Czesc, to moj pierwszy list na forum choc czytam je juz jakis czas.
Mam problem z moim skrzydlowym. Latam rybolowem z 2x GFU Beta w tylnej wiezy a nova lata jako moj "ochronca".
Problem polega na tym, ze jak sie wybieram na klaster khakow to czesto zdejmuje oslony novej i uszkadzam jej wyposazenie, bo ta lata tak blisko, ze wjezdza mi w zasieg GFU. Wiem, ze mozna wybrac rozne rodzaje formacji dla skrzydlowego; delta, x-delta itp. powiedzcie jaka wybraac by nowa latala na tyle daleko, zeby jej nic nie zrobic.
Druga sprawa to universal trader. Mam 2 statki, ktore maja pilotow na 25 poziomie i te lataja i kosza kase jako universe trader i 2 z pilotami na 10 poziomie, ktorym nijak nie moge odpalic univers tradera, czy sa jakies dodatkowe wymagania dla statku7 poza poziomekm pilota??
Przegladajac logi z kursow tych statkow szlag mnie trafia, bo jedne z nich zarabiaja nawet po 1 000 000 kr w godzine (minus 4500 za kady kurs jako kasa dla pilota ale i tak sie oplaca) a drugie 20 - 100 000.
Szkoda tracic taka kase
Formacje ze skrzydlowym, Universe trader itp
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Cześć! Co do skrzydłowych, to mają oni jedną poważną wadę: wręcz uniemożliwiają walkę z wykorzystaniem GFU oraz DJ (czyli broni obszarowych). Ale skoro korzystasz z GFU... zaraz, ty latasz Rybołowem?! To po co ci skrzydłowy??
Co do drugiego pytania, to nie wiem... może być tak, że faktycznie trader z 25 poziomem doświadczenia (to chyba najwyższy poziom, prawda?) po prostu lepiej wie, gdzie zarabiać. A "szaraczek" z 10 poziomem dalej bawi się w ogniwka...

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Trzymam Nova pod bokiem, bo uzywam jej do dokowania do stacji, poza tym dalem jej imie mojej dziewczyny i wole miec ja na "oku"Stalovy wrote:Cześć! Co do skrzydłowych, to mają oni jedną poważną wadę: wręcz uniemożliwiają walkę z wykorzystaniem GFU oraz DJ (czyli broni obszarowych). Ale skoro korzystasz z GFU... zaraz, ty latasz Rybołowem?! To po co ci skrzydłowy??

Tylko chodi o to, ze ja tego Univers tradera nie moge na nich odpalic! chociaz wydaje sie, ze spelniaja wymagania i maja poziom >8, od ktorego zaczyna sie U Trader.Stalovy wrote:Co do drugiego pytania, to nie wiem... może być tak, że faktycznie trader z 25 poziomem doświadczenia (to chyba najwyższy poziom, prawda?) po prostu lepiej wie, gdzie zarabiać. A "szaraczek" z 10 poziomem dalej bawi się w ogniwka...
Przy okazji jeszcze jedno pytanie. Czy mozna zbierac logi ze swoich fabryk tak jak ze statkow z zainstalowanym Opr Handlowym MK3?
Chcialbym wiedziec gdzie i za ile sprzedaja moje stacje.
-
-
Miałem taki sam problem, tylko nie pamiętam, jak go rozwiązałem... :/miss.take wrote:(...) Univers tradera nie moge na nich odpalic!
Sprawdź do jakiej stacji są przypisane statki - może ich fabryki nie mają odpowiedniej ilości kredytów na koncie. Jeżeli nie mają wcale przypisanych baz, to latają na twój rachunek, czyli korzystają z kredytów które ty masz na koncie - sprawdź ile masz kasy. Trzecia opcja to taka, że być może znajdują się w sektorach, które zamieszkuje rasa, z którą masz na pieńku. Nie powinno to Handlarzowi Wszechświatowemu robić różnicy, w jakim sektorze startuje, ale lepiej się upewnić. Czwarta - i ostatnia na jaką wpadłem - opcja to być może statki te mają ładownie pełne jakiegoś towaru - znów uwaga jak poprzednio, iż dla HW nie powinno robić to różnicy, ale lepiej manualnie skierować go do jakiejś stacji i opróżnić ładownie.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-