wymiana kompa pod X3
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
wymiana kompa pod X3
witam serdecznie,
obecnie mam kompa o nastepującej konfiguracji
Intel 2,4 Ghz
RAM 7658 Mb
GeForce 5200 Ultra
wynik benchmarku - 9 fps ;-(
proszę o radę co mam zmienić i na co żeby w miarę spokojnie - nawet bez jakiś fajerwerków pograć w X3
co do kasy to znajdzie się tyle ile będzie potrzeba.
z góry dziękuję za pomoc
obecnie mam kompa o nastepującej konfiguracji
Intel 2,4 Ghz
RAM 7658 Mb
GeForce 5200 Ultra
wynik benchmarku - 9 fps ;-(
proszę o radę co mam zmienić i na co żeby w miarę spokojnie - nawet bez jakiś fajerwerków pograć w X3
co do kasy to znajdzie się tyle ile będzie potrzeba.
z góry dziękuję za pomoc
-
-
a widziałeś 9 punkt regulaminu Zabroniona jest dyskusja o podjętych wobec użytkownika akcjach (np. o banie lub ostrzeżeniu). Odnosi się to także do dyskusji o zamkniętych tematach.Stalovy wrote:Zaraz Sauron lub inny moderator przekieruje cię do odpowiedniego wątku......a to boli! Oj, jak bardzo boli!!

-
-
Sotter wrote:a widziałeś 9 punkt regulaminu Zabroniona jest dyskusja o podjętych wobec użytkownika akcjach (np. o banie lub ostrzeżeniu). Odnosi się to także do dyskusji o zamkniętych tematach.Stalovy wrote:Zaraz Sauron lub inny moderator przekieruje cię do odpowiedniego wątku... ...a to boli! Oj, jak bardzo boli!!
i chwilę potem Apokalipsa wrote:ups ktos przygadal Stalovemu i to z sensem
winszuje bo nie latwa to sztuka ]![]()

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
a Ty cały czas swojeStalovy wrote:No, co wy gadacie
![]()
![]()
Przecież ten punkt wyraźnie mówi o niedyskutowaniu o akcjach podjętych; a przecież żadna akcja nie została jeszcze (wtedy) podjęta.

tak czy inaczej celem pkt 9 jest uniknięcie zbędnych i jałowych postów (aluzja)
przyznaj że Cię poniosło i lepiej podrzuć jakąś sensowną propozycję upgradu mojego nieszczęsnego kompa.
-
0. Po "najpierwsze": nie mam/nie miałem zamiaru cię zdenerwować, przygadać, wykazać swą wyższość, itp. Samo jakoś tak wyszło...
1. Chyba nie zrozumiałeś znaczenia pkt.9. On ma zapobiegać zbędnym dyskusjom n/t akcji podjętych, czyli takich jak np. usunięcie fragmentów jakichś postów (bądź całych postów), albo ban jakiegoś forumowicza. Ten punkt oznacza, że z decyzją moderatorów się po prostu nie dyskutuje. W tym przypadku nie można się odwoływać do tego pkt-u, bo żadna akcja nie miała miejsca. A jeśli miała, to była niezauważalna i niemądre jest twierdzenie, że o niej wiedziałem... i automatycznie znów pkt 9 nie mógł być zastosowany.
2. Nie "wymądrzałem się" (teraz się wymądrzam ;P ) - zastosowałem tylko to, co ty nazwałeś po imieniu: ALUZJĘ. Aluzję do ciebie, żebyś użył opcji <search>
Takie wątki (o sprzęcie do X3) są już na tym forum...
3. Również "nie poniosło mnie" (rzadko kiedy mnie ponosi). Ale żeby nie być ostatnią doopą, piszę: sensowna propozycja upgradu w twoim przypadku, to... zaraz...
Rany, ile ty tam masz RAMu???
O, Intel... Ekhm... Nie pomogę ci, sorry... Nie jestem znawcą Intela... Gdyby to był proc od AMD, to inna gadka; naprawdę kompletnie nie znam się na prockach ze stajni Intela.
Może BQB coś pomoże?

1. Chyba nie zrozumiałeś znaczenia pkt.9. On ma zapobiegać zbędnym dyskusjom n/t akcji podjętych, czyli takich jak np. usunięcie fragmentów jakichś postów (bądź całych postów), albo ban jakiegoś forumowicza. Ten punkt oznacza, że z decyzją moderatorów się po prostu nie dyskutuje. W tym przypadku nie można się odwoływać do tego pkt-u, bo żadna akcja nie miała miejsca. A jeśli miała, to była niezauważalna i niemądre jest twierdzenie, że o niej wiedziałem... i automatycznie znów pkt 9 nie mógł być zastosowany.
2. Nie "wymądrzałem się" (teraz się wymądrzam ;P ) - zastosowałem tylko to, co ty nazwałeś po imieniu: ALUZJĘ. Aluzję do ciebie, żebyś użył opcji <search>

3. Również "nie poniosło mnie" (rzadko kiedy mnie ponosi). Ale żeby nie być ostatnią doopą, piszę: sensowna propozycja upgradu w twoim przypadku, to... zaraz...

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
-
-
500-600 to wydatek do przyjęcia. Mógłbyś może podać jakiś konkretny model, bo ja juz jakieś 5 lat temu pogubiłem się w sprzęcie a wolałbym mieć podaną "kawę na ławę" i szukać konkretnego modelu karty.Więc najpierw wymiana grafiki na coś przynajmiej GF6600GT
2GB RAM, kurcze, ale ten czas zapiernicza.... no ale płacze się i płaci się...
-
W tym sklepie i na tej stronce http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=25733
jest bardzo fajna karta grafiki którą sam kupiłem i jej używam
i jest wspaniała i jeśli ją podkręcisz to dostanie takiego kopa że będzie pełną gs6800.
A tu jest stronka z której dowiesz się sporo na temat podkręcana
http://hslab.pl/index.php?module=subjec ... &scope=all

jest bardzo fajna karta grafiki którą sam kupiłem i jej używam
i jest wspaniała i jeśli ją podkręcisz to dostanie takiego kopa że będzie pełną gs6800.
A tu jest stronka z której dowiesz się sporo na temat podkręcana
http://hslab.pl/index.php?module=subjec ... &scope=all

X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć
)
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć

-
Stalovy, sotter - podczas czytania Waszych postów zgubiłem się próbując złapać o co poszło
. Na szczęście juz chyba wszystko jest w najlepszym porządku
. No i za późno na przekierowania skoro już dyskusja się rozwinęła.
Ale coś mnie zastanowiło - wspomniany ból, towarzyszący upomnieniom. Stalovy, naprawdę klapsy sa takie bolesne?

Ale coś mnie zastanowiło - wspomniany ból, towarzyszący upomnieniom. Stalovy, naprawdę klapsy sa takie bolesne?

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Boli ta, no... duma
. Im większa tym bardziej 

Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
-
-
-
-
Więc co do karty, to mogę polecić tą: http://www.allegro.pl/item90481441_powe ... 0_mhz.html
Naprawdę jest super za tą cenę.
Za 500-600 zł kupisz 6600GT lub X1600XT wybierz, co Ci bardziej odpowiada.
Naprawdę jest super za tą cenę.
Za 500-600 zł kupisz 6600GT lub X1600XT wybierz, co Ci bardziej odpowiada.
-