Jak změnit jazyk v X2 a X3
Moderator: DJ Die
-
Jak změnit jazyk v X2 a X3
NEW: Nejjednodussi postup jak prepnout X2CZ od Hypermaxu do anglictiny je smazat (presunout jinam) soubor lang.dat, ktery se nachazi ve stejnem adresari jako X2.exe
Následující postup funguje v obou hrách, neboť mají společného víc, než je zvykem.
Zobrazený jazyk se nastavuje pomocí čísla napsaného v obyčejném textoveém souboru a přejmenovaném na lang.dat, který je nutno umístit do stejného adresáře, jako je X2.exe (respektive X3.exe). Výsledný soubor musí mít délku 4 bajty.
33 - francouzština
39 - italština
42 - čeština
44 - angličtina
49 - němčina
A teď jak poangličtit českou verzi X2. Ta již lang.dat obsahuje. Navíc má soubory 05.dat a 05.cat, ve kterých se skrýva samotná čeština.
Následující postup buhužel nefunguje u DJDie, kterému tímto děkuji za betatesting. Proto potřebuji znát, zda to jede někomu jinému. Já se bohužel k české X2 od Hypermaxu dostanu až 21.1. v Ostravě.
Přesunout 05.cat a 05.dat společně s lang.dat do jiného adresáře (nemazat kdyby to selhalo). Pak by teoreticky měla hra být kompletně v angličtině.
NEW: Soubory 05.dat a 05.cat muzete ignorovat. Pro zmenu plne staci odstranit soubor lang.dat
Ceska verze je obsahove shodna s verzi nemeckou a navic obsahuje zvlastni soubory s cestinou. X2CZ je ve verzi 1.4 a to vcetne AL_script_update.exe Bohuzel hra je chranena ochranou StarForce a bez registracniho cisla nemuzete si stahnout patch 1.4.1, ktery tuto ochranu nepouziva a pri hrani neni nutne mit v mechanice disk se hrou.
Následující postup funguje v obou hrách, neboť mají společného víc, než je zvykem.
Zobrazený jazyk se nastavuje pomocí čísla napsaného v obyčejném textoveém souboru a přejmenovaném na lang.dat, který je nutno umístit do stejného adresáře, jako je X2.exe (respektive X3.exe). Výsledný soubor musí mít délku 4 bajty.
33 - francouzština
39 - italština
42 - čeština
44 - angličtina
49 - němčina
A teď jak poangličtit českou verzi X2. Ta již lang.dat obsahuje. Navíc má soubory 05.dat a 05.cat, ve kterých se skrýva samotná čeština.
Následující postup buhužel nefunguje u DJDie, kterému tímto děkuji za betatesting. Proto potřebuji znát, zda to jede někomu jinému. Já se bohužel k české X2 od Hypermaxu dostanu až 21.1. v Ostravě.
Přesunout 05.cat a 05.dat společně s lang.dat do jiného adresáře (nemazat kdyby to selhalo). Pak by teoreticky měla hra být kompletně v angličtině.
NEW: Soubory 05.dat a 05.cat muzete ignorovat. Pro zmenu plne staci odstranit soubor lang.dat
Ceska verze je obsahove shodna s verzi nemeckou a navic obsahuje zvlastni soubory s cestinou. X2CZ je ve verzi 1.4 a to vcetne AL_script_update.exe Bohuzel hra je chranena ochranou StarForce a bez registracniho cisla nemuzete si stahnout patch 1.4.1, ktery tuto ochranu nepouziva a pri hrani neni nutne mit v mechanice disk se hrou.
Last edited by Marcus_de_Tycho on Sat, 11. Feb 06, 18:14, edited 4 times in total.
-
-
-
-
- Moderator (České)
-
-
Takže... Napoprvé mi to udělalo to samé jako DJ Die ale to jsem měl pecko zaneřáděný různým balastem. Po reinstalaci win, ovladačů a winupdate vše funguje. Sebral jsem mu všechny tři soubory. Fungujou dokonce i savy a popisky savů se ukazují česky jinak je vše v EN.Chariot wrote:Vyzkousim ten samej postup jeste v praci. Ale to bude az v pondeli.DJ Die wrote: nj zajimave me to ani nenajelo jen me to vyhodilo cernou obrazovku nechapu proc
-
Mne by zajimalo, co zpusobuje, ze se musi prehodit Winy., Napda mne ta ochrana StarForce. Jaky exe pouzivate. Ja zasadne 1.4.1 no-protection, co je jako bonus tady na foru. Funguje tento exe i ceskou verzi?Zergos wrote:Takže... Napoprvé mi to udělalo to samé jako DJ Die ale to jsem měl pecko zaneřáděný různým balastem. Po reinstalaci win, ovladačů a winupdate vše funguje. Sebral jsem mu všechny tři soubory. Fungujou dokonce i savy a popisky savů se ukazují česky jinak je vše v EN.Chariot wrote:Vyzkousim ten samej postup jeste v praci. Ale to bude az v pondeli.DJ Die wrote: nj zajimave me to ani nenajelo jen me to vyhodilo cernou obrazovku nechapu proc
-
Napoprvé jsem se to snažil jen přeinstalovat. Nechal jsem mu původní exe a při prvním spuštění restartoval. Po restartu a spuštění (temno). Potom jsem mu dal nocd exe ale výsledek byl stejný. Proto jsem to reinstaloval. Taky bych to tipnul na ochranu.Marcus_de_Tycho wrote:Mne by zajimalo, co zpusobuje, ze se musi prehodit Winy., Napda mne ta ochrana StarForce. Jaky exe pouzivate. Ja zasadne 1.4.1 no-protection, co je jako bonus tady na foru. Funguje tento exe i ceskou verzi?Zergos wrote:Takže... Napoprvé mi to udělalo to samé jako DJ Die ale to jsem měl pecko zaneřáděný různým balastem. Po reinstalaci win, ovladačů a winupdate vše funguje. Sebral jsem mu všechny tři soubory. Fungujou dokonce i savy a popisky savů se ukazují česky jinak je vše v EN.Chariot wrote:Vyzkousim ten samej postup jeste v praci. Ale to bude az v pondeli.DJ Die wrote: nj zajimave me to ani nenajelo jen me to vyhodilo cernou obrazovku nechapu proc
-
- Moderator (České)
-
-
Nevim, zda to nahodou nastaveni souboru lang.dat neprebije. Jinak obecne by melo stacit prepsat hodnotu v lang.dat a nic se presunovat nemusi. Ale protoze to DJDie blblo, radeji jsem napsal jistejsi metodu spocivajici v uplnem odstraneni cestiny z adresare hry. Nicmene diky za zajimavy tip. Mas jeste nejake jine prepinace?Zergos wrote:Jazyk se jinak taky nechá změnit přímo v zástupci když se za exe" doplní -language 44. Ale nevím jestli je to to samé jako když se přesunou ty 3 soubory...
-
Údajně se nechají všechny soubory *.dat potažmo *.pck a asi i další rozbalit a potom by měl fungovat přepínač +r jako raw který zařídí aby se načítaly takto rozbalené soubory a ne několikrát zabalené v *.dat...Marcus_de_Tycho wrote:Nevim, zda to nahodou nastaveni souboru lang.dat neprebije. Jinak obecne by melo stacit prepsat hodnotu v lang.dat a nic se presunovat nemusi. Ale protoze to DJDie blblo, radeji jsem napsal jistejsi metodu spocivajici v uplnem odstraneni cestiny z adresare hry. Nicmene diky za zajimavy tip. Mas jeste nejake jine prepinace?Zergos wrote:Jazyk se jinak taky nechá změnit přímo v zástupci když se za exe" doplní -language 44. Ale nevím jestli je to to samé jako když se přesunou ty 3 soubory...
-
Jo tohle znam. Skutecne se daji rozbalit pomoci utilitky X2 Archiver. Ostatne tak jsem hledal obrazky na preklad do ceske verze X2Zergos wrote:Údajně se nechají všechny soubory *.dat potažmo *.pck a asi i další rozbalit a potom by měl fungovat přepínač +r jako raw který zařídí aby se načítaly takto rozbalené soubory a ne několikrát zabalené v *.dat...Marcus_de_Tycho wrote:Nevim, zda to nahodou nastaveni souboru lang.dat neprebije. Jinak obecne by melo stacit prepsat hodnotu v lang.dat a nic se presunovat nemusi. Ale protoze to DJDie blblo, radeji jsem napsal jistejsi metodu spocivajici v uplnem odstraneni cestiny z adresare hry. Nicmene diky za zajimavy tip. Mas jeste nejake jine prepinace?Zergos wrote:Jazyk se jinak taky nechá změnit přímo v zástupci když se za exe" doplní -language 44. Ale nevím jestli je to to samé jako když se přesunou ty 3 soubory...

-
Ano, stahl jsem a funguje. Co se tyka StarForce, mel jsem po instalaci problemy s vypalovackou, resp. vypalovanimMne by zajimalo, co zpusobuje, ze se musi prehodit Winy., Napada mne ta ochrana StarForce. Jaky exe pouzivate. Ja zasadne 1.4.1 no-protection, co je jako bonus tady na foru. Funguje tento exe i ceskou verzi?

-
-
- Moderator (České)
-