Jak zaczac?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

net_runner
x3tc

Jak zaczac?

Post by net_runner »

Dawno temu zagrywalem sie w x a potem x-tension , troche potem gralem w x-2 ale nie tak duzo jak w x-tension .

Chcialbym sobie pograc teraz w x-2 tylko powiedzcie :

Czy warto grac z bonuspackiem i czy zainstalowac jakis mod (najlepiej jakis rozszerzajacy wszechswiat , ale nie zmieniajacy duzo w samej rozgrywce - lub konfigurowalny ;) ) . No i moze chcialbym jakis maly boost przy starcie . Chociaz tyle co by ma na extensiony miec , bo tak to sie strasznie powoli startuje .

Z gory dziekuje za opdowiedz
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Witaj!
Powiemy ci, ale przed tem zarejestruj swoją kopię x2 na forum :)
KoZZ
x2

Post by KoZZ »

jakąś manię macie na punkcie rejestracji gry. :roll:
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Kozz, to nie jest mania. Poprostu nie lubimy tu piratów.
BQB
x2

Post by BQB »

Wiesz, potwierdzenie rejestracji oznacza, że masz oryginał. A nam bardzo zależy na tym, żeby było jak najwięcej oryginałów, bo wtedy producent widzi, że warto tą grę wydawać na naszym polskim rynku, co powoduje, że nie musimy kupywać za ~200zł, tylko >100 zł. I mamy do tego grę spolszczoną. Co prawda zawsze jest okres oczekiwania na grę w polskiej wersji, ale ze względu na cenę, warto poczekać.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

BQB: Właśnie tak!
KoZZ
x2

Post by KoZZ »

whatever

ja tam nic przeciwko nim nie mam
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

jakąś manię macie na punkcie rejestracji gry. :roll:
Myy?? 8) Skąd... :twisted:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Apokalipsa
x2

Post by Apokalipsa »

z katowa

albo jeszcze lepiej z kuźni ];-)

a co nie można być z deczka archaicznym ??
Sauron11
x3tc

Re: Jak zaczac?

Post by Sauron11 »

Witka net_runner!
Kolega jak widzę nie jest taki znowu świeży we wszechświecie X (X-BTF, X-T), ale nowy na forum, dlatego zapraszam do wczytania się w wątki, zapoznanie się z regulaminem i innymi ciekawymi treściami. :)

Padło tu w dyskusji słówko "pirat" ale jak sądzę nie bezpośrednio pod adresem net_runnera - jest tu za krótko by go o to podejrzewać. Myślę, że na razie wpadł, rozgląda się i pyta z zaciekawieniem. Proponuję mu pomóc, doradzić, a podpowiedź o rejestracji jakoś szprytnie ukryć w tekście albo dopisać na końcu :) .
Lub też pozostawić w gestii jednego z moderatorów :roll: .
A jeśli po kilku postach nowy uzytkownik dalej nie będzie przejawiał ochoty do rejestracji gry - można zacząć coś podejrzewać, a potem (najlepiej przez moderatora) podjąć odpowiednie kroki i wyjaśnić w czym rzecz. Pamiętajmy, że rejestracja gry jest mile widziana przez wszystkich legalnych użytkowników ale zgodnie z nowym Prawem - nie jest to obowiązek.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
SwenGi
x2

Post by SwenGi »

Odkopuję temat, bo wygląda na najbiżej z moim pytaniem. Kupiłem przedwczoraj X2 The Threat Gold Edition (phi, też mi gold jak dodali do środka jakąś gazetkę) w Mediamarkt. Oczywiście mam chęć zarejestrowania się lecz... forum wyrzuca mi, że serial jest nieprawidłowy. Oczywiście gra chodzi poprawnie z zabepieczeniem starforce, więc nikt nie może mi zarzucić, że mam pirata. Moje pytanie to jak zarejestrować klucz od X2 ? A może już nie można i forum jest ustawione na klucze z X3 ?
Apokalipsa
x2

Post by Apokalipsa »

SwenGi
ciekawy problem

moja rada zrob wszsystko powoli od poczatku (lepiej wszystko 2 razy sprawdzic zanim sie napisze wzmianke o jakiejs awarii na forum / po co panike robic ]:) )
SwenGi
x2

Post by SwenGi »

Jestem starym użytkownikiem różnych forów i nie piszę bez sprawdzenia czy przypadkiem się nie pomyliłem. Mam na czarno-białej instrukcji naklejkę z napisem KLUCZ: X2 THE THREAT (tu nr klucza) i w nawiasie (CD2 musi być w CDROM). W 4 linijkach. :D To tak dla uwiarygodnienia, bo już spotykałem się w wielu miejscach, że ludzie wątpią w czyjąś uczciwość. Wpisuję ten klucz w swoim profilu w polu CD-Klucz. No i po wpisaniu wyrzuca mi informację, że klucz jest nieprawidłowy. Nie wiem czy przypadkiem coś się nie stało w momencie pierwszej rejestracji, gdzie wpisałem wszystko i wywalił mi błąd istniejącego użytkownika (chciałem zarejestrować się jako SwenG). W każdym razie jak wprowadzam klucz w profile to mi go odrzuca z komunikatem:

Code: Select all

Serial invalid!
Please check that you entered the code correctly.
MatrixPL
x4

Post by MatrixPL »

Na instrukcji powinny być dwa klucze. Jeden jest potrzebny żeby uruchomić X2, drugi do rejestracji na forum. Podajesz niewłaściwy klucz.
SwenGi
x2

Post by SwenGi »

MatrixPL wrote:Na instrukcji powinny być dwa klucze. Jeden jest potrzebny żeby uruchomić X2, drugi do rejestracji na forum. Podajesz niewłaściwy klucz.
Nie ma tam dwóch kluczy. Jest jedna naklejka z jednym kluczem - do gry. Żadnego klucza do rejestracji na forum. Wprowadzałem klucz do gry.
W takim razie co powinienem zrobić przy rejestracji ?
Foaloke
x2

Post by Foaloke »

Jedynym rozwiązaniem jest dalsze szukanie, nie chcę Cię w żaden sposób obrazić, ale może go nie zauważyłeś przeglądając instrukcję? Albo może jest po wewnętrznej stronie pudełka pod jakąś ulotką czy płytką promocyjną (w CDP zwykle upychają masę temu podobnych rzeczy)? Jeżeli nie to chyba musi wypowiedzieć się Sau, bo nie czuję się w tej materii wystarczająco kompetentny :).
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Witaj SwenGi :)
Obawiam się, że musisz pisnąć do PLAY-a :(
Z tego co pamiętam o wersji GOLD, juz podobne ciekawostki miały miejsce. Jest gdzieś o tym na forum. Jeśli chce Ci się szukać, ten wątek zwał się chyba "Problem z rejestracją" albo podobnie. Nie powinien być daleko. Wiem że ludzie pisali do PLAY-a, ale nie pomnę finału.

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
SwenGi
x2

Post by SwenGi »

Jones Abrahams wrote:Witaj SwenGi :)
Obawiam się, że musisz pisnąć do PLAY-a :(
Z tego co pamiętam o wersji GOLD, juz podobne ciekawostki miały miejsce. Jest gdzieś o tym na forum. Jeśli chce Ci się szukać, ten wątek zwał się chyba "Problem z rejestracją" albo podobnie. Nie powinien być daleko. Wiem że ludzie pisali do PLAY-a, ale nie pomnę finału.

Pozdrawiam
Pierwsze co zrobiłem to użyłem sercha. Niestety nie widzę żadnego takiego tematu. Oczywiście napiszę do PLAY'a. W instrukcji są podane dwa adresy na które trzeba pisać w razie problemów.

[edit] co śmieszniejsze oba adresy z instrukcji nie działają ;) - user unknown
nie ma co, super obsługa
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

SwenGi: Jeśli nie znajdujesz w pudełku, na instrukcji drugiego kodu do rejestracji online - kontakt z Playem jest jedynym rozwiązaniem. System forum nie przyjmie klucza do instalacji gry bo to inny zestaw znaków (4 x 5 znaków) - przyjmie wyłącznie ONLINE KOD (4 x 4 znaki).

Jeżeli emaile do pomocy technicznej PLAY ( bartek@play.com.pl i tomek@play.com.pl) nie działają - najlepiej zadzwoń do nich pod numer na opakowaniu (*022 832 54 30) lub napisz przez email zamieszczony na ich stronie www.play.com.pl
Nie powinieneś mieć problemów z odzyskaniem tego kodu.

Powodzenia!
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Apokalipsa
x2

Post by Apokalipsa »

problemy, problemy, problemy
ach ci u nas dostatek ];)

miejmy nadzieje ze sprawa zostanie pomyslnie rozwiazana

Return to “Polskie / Polish X-Forum”