Pomóżcie.
Mam wersję 1.4PL, do której chciałbym doinstalować BonusPack. Zależy mi głównie na skrypcie Commodity Logistics Software MK1 (czyli czymś, co dawniej nazywało się Kri'Me SDS Station Delivery Software). Niestety, zamiast nazw opcji, pojawiają mi się ReadText i numerki.
Po zainstalowaniu w bonus packa i zgodnie z wytycznymi z forum, zmieniłem nazwę pliku w katalogu t z 490003.xml na 480003.xml. Zmieniłem w tym pliku również language id="49" na language id="48". Nie pomogło.
Cały czas w menu mam opcje o nazwie ReadText1234-5678. To samo w niektórych stacjach, np. borońskim doku zaopatrzeniowym.
Opis, który znalazłem gdzieś na tym forum mówił, że należy tak zmienić wszystkie pliki. Po zainstalowaniu bonusPacka w katalogu t miałem tylko jeden plik xml i jeden pck.
Bonus pack w wersji 1.04.01, X2 w wersji 1.4PL. Ratujcie!
Problem z BonusPackiem + X2 1.4PL
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Re: Problem z BonusPackiem + X2 1.4PL
Witaj na forum, Thomson7!thomson7 wrote:Bonus pack w wersji 1.04.01, X2 w wersji 1.4PL. Ratujcie!
Bonus pack w wersji 1.04.01 nie jest przeznaczony dla wersji 1.4PL. Pewnie nie wystarcza sztuczki z zamiana liczby okreslajacej jezyk, bo niektore pliki z tekstami znajduja sie w nieedytowalnych dla zwyklego smiertelnika plikach.
Jedyna wersja Bonus Packa zrobiona z mysla o polskiej wersji to plik X2-Plugins_v10302.exe, ktorego juz chyba nie mozna sciagnac ze strony Ego.
Ale zawsze mozna poprosic o niego na polskim forum

To poprzednia wersja bonus packa, trudno mi okreslic, co zmienili w nowszej, procz nazw poszczegolnych plug-inow. Ale obawiam sie, ze to jedyne wyjscie dla Ciebie, jesli chcesz widziec polskie teksty.
Podaj adres mailowy, to wysle Ci go mailem.
-
Wielkie dzięki, o to właśnie mi chodziło.BQB wrote:Ale plik 490003.xml musi też zostać i w nim należy zmienić language id="49" na language id="48".
Marcybiskup, dzięki. W zupełności wystarczy mi wersja angielska. Tak naprawdę to wolałbym wersję eng całej gry. Czy jest jakaś możliwość przerobienia PL na EN? Pewnie nie. Ale nic nie szkodzi. Skoro można w końcu tych pilotów frachtowców do czegoś przyuczyć... Gdyby byli jeszcze trochę głupsi, trzeba by ich było podlewać

BQB, Marcybiskup: Dzięki za pomoc.