X2 - jumpdrive script

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

janus7
x2

X2 - jumpdrive script

Post by janus7 »

To mój pierwszy post, więc bardzo serdecznie wszystkich pozdrawiam. Przejdę może od razu do rzeczy: Czy jest skrypt umożliwiający używanie "jumpdrive" bez potrzeby ciągłego zaopatrywania się w "energy cells"? W dalszej części gry, gdy już posiada się sporo gotówki i duże statki to ciągłe ich kupowanie, po to, aby przenieść się z jednego końca wszechświata na drugi jest co najmniej upierdliwe. Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
BQB
x2

Post by BQB »

Wiesz, to zależy czym latasz, im większe i większa ładownia, to ogniwkami się nie przejmujesz zbytnio - ja np mam 5 delfinów z wymaxowaną ładownią i załadowaną ogniwkami, zaparkowane w słoniu i jakoś daaaawno już nie kupowałem ogniwek a i jeszcze ze 2 tysiące w samym słoniu. :D Innej możliwości nie znam. We frontierze było fajnie, bo można było tankować paliwko bezpośrednio ze słońca - było to dosyć niebezpieczne, ne z każdego słońca się dało i trzeba było mieć duży zapas ciągu, ale byla to fajna sprawa. Ale to już OT. Swoją drogą tak duże statki powinny mieć baterie energetyczne na swoim kadłubie, lub, żeby mozna było takie dołożyć, ale cena powinna być jak np za AEGIS czy jak to się pisze.
janus7
x2

Post by janus7 »

Szkoda, jak ktoś znajdzie taki skrypt to proszę na pw. Może być nawet na X3 - może też będzie działać.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Witam na forum janus7 :)

Niestety ja tez nie wiem nic o takim skrypcie.
Moim zdaniem konieczność ciągłego zaopatrywania się w ogniwa energetyczne jest elementem całkiem miło urozmaicającym grę, podpadającym pod przewodnie hasło "THINK" :roll:
Jeśli masz jakoweś kłopoty z brakiem paliwa, rozważ inwestycję np. w borońskie statki zaopatrzeniowe wypchane ogniwami (jak słusznie zapodał BQB), ale np. zadokowane w elektrowniach w kluczowych miejcach we wszechświecie. Gdy zabraknie Ci ogniw, a będziesz leciał M6 czy M1/2, wywołasz takiego zaopatrzeniowca ze stacji przeładujesz do siebie ogniwka i ponownie zadokujesz go do stacji, gdzie będzie je mógł sobie uzupełnić.
Imo skryptowanie akurat paliwa do napędu skokowego to nieco za duże ułatwienie, choć jak tak wolisz to trudno :roll:

Zapytać o taki skrypt najlepiej na forum angielsko lub niemieckojęzycznym.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Bird13
x3tc

Post by Bird13 »

Cześć! Jest taki skrypt "AdvJumper" dodający nowe komendy do jumpdrive'a podaję Ci link na końcu.
Możliwe jest także szybkie przemieszczanie się w obrębi sektora w tzw. hiperprzestrzeni. Do tych napędów sektorowego i międzysektorowego można dokupić ulepszenia, które pozwalają na skoki bez ogniw energetycznych. Niestety ulepszenia te są dość kosztowne, czyli jak to w życiu bywa biednemu zawsze wiatr w oczy :) Skrypt ten do wykonywanych skoków dodaje dźwięki, które mnie niestety frustrowały, ale można je w prosty sposób podmienić są w folderze "s".

Link: [/url] http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=77552
Pozdrawiam wszystkich na forum.
janus7
x2

Post by janus7 »

Dzięki wielkie. Jak tylko będę miał chwilę czasu to go sprawdzę. :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”