl.
(do tego pewnie trzeba kuriera doliczyc ?) ?
Tzn. nie jestem pewien, czy sobie jaj nie robicie :-)
A jezeli nie, to prosze o namiary..............

Pozdrawiam

Koci
spróbuj na allegro
Koci
x3tc

Post by Koci »

Na Allegro niewiele jest oryginalow :-) a ja chcialem oryginalny oryginal, z tych oryginalnych faktycznie. Hmmm, Sonen --> jestes z Piotrkowa Tryb. ?
Ciekawe czy znasz Marcina Tercjaka..........

Tak serio --> nie mam czasu lazic po necie ostatnio, dlatego gdyby ktos mogl polecic jakis nienajdrozszy sklep internetowy w ktorym maja X3 angielskie,
to prosze o info.......

Koci
sonen
x2

Post by sonen »

Koci wrote:Na Allegro niewiele jest oryginalow :-) a ja chcialem oryginalny oryginal, z tych oryginalnych faktycznie. Hmmm, Sonen --> jestes z Piotrkowa Tryb. ?
Ciekawe czy znasz Marcina Tercjaka..........

Tak serio --> nie mam czasu lazic po necie ostatnio, dlatego gdyby ktos mogl polecic jakis nienajdrozszy sklep internetowy w ktorym maja X3 angielskie,
to prosze o info.......

Koci
miałem kiedys przyjemność spotkać Marcina Tercjaka, przez kilka miesięcy pracowalismy razem w Radiu Piotrków...pewnie mnie nie pamieta :wink:
Koci
x3tc

Post by Koci »

Hehe, to moze kiedys razem pilismy, ja go znam z wojska, bylem kilka
razy w Piotrkowie u niego, dalismy troszke czadu :-)
Siedzi chyba teraz w radio Lodz, ale stracilem kontakt :-(

Pozdrawiam

Koci

Return to “Polskie / Polish X-Forum”