Ciekawe doświadczenie z khakami
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Ciekawe doświadczenie z khakami
Przemierzając bezkres kosmosu, robiąc porządki z wszystkimi złymi istotami niszczyłem formacje khackich statków. Jeżeli udawało mi się przejąc maszynę, najczęściej trafiała do stoczni i szła na żyletki za flote. Jeżeli miała coś władowni - najczęściej "nieznany obiekt" - typu uzbrojenie, to wcześniej opychałem w doku zaopatrzeniowym. Ale pewnym razem próbowałem zamontować ich sprzęt na swoim m3. oczywiście bez powodzenia i trafiłła mi sie gratka.Khacki m3 zdezelowany kadłub, zniszczone baterie i 3 działka pokładowe. maszyna do remontu i teraz nazywa sie Nostromo i lata jako mój skrzydłowy. przy działaniu stanowi naprawde duże wsparcie ognia.praktyka wskazuje iż zdecydowanie lepsze i pewniejsze niż działko jonowe, które poraża nie tlko przeciwnika ale również pobliskie jednostki.
A wogóle jakie są wasze doświadczenia w kompozycjach uzbrojenia? Co myślicie o połączenie WMP Gamma i działko jonowe?
pzdro dla ziXowanych!
A wogóle jakie są wasze doświadczenia w kompozycjach uzbrojenia? Co myślicie o połączenie WMP Gamma i działko jonowe?
pzdro dla ziXowanych!
-
DJ migiem ściąga osłony a WMP-G bardzo szybko dziurawi kadłub => bardzo dobre połaczenie.Vendor wrote:Co myślicie o połączenie WMP Gamma i działko jonowe?
Perseusz: 3xGFU-A albo 2xGFU-A + 1xAC-G lub 2xGFU-A + 1xWMP-A, tudzież 3xWMP-A. Wszystko zależy od tego, co ma być celem.i jeszcze wrote:A wogóle jakie są wasze doświadczenia w kompozycjach uzbrojenia?
Orinoko: 2xGFU (chyba Alfa) lub 1xGFU + 1xDJ.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
RAFIO - taranowanie to... hmm... no, niby jest to jakiś sposób na walkę, ale wywołuje u mnie pewien niesmak...
Klaster - nieważne jak wielki, można załatwić do szczętu siedząc w Perseuszu 3xGFU Alfa. Podlatując do nierozłączonego klastra zajmujesz pozycję na jego 6'tej w odległości jakichś 1500 m. Prędkość ustawiasz taką samą, jak aktualna prędkość klastra, po czym naciskasz spust i trzymasz... Klaster się rozłącza i "nieruchomieje", a po około 6 sekundach giną wszystkie M5 i pozostaje tylko piramidka (która jest teraz w odległości około 250 - 500 m). Piramida robi zwrot (200 m) i włącza latarki. Jeśli trafi to zdejmie ci może z 5% osłon, bo będzie już za blisko i zostanie zmuszona do skrętu. Twoim zadaniem jest ustawianie się na jej ogonie i prucie z GFU (albo przełączenie na AC lub WMP) do oporu, aż pęknie lub się podda. Dodam, że jest to sposób, który gwarantuje zniszczenie klastra; sposób na przejęcie jak największej liczby khaackich statków wygląda troszkę inaczej (trzeba w pewnym momencie zdjąć palec ze spustu i odskoczyć w bok po włączeniu pirackiego tuningu silnika, w międzyczasie odsyłając zielone statki do najbliższej stacji). Taranowanie nie zapewni ci żadnych przejęć.
Klaster - nieważne jak wielki, można załatwić do szczętu siedząc w Perseuszu 3xGFU Alfa. Podlatując do nierozłączonego klastra zajmujesz pozycję na jego 6'tej w odległości jakichś 1500 m. Prędkość ustawiasz taką samą, jak aktualna prędkość klastra, po czym naciskasz spust i trzymasz... Klaster się rozłącza i "nieruchomieje", a po około 6 sekundach giną wszystkie M5 i pozostaje tylko piramidka (która jest teraz w odległości około 250 - 500 m). Piramida robi zwrot (200 m) i włącza latarki. Jeśli trafi to zdejmie ci może z 5% osłon, bo będzie już za blisko i zostanie zmuszona do skrętu. Twoim zadaniem jest ustawianie się na jej ogonie i prucie z GFU (albo przełączenie na AC lub WMP) do oporu, aż pęknie lub się podda. Dodam, że jest to sposób, który gwarantuje zniszczenie klastra; sposób na przejęcie jak największej liczby khaackich statków wygląda troszkę inaczej (trzeba w pewnym momencie zdjąć palec ze spustu i odskoczyć w bok po włączeniu pirackiego tuningu silnika, w międzyczasie odsyłając zielone statki do najbliższej stacji). Taranowanie nie zapewni ci żadnych przejęć.
-
Ale wtedy ranga rosnie (i placa forse) tez w taki sposob - jakbys zdjal jednego M3, a nie 26 roznych statkow...RAFIO wrote:Ja proponuję solidne osłony. Np. najlepszym sposoben na klastry jest taranowanie, bo taki klasterek ma osłony jak m3, a taranując nie dajemy mu szans na rozdzielenie się, więc oszczędzamy sobie walkę z nawet 26 statkami
-
-
A nie lepiej poświęcić 10 sekund i mieć podniesioną rangę bojową oraz rangę u rasy, w której sektorze skasowałeś klaster? I nie lepiej jest dostać troszkę kredytów więcej? I być może jakieś statki się przejmie... A może na pokładzie tych statków znajdziesz Tajemnicze Urządzenie, warte kuupę kasy, tak ja trafiło się Sauronowi? No sam powiedz: czy plusy nie przebijają minusa (sic!)? 

-
-
Vendor
Z Khaakami nie ma żartów. I nie ma czasu na jakieś akcje, które skutkowałyby później "gorącymi opowieściami". Zasada jest prosta: albo my ich, albo oni nas. Każda historia o tym, jak to ktoś walczył z robaczkami, unikając ognia ich "latarek" w swym zwrotnym Pegazie, może być od razu włożona między bajki... Rasa Khaak to pasożyt kosmosu i jedynym repelentem na nią jest jak najszybsze pogłaskanie klastra falą uderzeniową GFU (lub staranowannie
).
Z Khaakami nie ma żartów. I nie ma czasu na jakieś akcje, które skutkowałyby później "gorącymi opowieściami". Zasada jest prosta: albo my ich, albo oni nas. Każda historia o tym, jak to ktoś walczył z robaczkami, unikając ognia ich "latarek" w swym zwrotnym Pegazie, może być od razu włożona między bajki... Rasa Khaak to pasożyt kosmosu i jedynym repelentem na nią jest jak najszybsze pogłaskanie klastra falą uderzeniową GFU (lub staranowannie

... albo przygniatający ogień ok. 90 WMP beta z 45 m3.
wole bardziej ''bitewne'' metody , bo co to za radość ze zgniecionego klasterka , jak lepij sie z nimi uzerac pojedynczo. ale i tak dostałem porządnych odruchów kiszkowo-czkawkowych gdy zobaczyłem ze krzacki m2 zdycha od jednego m3 z wmp beta/alfa.
a co dopiero persem z GFu...
wole bardziej ''bitewne'' metody , bo co to za radość ze zgniecionego klasterka , jak lepij sie z nimi uzerac pojedynczo. ale i tak dostałem porządnych odruchów kiszkowo-czkawkowych gdy zobaczyłem ze krzacki m2 zdycha od jednego m3 z wmp beta/alfa.
a co dopiero persem z GFu...
-
-
Ja swego czasu robiłem to dokładnie w ten sam sbosób co ty, tylko Bayamonem.Stalovy wrote: Klaster - nieważne jak wielki, można załatwić do szczętu siedząc w Perseuszu 3xGFU Alfa.

W wypadku bayamona natychmiastowy 'game over'...po około 6 sekundach giną wszystkie M5 i pozostaje tylko piramidka (która jest teraz w odległości około 250 - 500 m). Piramida robi zwrot (200 m) i włącza latarki. Jeśli trafi to zdejmie ci może z 5% osłon

... i staranowanie mojego statku. Trzeba przyznać, że atakowanie klastrów w bayamonie to całkiem niezły hardcore &) ale zyski (jak na czas gry, w którym latasz w m4) są olbrzymiebo będzie już za blisko i zostanie zmuszona do skrętu.

Last edited by Ghostek on Sat, 4. Feb 06, 12:21, edited 1 time in total.
-
moją nowiutką Novą natknołem się w Empires Mines na klaster khaaków, a jako że uznałem, a co mi tam, pokazuje m3 a ja też jestem tak jakby w m3 więc moge powalczyć;)
za pierwszym razem mnie rozwalali ale za drugim jakmiś cudem przejołem m4 a całą reszte z pomocą jakiegoś statku paranidian rozwaliłem:) i tutaj pytanie co zrobić z przejętym m4? dodam że dostałem w bonusie trzy lasery khaaków:) latać w nim czy go sprzedać? a może zrobić z niego skrzydłowego?
za pierwszym razem mnie rozwalali ale za drugim jakmiś cudem przejołem m4 a całą reszte z pomocą jakiegoś statku paranidian rozwaliłem:) i tutaj pytanie co zrobić z przejętym m4? dodam że dostałem w bonusie trzy lasery khaaków:) latać w nim czy go sprzedać? a może zrobić z niego skrzydłowego?
-
-
NOVA, to w brew pozorom barzo dobry M3, jak juz dobrze go ujeździsz, to nie jeden klasterek jeszcze pęknie...
a co do KM4, to tym nie latałem, za to jakby ci sie trafił taki np. KM3, to możesz sie nim chwilke "pobawić", bo jego latareczki są bardzo dobre na pirates ship-y (zwłaszcza borońska brać piracka bardzo lekko rozstaje się ze swoimi stateczkami
)

a co do KM4, to tym nie latałem, za to jakby ci sie trafił taki np. KM3, to możesz sie nim chwilke "pobawić", bo jego latareczki są bardzo dobre na pirates ship-y (zwłaszcza borońska brać piracka bardzo lekko rozstaje się ze swoimi stateczkami

X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
[ external image ]
-