[X3] Czy moge prosic o kilka screenshotow?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Poke

[X3] Czy moge prosic o kilka screenshotow?

Post by Poke »

Wiem, wiem - sporo tego na sieci ale to wszytko wyglada tak samo - jakis stateczek sobie leci i tyle. Chodzilo by mi o wieksze zroznicowanie czyli: nie widzialem (a szukalem ale moze za slabo) ani jednego screena z GUI i jak ten interface w ogole wyglada. Podobnie nie ma zrzutow ekranow roznych jednostek, roznych sektorow etc. Gdyby byl ktos na tyle mily z malym opisem co wlasciwie widze.

Aha, i jeszcze btw: czy na 1.3 da sie juz grac czy warto/nalezy czekac na 1.4?
Open Space + Open Planets like Frontier - its my dream.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Witaj!
Sorry że potraktuję cię dość brutalnie, ale:
1.Jeśli topic dotyczy X3, to powinnieneś zaznaczyć to gdzieś w poście, albo w nazwie topica. Alę biorę poprawkę na to że jesteś nowy i nieznasz tych zasad.
2.Zarejestruj swoją kopię X2/3! To tutaj podstawa, chyba że nie masz ani jednej, ani drugiej.

Tak poza tym jeszcze raz Witam na forum :)
Poke

Post by Poke »

1) Hmmm... a czego moglby dotyczyc, ale OK powinno byc zaznaczone.
2) :) Gdybym mial kopie to po co mi screenshoty?
Open Space + Open Planets like Frontier - its my dream.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Ad.1. Jest to spowodowane tym że mamy tylko jedno forum do X2 i X3, a czasem ciężko odróżnić o jaką wersję chodzi.

Ok, teraz wróćmy do topicu:
Już powinna działać wersja o X3 na Argonopedii, więc tam sprawdź:
http://argonopedia.ppcis.org/
Dayhemous
x3

Post by Dayhemous »

Rafio ->

Ostro... troche za ostro, imho :)

Poke ->

Witamy na forum, to raz.
Dwa, prosze cię bardzo:

http://www.totalvideogames.com/tvgloung ... 1360_0.htm

5 stron, na kazdej po 20 screenow (thumbsy), kliknij i będzie duże.
Sporo z nich pokazuje GUI, jak i sektory.

P.S.
By nie doprowadzać Rafia do białej gorączki (pozostalych forumowiczów zresztą też) jak już kupisz grę - zarejestruj ją :P
Póki co, rozglądaj się smiało...

Mój egzemplarz X3 powinniej jutro dotrzeć z Egosoftu. Jak pogram zdam obszerną relację jak i sreeny na życzenie. Swoją drogą dokonując płatności przez PayPal, wyszło coś koło 170 zł, więc nie tak tragicznie.

Edit: Argonopedia jest jeszcze w lesie, jeśli chodzi o X3 :(
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Chyba muszę spokornieć, bo wkrótce zacznę odstraszać nowych od tego forum No nic, witam cię poke, jeszcze raz, i zapraszam do korzystania z forum

Ad. Argonopedii:
Możliwe, bardzo żadko wpadam na tą stronę, a z Brianem gadałem dawnoooo temu.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Wyszła nieco zabawna sytuacja.
RAFIO i Dayhemous - zarejestrowaliście się na forum później niż zrobił to Poke, a traktujecie go jak nowego :roll:
Spójrzcie na informację pod nickiem Poke:

Poke nie zadał pytania, które by się kwalifikowało do upominania o rejestrację gry. Nie napisał nic, co by oznaczało, że gra w X2. Proszę, czytajcie uważniej, także między wierszami, a mniej będzie takich pomyłek :)

Temat poprawiłem.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Dayhemous
x3

Post by Dayhemous »

Masz rację Sauron, z tym ze zerknij prosze na pole Poke'a. Te pod nickiem. Jest kompletnie puste. Nie pisze nawet ile kolega postów napisał.
To ze zarejestrował się w 2003 roku - widziałem, niemniej jednak widzac same pustki, założyłem że jest tu nowy i powitałem go na forum. Ot i tyle. Nie widze tu jakiegoś nieporozumienia.

Co do częsci merytorycznej mojego akurat postu, nie mam sobie nic do zarzucenia.
Podalem link z tresciami o które prosił. Dodatkowo obiecałem zamieszczenie screenów jak tylko dostane moją kopie X3.

(miala przyjsc 2 dni temu... oooo haha, własnie w tej chwili weszła sekretarka mi do biura i wręczyła paczuszke z Ego. Yay!, to screeny i wrażenia będą jutro)

Pozdrawiam
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Dayhemous wrote:(...) zerknij prosze na pole Poke'a. Te pod nickiem. Jest kompletnie puste. Nie pisze nawet ile kolega postów napisał.
Właśnie... dziwna sprawa, tym bardziej, że kolega Poke ma na swym koncie około 50 postów... :?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Dayhemous: Cóż, prócz wesołej sytuacji (z pewnego punktu widzenia) nic się nie stało. Nieporozumienia nia ma, nikt nie czuje się urażony, nikt nikomu nic nie zarzuca, więc jest ok. :)
RAFIO tylko był nieco nadgorliwy, ale to się każdemu może zdarzyć :)
Btw. ilość postów można sprawdzić w profilu użytkownika.
W sumie nie jestem pewien czemu ilość ta nie wyświetla się pod nickiem na forum, być może jest tak po rejestracji gry na forum.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

W sumie nie jestem pewien czemu ilość ta nie wyświetla się pod nickiem na forum, być może jest tak po rejestracji gry na forum.
Dokładnie! Sprawdziłem innych "niezarejestrowanych" użytkowników: też nie widać ilości ich postów, więc wszystko na to wskazuje, że ta informacja jest dostępna dopiero po rejestracji gry.

EDIT:
Właśnie odebrałem SMSa od JA - urodził! Ale nie zdradzę szczegółów; nie odbiorę mu przyjemności zakomunikowania tego osobiście.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
sonen
x2

Post by sonen »

ma już imie ten maluch? może wymyślimy, najlepiej Argońskie...ale nie wykluczone że padnie tu jakieś imie innej ulubionej rasy, np Borońskiej :wink:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

[OT] Też dostałem radosną wieść od JA, chłopak musi szczęśliwy być i na pewno zapomni o graniu na dłuugie miesiące :D

Jakby kto chciał, może złożyc gratulację drogą sms-ową - mobile JA ma w polu ICQ :D
Last edited by Sauron11 on Thu, 26. Jan 06, 12:19, edited 1 time in total.
Wiencek14
x3ap

Post by Wiencek14 »

i lata.
X3 2.5 + BP 3.1.07 + XTM 0.7.3 + Salvage Claim Software + Bail Signal Extension
Gra od nowa: Bankrut zabójca
Latam: Xen. P (pierwsze 15 min. gry ?!)
Jeden kompleksik produkujący Osłony 1MJ i Krzem... (od czegoś trzeba zacząć :) )
BQB
x2

Post by BQB »

Ja też dostałem info, trzeba było siedzieć cicho i się nie odzywać, wykasuj treść :twisted:
Ghostek
x2

Post by Ghostek »

Dayhemous wrote:it: Argonopedia jest jeszcze w lesie, jeśli chodzi o X3 :(
Właśnie, wie ktoś co się stało z Argonopedią? Włażę tam co jakiś czas, i ciągle na wierzchu jest news z 15 listopada, że "już skompletowali większość informacji i zaraz umieszczą na stronie". Zapadli w sen zimowy czy co?

Return to “Polskie / Polish X-Forum”