Wpadłem na pomysł zorganizowania konkursu w formie quizu (szereg pytań wymagających poprawnej odpowiedzi) dla forumowiczów, sprawdzającego wiedzę o Wszechświecie X.
Zamierzam zebrać jak najwiecej zagadnień, przeróżnych, od prostych do trudniejszych, czerpiąc tematy z X-BTF, X2, z naszego forum, zagadki i ciekawostki, słowem wszystko to co przewinęło się dotąd przez nasze oczy i uszy
Celem byłaby oczywiście świetna zabawa. Po zakończeniu quizu podałbym na forum poprawne odpowiedzi.
Jeszcze nie wiem ile byłoby pytań, prawdopodobnie 100 lub 200. Kilkadziesiąt już jest, a następne będą wkrótce.
Oprócz zabawy, byłoby Jury (skład jeszcze nieznany

), które wyłoniłoby trzech finalistów i jednego zwycięzcę, który otrzymałby honorowy tytuł "Największego Mędrca Wszechświata X", plus może specjalnie w tym celu utworzoną sygnaturkę graficzną. Żeby było jeszcze sympatyczniej przewiduję kilka skromnych nagród rzeczowych, związanych klimatycznie z Wszechświatem X (na razie w fazie projektu

). Ponieważ sponsorów brak, nie byłyby zbyt okazałe ale na pewno zachęcające

.
Ciekaw jestem jakie byłoby Wasze zainteresowanie takim quizem, dlatego przyklejam ankietę.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.