oprogramowanie gildii dostawców

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

DRACOOL
x3tc

oprogramowanie gildii dostawców

Post by DRACOOL »

Jak w temacie...skąd mam to wziąść, bo nigdzie nie mogę znaleźć.
Ewentualnie, który skrypz za to ustrojstwo odpowiada?
(przeszukałem ostatnio doki/stacje handlowe/bazy pirackie i niczego takiego do kupienia nie znalazłem u siebie...help
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Nie mam pewności, ale chyba jest to dostępne u Paranidian. :)

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Ja znalazłem to coś w Paranid Prime nazywa się Constactors Gulid Soft.. czy jakoś tak. Nie wiem w którym ze skryptów było to zawarte ale na pewno w jednym z paki polecanej przez Marcego bo innych nie mam poinstalowanych.
In the grim darkness of the far future, there is only war...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Black-Templar wrote:Ja znalazłem to coś w Paranid Prime nazywa się Constactors Gulid Soft...
To oprogramowanie jest integralna czescia MWM. To wielki, przeogromny spoiler, choc mieszczacy sie w realiach MWM. Tak wielki, jak Tajemniczy Artefakt Khaakow, ktory znalazl Sauron. Wrecz nie wiem, czy powinienem o nim pisac.
Spoiler
Show
Po prostu ktos - a wlasciwie Buzka, czyli Babyface - wpadl na pomysl zalozenia Gildi Dostarczycieli, ktora zajmuje sie dostarczaniem do statku pilota tunningow, rozszerzen i uzbrojenia. Gdy tylko macie odpowiednio duzo kasy, zlecacie ludziom Buzki dostarczenie maxymalnego uzbrojenia (najczesciej) lub maksymalnego tunnigu, lub maksymalnej ladowni. Wazne, zeby pamietac, ze chodzi nie o wszystkie mozliwe do zainstalowania dziala - maksymalne uzbrojenie oznacza tylko te najciezsze dziala. W praktyce wyglada to tak, ze po wybraniu komendy w ladowni waszego statku pojawi sie np. 10 dzail PDF GAMMA (jesli to niszczyciel). Nie trzeba juz latac i szukac. Wszystko od razu w ladowni. Niezly spolier, co?

Ale sa i minusy. Gra troche wariuje, gdy mozna zamontowac na statku dziala Khaakow. Po prostu zawsze uznaje je za lepsze od PDF GAMMA - a jak wiadomo rozne sa na ten temat poglady.

To usluga dla bogaczy - bo Buzka pobiera z naszego konta odpowiednia sume za te wszystkie dziala. Wiec nie do konca jest to spoiler ;)
A teraz leccie do sektora Buzki i podziekujcie mu grzecznie za ta technologie, ktora tak pieknie ulatwia zycie ;)
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

Trochę to u mnie dziwnie działa....
Nie kupowałem żadnego upgrade, typu "Constactors Gulid Software", ba nawet nic takiego nie znajduje, ale ponieważ i tak miałem zamiar kupić "Persa", to przy okazji okazało się, że po kupnie statku mogę skorzystać z "usług" tej wielce tajemniczej gildii :roll:
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

DRACOOL wrote:Trochę to u mnie dziwnie działa....
Nie kupowałem żadnego upgrade, typu "Constactors Gulid Software", ba nawet nic takiego nie znajduje, ale ponieważ i tak miałem zamiar kupić "Persa", to przy okazji okazało się, że po kupnie statku mogę skorzystać z "usług" tej wielce tajemniczej gildii :roll:
Wszystko, niestety, jest tak jak trzeba.
Tu wychodzi na wierzch kolejna niekompatybilnosc MWM z wersja 1.4 samej gry (a na dodatek z dodatkami typu Bonus Pack).
Oprogramowanie dostawcze kupujesz nieswiadomie, kupujac jedna z ostatnich pozycji w doku Paranidian (nie pamietam teraz dokladnej nazwy, to jakies handlowy program do obslugi stacji). Po prostu pod jedna nazwa (slotem w magazynie stacji) kryja sie dwie rzeczy - jedna z MWM (to ten spoiler), druga bodajze z Bonus Packa. Najdziwniejsze jest to, ze obie dzialaja!

To juz drugi taki przypadek w MWM na bazie 1.4. Pierwszy dotyczy Dopalacza Silnika. My widzimy Dopalacz, ale kryje sie tam takze oprogramowanie do obslugi dronow naprawczych. Komendy z obu tych dodatkow dzialaja, mimo ze widzimy tylko jeden.

Jakby kto wiedzial, jak przywrocic pelna niezaleznosc tych dodatkow w MWM pod 1.4, to bym jego imieniem nazwal swoj najlepszy statek ;)
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

No to teraz wszystko staje się jasne..
Kupując iguanę nie kupiłem u Paranidów Kri'me...bo nie widziałem potrzeby, a przy kupnie Persa zakupiłem to przypadkowo z rozpędu... :)
Zeby przywrócić właściwe nazwy trzeba by zmieniać ID i sloty napisów, za dużo dla mnie...to robort dla profesjonalisty (ADAM, lub KERRICK)
Pozdro..
[ external image ]
Mogget
x3ap

Post by Mogget »

DRACOOL wrote:Trochę to u mnie dziwnie działa....
Kiedy latałem Persem to pamiętam, że też nieświadomie miałem to zainstalowane, a jeśli chodzi o ten podwójny slot u paranidian to jest to chyba oprogramowanie dostawcy stacji K'ris'tena czy jakoś tak, ponieważ było to jedyne poza UM oprogramowanie z poza podstawowej gry, które znajdowało sie na Persie.
To oprogramowanie jest integralna czescia MWM. To wielki, przeogromny spoiler, choc mieszczacy sie w realiach MWM. Tak wielki, jak Tajemniczy Artefakt Khaakow, ktory znalazl Sauron. Wrecz nie wiem, czy powinienem o nim pisac.
A mi o tych statkach MK II pisać nie chciałeś, chociasz według mnie był to znacznie mniejszy spoiler :P :P :P

Return to “Polskie / Polish X-Forum”