X3 - Patch 1.3

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Pirxis
x3tc

X3 - Patch 1.3

Post by Pirxis »

Hallo!

"The_Abyss" napisal w czwartek, 8.12.2005, 04:20:

Cytat:
"I hope to be able to update everyone with regards to progress and content as much as possible some time over this weekend."

Co oznacza, ze moze w niedziele bedziemy wiedziec, kiedy ten Patch wyjdzie, i jakie bledy beda poprawione. "Ticaki" (Mod w niemieckim forum) powiedzial jeszcze, ze oprocz poprawek bedzie pare rzeczy extra.
To wreszcie mozna bedzie pograc. :D

Pirxis
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Byłoby miło, miałbym powód by otworzyć pudełko z X3 i wreszcie grę zainstalować :roll:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

http://forum2.egosoft.com/viewtopic.php ... 00#1319500

Abyss podaje co tam ma zawierać patch,
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Haha! Połowa listy to optymalizacje!
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

RAFIO wrote:Haha! Połowa listy to optymalizacje!
Tiaaaa, która (znając życie i Ego) na dodatek "przyspieszy" (albo nawet zwolni) grę o jakieś może 10%... Jeśli będzie inaczej to pochylę czoło tak nisko, że pocałuję się w mały palec u nogi. :)

-Pozdrawiam i nadziei na lepsze życzę,
-Piquś.
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Thores
x3

Post by Thores »

Mnie zastanawia jedno - co z modelami myśliwców, technicznie będącymi w grze, ale niemożliwymi do wywołania bez pomocy skryptów (np. aragoński m5)? Egosoft stwierdził, że nie mieli czasu na wykończenie ich i zostaną one odblokowane w kolejnych łatkach. Widać, musimy jeszcze trochę na to poczekać. :(

Hm... stacje pirackie generują myśliwce? Miło, może wreszcie będzie do czego postrzelać :D
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

A mnie zastanawia to:
nie mieli czasu na wykończenie ich i zostaną one odblokowane w kolejnych łatkach
Skoro nie są wykończone, to co da ich odblokowanie? Pojawią się "nie wykończone" w grze? :?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Zaapewne. Pewnie będą wyglądały jak x-shuttle z x2, tj pozbawione paru rzeczy.
Thores
x3

Post by Thores »

Stalovy wrote:Skoro nie są wykończone, to co da ich odblokowanie? Pojawią się "nie wykończone" w grze? :?
Da i to dużo - problemy z tymi statkami nie polegają (sądząc ze screenów) na brakujących elementach modeli czy teksturach, ale pewnie na złym umiejscowieniu kabiny, nieodpowiednich (lub brakujących) punktach mocowań dla uzbrojenia, być może też nie działa wykrywanie kolizji. Dodanie tych elementów nie zwiększy raczej objętościowo patcha (a przynajmniej nie istotnie - chyba każdy już się przyzwyczaił do łatek ważących po 50 mega :evil:), wymaga jedynie czasu czyli czegoś, co Egosoft chciał jak najwięcej oszczędzić.

Po szczegóły odsyłam na ang. forum - jest tam cały wątek, gdzie między innymi można zobaczyć jak powinien wyglądać PRAWDZIWY Aragoński M5. Albo poczekać (zgaduję) na patch 1.4... przy tym tempie wyjdzie on pewnie na kilka miesięcy przed polską wersją :wink:
yahreck
x3

Post by yahreck »

Pamietacie ze slowa ze patch 1.3 moze pojawi sie do konca listopada, teraz jest nowa wersja - przed swietami Bozego Narodzenia.
Czekam z niecierpliwoscia.
Egosoft thank you for buing our game
p4 2.4 ,1 GbRam 333, ATi 9500pro
BQB
x2

Post by BQB »

Lepiej, żeby był później i był dokładniej zrobiony, czyli miał jak najwięcej poprawek bez błędów.
MikeS
x3tc

Post by MikeS »

Bądźmy realistami. Kolejna łatka usunie stare błędy, ale przyniesie kilka nowych i będziemy krążyć w błędnym kole.
Sir Fred Hoyle wrote: Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards
Vill
x2

Post by Vill »

Byle poprawili znacząco wydajność. Z resztą mogę żyć.
Temporalily suspended in a time lapse...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Patch 1.3 ... X2 zostało wydane w Polsce właśnie z takim nr. patch'a. :D
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Vill
x2

Post by Vill »

Ano, może to i jaka dobra wróżka, tfu wróżba znaczy. :wink:
Temporalily suspended in a time lapse...
garghgor
x3tc

Post by garghgor »

Już jest, już jest..... można ściągać :-) :D :D :D

.... nie wiem skąd ta moja radośc, może dlatego, że już zamierzałem wydać pieniądze na EVE i wtedy znowu miałbym problem w co grać :-)
Garghgor Ug Nazghorskumm

'Ere we go, 'ere we go throu da kosmos
mikaelis
x4

Post by mikaelis »

Juz po krotkich testach.

W Argon Prime (bardzo zaludniony sektor) wydajnosc sie niewiele poprawila, tzn. o jakies 1-2 fps. Aktualnie mam pomiedzy 15-35. Liczylem na troche wiecej, ale coz. Za to w Ringo Moon (sektor raczej wyludniony) skok jest ogromny. Poprzednio bylo 20-40 fps, teraz 35-70!
Tak wiec wydajnosc zostala poprawiona. Slabsze wyniki w Argon Prime to zapewne wina mojej kiepskiej karty. Zreszta Sempron tez do najwydajniejszych nie nalezy.
Gram na Sempron 3000+, 1Gb RAM, Radeon 9600Pro@XT.

O rzeczach ktore dodano nie wypowiadam sie, bo jestem na samym poczatku. W kazdym razie Mobile Mining juz powinien dzialac. Poza tym wprowadzono szereg usprawnien do AI i ekonomii, dodano zablokowane modele statkow (Argon Discoverer i Osprey) oraz dodatkowo jakis splicki statek do Miningu.

pozdrawiam
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Link do sciagniecia:
http://www.egosoft.com/download/x3/patc ... hp?list=53

Krotka lista zmian:
- Mobile mining!
- Sector enhancements
- Complete tips menu with all game tips introduced
- Destroyed stations leave wrecks
- Previously missing ships have been activated (Argon Discoverer, Teladi Osprey)
- Missiles have a new look
- Intermediate products in a complex can now be selected in the "sell for best price" menu
- Intermediate products in a complex may now be bought, sold or both (global setting per complex)
- A new ship is available: the Split Caiman Miner

W pliku readme znajdziecie pelny wykaz zmian. Patch ma ok. 119 MB.

Post by Deleted User »

hehe , zabieram sie do testów :D

Edit: Sau , masz już po co pudło z grą otwierać ;)
Thores
x3

Post by Thores »

Święty Yozefie! Raz w ciągu ostatniego miesiąca zapomniałem o sprawdzeniu strony egosoft i te dranie akurat wtedy wypuścili pacza! :o Nieeeźle. Odblokowali brakujące modele? Stacje pozostawiają szczątki? Nowy statek do oblatania? Nowe modele dla rakiet? Rozumię, że możemy teraz uznać beta-testy za skończone i ta długo oczekiwana gra wreszcie osiągnęła status gold!
Jeszcze tylko pchną mastera do tłoczni i niedługo będzie można kupić.... zaraz, czy ja ją nie kupiłem już kilka tygodni temu? :lol:

No dobra, koniec z marudzeniem, ale ta gra powinna być wydana właśnie w takim stanie! Jak tylko wrócę do domu rozgżeję łącze i biorę się za testy :D

Return to “Polskie / Polish X-Forum”