X2 - poczatek :)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Spiter
x3ap

X2 - poczatek :)

Post by Spiter »

Jako ze to moj pierwszy post na forum to na wstepie witam wszystkich zapalencow (i nie tylko) X2 (z ktorym dopiero mam zamiar wystartowac) i X3 (o ktorym jeszcze nawet nie mysle) ;).

Jakis czas temu szukalem nastepcy Elite, Frontiera (ktore odszedly w zapomnienie wraz z amiga) i Privateera (ktory znowuz odszedl w niepamiec wraz z upgreadem kompa), ale ze przez dluzszy czas bezskutecznie, to i pojawienie sie X2 przegapilem - dopiero jakis niedlugi czas temu trafilem na ten tytul, poczytalem dostepne fora, argonopedie, napatrzylem sie na screeny i doszedlem do wniosku, ze to jest chyba wlasnie 'to'. Tak wiec w czasie gdy inni przymierzaja sie juz do X3 ja mam zamiar zabrac sie za X2 (zamowienie w play'u zlozone, niestety zdaje sie ze nieco poczekam bo mimo, ze dostepnosc X2 jest podana jako 'duza', to w zamowieniu wisi 'brak czesci zamowionych produktow' :/). No ale nic - cierpliwosc podobno poplaca a i z czasem smak rosnie, wiec poki co bede czekal, zawczasu jednak zastanawiam sie jak to 'cudo' skonfigurowac (mody, ew skrypty), coby sie jak najbardziej miodnie gralo - czasu troche mam, wiec pewnie jakies wnioski nim przesylka dojdzie z tematow na forum wyciagne. A jak juz pudeleczko odbiore... czytajac Wasze posty nie pozostaje nic jak tylko zonce zaplanowac wyjazd 'na ferie', powylaczac tel, znajomym zapowiedziec ze wypadla mi jakas dluga delegacja, przygotowac konserwy, zaopatrzyc sie w zimny bro, podkrecic dzwiek, wygasic swiatlo i... ;)

...i po tym krotkim powitaniu pozdrawiam wszystkich serdecznie majac badzieje, ze niebawem bede mogl skosztowac przyjemnosci plynacych z X2 :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Jak to się między pilotami zwykło mówić: Łelkam! I uważaj na fioletowych. Acha, na wirusy też. A, nie daj się złapać piratom! No i uważaj na Splitów, montują im w statkach bardzo czułe spusty... ;) W razie czego nadawaj S.O.S na tym kanale, na pewno ktoś ci pomoże.
Pozdrawiam!

EDIT
Raany, chłopaki, wyprzedziłem Najszybszego! :mrgreen:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Najszybszego? A któż to taki? :roll:

Spiter
Witamy, witamy :) .
To przyjemność czytać takie posty i aż się łezka w oku kręci gdy się przypomni, jak to onegdaj robiło się przygotowania do X2 i nocami z joyem w ręku przesiadywało.
A teraz co to się panie porobiło. Mody i skrypty się uruchamia co i rusz, żeby jeszcze trochę przy X2 pobyć. :roll:

W kwestii skryptów i modów to lepiej żadnego poza oficjalnymi nie instaluj. Na czystym X2 1.3 - tylko patcha 1.4, all-in-one plugin (koniecznie wersję polską) i AL update. Mam nadzieję, że się nie pomyliłem, to było tak dawno temu. :roll:
Pozdrawiam.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Spiter
x3ap

Post by Spiter »

Ech, liczylem ze w weekend uda mi sie posiedziec przy X2, rozplanowalem czas, poczynilem przygotowania, posciagalem dodatkowy soft (skrypty o ktorych pisal Sauron), a tu zonk - pewien_sklep_wysylkowy (nie bede robil antyreklamy ;) ) przy skladaniu zamowienia 'nie wiedzial', ze X2 nie ma juz na stanie i dotad podaje info, ze jest duza dostepnosc tego deficytowego jak widac towaru. Zastanawiam sie czy nie zrezygnowac z zamowienia i nie zrobic sobie wycieczki po Wawce w poszukiwaniu X2 - i tu pytanko - moze komus sie rzucila w oczy w jakims tutejszym empiku czy inszej arkadii wersja PL w ostatnim czasie?
I pytanko kolejne, tak w sumie zawczasu (wiec z odpowiedzia mozecie zaczekac az w koncu dopadne plytke z X2 ;) ) - idac za rada Saurona szukalem plugina all-in-one w wersji PL, ale (jak wyczytalem to jest chyba 1.03?), ale nigdzie nie mozna tego znalezc (lacznie z archiwum) - wszedzie widnieje jedynie bodaj 1.04. Dryfuje toto jeszcze gdzies w przestrzeni, czy z nadejsciem X3 rowniez odeszlow niepamiec?
Vill
x2

Post by Vill »

Sprawdziłem, na stronach EGO rzeczywiście nie ma polskiej wersji patcha 1.4 i Pluginów. Spóbuj na paru innych polskich stronach. A X2 to trzeba bylo po prostu w empiku kupić :wink:
Temporalily suspended in a time lapse...
Spiter
x3ap

Post by Spiter »

Vill - pluginow PL szukalem, szukalem - nie tylko na stronach EGO - i wzmianki o owych i owszem, sa, ale z linkow jedynie te prowadzace do dzialu download, na ktorym nawet info niestety juz nie ma. A co do tych empikow - podobno jest tam X2, ale opisane jako wersja EN, wiec lepiej sie wczesniej upewnic nim sie zacznie latac po sklepach (zwlaszcza przy takiej pogodzie, jaka nam sie na najblizsze dni zapowiada ;) ).

ED: No i okazalo sie, iz we wspomnianym sklepie X2 i owszem, jest, jednak jedynie egzemplarze przeznaczone do wymiany w razie reklamacji. No ale nie ma to jak szczescie w nieszczesciu - zlozylem reklamacje zamowienia i zgodnie z powyzszym paczka wlasnie wychodzi, w dodatku na koszt nadawcy :)
Vill
x2

Post by Vill »

Nie wiem jak u ciebie jest ale w Poznaniu w Empiku siedzi sobie na półeczce X2 werssja gold - PL. Jeżeli bedziesz mial problemy ze znalezieniem rzeczonych polików (nadal) to daj znać i ci je majlem wyślę. Dzisiaj chyba nawet dalbym rade ale głowy nie dam. Jutro na pewno.
Temporalily suspended in a time lapse...
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

W Warszawie w Empiku w centrum ostatnio widziałem duże ilości X2... I nie bój się że kupisz wersje angielską - w Polsce nie ukazała się...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Spiter wrote:moze komus sie rzucila w oczy w jakims tutejszym empiku czy inszej arkadii wersja PL w ostatnim czasie?
A i owszem, calkiem niedawno w Empiku w Arkadii widzialem pare sztuk na polce. Witaj!

Bonus Pack PL moge przeslac Ci mailem, poza tym jest on w miksie, do ktorego zapodal link w innym watku kol. Stalovy.
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Gdyby ktos jeszcze szukal latki 1.4PL:
http://www.x2.mpn.pl/index.php?option=c ... info&id=26 :wink:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Gamer, napisałbys choć na swojej stronie słowo o autorach :wink:
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
SamSabat
x3tc

Post by SamSabat »

Witam
Pierwszy poscik
W X2 gralem kiedys na "hmmm" wiadomo, ale wlasnie listonosz mi przyniosl X2 z playa wiec ponownie sie zabieram. :D
Demo X3 sciagnełem i zostaje przy X2 :].
Znowu nocki zawalone mnie czekają ;)
pzdr
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Hej, Sabat!
Fajnie, ze naszych przybywa ;)
Jabu
x2

Post by Jabu »

Witam

to równiez mój pierwszy post na forum. Grałem jeszcze w Elite na C64, screeny z X2 które zobczayłem mile mnie połechtały a jeszcze bardziej te z X3. Ściągnąłem demo z X2 i X3, i niestety mój PCet moze pozwolić sobie jedynie na X2. Mysle że i tak będzie mnsótwo zabawy :) W środę zamówione, czekam na przesyłkę. Pozdrawienia dla wszytkich.
PS. Stalovy, obiecuję, że się zarejestruję

EDIT: kilka swieżych screenów z ELITE :))
http://mstancevic.tripod.com/Elite/Elite.htm
BQB
x2

Post by BQB »

Nietylko Stalovy czeka na rejestracje 8)
Jabu
x2

Post by Jabu »

Oki, to był tylko taki mały żarcik odnoośnie tego co przeczytałem w starych postach.
Muszę pochwalić Wirtusa i Pocztę Polską, bo własnie przed chwilą otrzymałem grę. Działają błyskawicznie. Gra juz zainstalowana, tylko mam problem z rejestracją, kiedy wpisuję w profilu kod który mam na instrukcji dostaję info że serial jest niewłąsciwy. Gdzieś w trakcie instalacji gry była informacja że są dwa kody jeden do instlacji drugi do rejestracji. Tylko że ja mam jeden składający się z czterech szećsioznakowych grup, który pasował był potrzebny do instalacji. Obejrzałem pudełko i instrukcję z każdej strony i niema nic innego. Gdzie szukac tego drugiego???
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Jaką masz edycję gry? Chyba jedna była bez tego kodu, a wtedy musisz pogadać z moderatorem (polecam Saurona).
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Jabu
x2

Post by Jabu »

Mam wydanie pod tytułem : "Złota Edycja: Airline 2 Gratis". Czyżby Play czegoś nie dopatrzył wypuszczając takie wydanie?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Witam :)
Wydanie pod tytułem : "Złota Edycja: Airline 2 Gratis" to normalna wersja jaka poszła do dystrybucji od początku.
Kody powinny być dwa na pierwszej stronie instrukcji, prawdopodobnie w takim układzie:
1. KLUCZ X2 THE THREAT - prawy górny róg
2. ONLINE KOD - prawy dolny róg

Jeśli nie znajdujesz ONLINE KODu - najlepiej napisz na jeden z adresów podanych na przedostatniej stronie instrukcji:
bartek@play.com.pl
tomek@play.com.pl
Jeśli to nie pomoże (oleją Cię albo nie uznają reklamacji) - zajedź do siedziby PLAYa w stolycy i zrób im awanturę żądając kodu 8)
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

A poniewaz stolyca jest gleboka i szeroka, adres dp Playa: ul.Potocka 14/1-3-4 :roll:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”