X3 a recenzje.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Meledictum
x2

X3 a recenzje.

Post by Meledictum »

X3 zostało wydane na zachodzie, a prace lokalizacyjne trwają. O dziwo jednak, mimo, iż gra została wydana, to w CDA nie było jeszcze recenzji. :o Pytania: czy po lokalizacji ktoś z Topware wyśle gierkę do Wrocławia w celu zrecenzowania? Wysoka recenzja na pewno zwiększłąby sprzedaż X3... :)
Wou
x4

Post by Wou »

Pewnie wyślą... jak zrobią tułmaczenie :)
Co mają wysyłać? Wersje ang, czy jakąś bete do recenzji?
Image
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

W CDA recenzowane są głównie gry które ukażą się w polsce, i które otrzymają od dystrybutora do recenzji. Wszak po co pisać recenzję czegoś w co będzie moglo zagrac może 10 osób?
Reel Mixer
x2

Post by Reel Mixer »

Były już takie recenzje. Tytuły takie jak "Transport Giant", "Tribes: Vengeance", "Nexus: the Jupiter Incident", "Domination" w chwili recenzji nie miały dystrybutora w Polsce, a to dobre raczej gierki są. Nexus i Domination do dziś nie mają. Znana wszystkim "The Longest Journey" wydana została dopiero, gdy dostała ocene 10 w recenzji - wczesniej nie miał jej nikt w planach.
Chętni na Nexusa znajdą go teraz na Allegro. Jakis gość sprzedaje go po jednej sztuce. Skąd go wziął? Nie wiem, ale tkniety przeczuciem sprawdziłem cenę na Amazon.com i wyszło mi, że gość robi niezły interes :twisted: .
W temacie: cieszmy się, że angielskiej wersji nie recenzowali jeszcze. W CDA jest zasada, że wersja pudełkowa się liczy, a nie upatchowana. Zjechaliby X3 ze szczętem za technikalia (pisałem zresztą maila do nich na temat X3 i jej wymagań sprzętowych, choć pewnie nie czytali).
[ external image ] X3 - gram legalnie.
[ external image ]
Błękitny Grom znów na posterunku :).
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Tu możesz mieć rację, Smuggy zwykle ma zwały mejli w stylu "nie lubie waszej gazety bo jest gupia i tyle" .
Może przeoczyć tytuł "X3 - recka"

Reel Mixer, właśnie podpowiedziałeś mi jak zrobić interes życia :D
Tylko starszych wioski trzeba spytać o zgode :roll:

Ciekawe co Wy tu wykombinujecie bo mi pomysły jakoś nie chcą do głowy wpaść :roll: .
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

chbya napisałem "głównie"? Ale fakt, czasem trafi się recka jakieś gry która nie ukaże się w polsce, ale musi to być coś wielkiego.
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Oj tak, na ten przykład World of Warcraft, którego ponoć miało nie być w Polsce, a ja niedługo go dostanę za "dobre" wyniki w mojej pseudo-nauce ;)
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

RAFIO wrote:chbya napisałem "głównie"? Ale fakt, czasem trafi się recka jakieś gry która nie ukaże się w polsce, ale musi to być coś wielkiego.
Tak jak X2 pamiętam że recenzowło CDA jej angielską wersję.
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Niee Wiencek, była już chyba wersja polska wtedy, bo i reklamę w CDA play dało właśnie na temat x2 :)
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Dziwne że w recenzji X2 którą napisał gem.ini były angielakie nazwy statków :)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
Wou
x4

Post by Wou »

Może jest słuchowcem? My też w dyskusjach naprzemiennie używaliśmy polskich i angielskich nazw, np Disko. Nie wiem zresztą, ale wietrze tu spisek :)
Image
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Wiencek, kiedy teraz patrze na tą reckę to jakoś nie widzę tych anglikańskich nazw, może przeoczyłem albo... kto wie :gruebel:
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Dobra jest tak argon buster, Terra Corporation (pewnie terracorp) albo explorer recka z numeru 04/2004
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Dziwne, to przecież wtedy była też na jakiejś wcześniejszej stronce taka caała strona z reklamami play-a na temat polskiej wersji :roll:
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

Zgadzam się ale dziwi mnie że recka na końcu ma dopisek że gra ma kosztować 50zł i coś mi się wydaje że recke napisano przed pojawieniem się gry w polsce a reklamę dodano przed wysłaniem do drukarni CDA. :)
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Recka była pisana na podstawie angielskiego X2, gdy otrzymano potwierdzenie o premierze :D
MiG13
x3

Post by MiG13 »

A no tak, przecież wtedy sobie kupiłem x2, zaraz po przeczytaniu recki.
I było po POLSKU.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

czyli gra wyszła po wydaniu CDA. :D
MiG13
x3

Post by MiG13 »

Raczej PRZED, bo jak na to spojrzeć z odpowiedniej perspektywy, tuż po wydaniu x2 polskiego w polsce nikt w zasadzie o tym nie wiedział, oprócz grupki tłumaczącej (Sauron i spółka), wydającej (play), i zainteresowanej ( ludze czekający na kontynuację X-tension). To chyba reklama w CDA spowodowała większy napływ chętnych na x2. Tak myślę.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”