Rady hracum - X3
Moderator: DJ Die
-
Rady hracum - X3
1. V sektoru Freedom Reach na závodní dráze jsem narazil na dvě zajime lodě
ARROW a STARBURT dájí se v nějakém sektoru koupit?
2.Existuje nějaký sektor kde se dají koupit lodě třídy M1,M2,M3,M6
bez toho aby jsem si nejdřív musel získat duvěru dané rasy?
3.Nějaký sektor kde se dříve válčilo a povaluje se ladem spoustu technických udělátek které by se dali dobře prodat:-)
4.U pirátů se dá koupit systém overloader nebo nějak tak zhruba za
600 000 cr boužel jsem jsi je zlechka znepřatelil a na jejich základnu už se nedostanu dá se to sehnat i někde jinde? nebo je nejaká možnost si piráty usmířit ?
Jinak nevedu si špatně mám
3 továrny (silicon,ore,1MJ shield)
4*Dolphin Super Freighter
2*Nova Raider v plne zboji ke kterým sem se dneska konečně
doobchodoval
7 000 000 cr
Ale jestli někdo zná odpovědi na výše uvedené otázky tak mi prosím poradte važně by mi to pomohlo.
ARROW a STARBURT dájí se v nějakém sektoru koupit?
2.Existuje nějaký sektor kde se dají koupit lodě třídy M1,M2,M3,M6
bez toho aby jsem si nejdřív musel získat duvěru dané rasy?
3.Nějaký sektor kde se dříve válčilo a povaluje se ladem spoustu technických udělátek které by se dali dobře prodat:-)
4.U pirátů se dá koupit systém overloader nebo nějak tak zhruba za
600 000 cr boužel jsem jsi je zlechka znepřatelil a na jejich základnu už se nedostanu dá se to sehnat i někde jinde? nebo je nejaká možnost si piráty usmířit ?
Jinak nevedu si špatně mám
3 továrny (silicon,ore,1MJ shield)
4*Dolphin Super Freighter
2*Nova Raider v plne zboji ke kterým sem se dneska konečně
doobchodoval
7 000 000 cr
Ale jestli někdo zná odpovědi na výše uvedené otázky tak mi prosím poradte važně by mi to pomohlo.
-
No nic
koukam ze nikdo nezna odpovedi na moje otazky nevadi nejak si poradim.
nevim jestli jste si vsimli ale v x3 kdyz mate tovarnu a mate nastavene
nakupni a prodejni ceny stejne jako ostatni tovarny tak znacenb prodelavate.
Jak muze treba Silicon Mine prodavat 1 silicon za 232
a nakupovat 1 energy cell klidne za 20cr
kdyz naklady na 10 silicon jsou 240 energy cell ???
mam silicon mine bohatost naleziste je pres 60
a kdybych prodaval silicon pod 450 za kus
a nakupoval energy nad 13cr za kus tak bych prodelaval
celkem hodne velkej bug ve hre
tohle je jen priklad to same plati u vsech tovaren ve hre.
nevim jestli jste si vsimli ale v x3 kdyz mate tovarnu a mate nastavene
nakupni a prodejni ceny stejne jako ostatni tovarny tak znacenb prodelavate.
Jak muze treba Silicon Mine prodavat 1 silicon za 232
a nakupovat 1 energy cell klidne za 20cr
kdyz naklady na 10 silicon jsou 240 energy cell ???
mam silicon mine bohatost naleziste je pres 60
a kdybych prodaval silicon pod 450 za kus
a nakupoval energy nad 13cr za kus tak bych prodelaval
celkem hodne velkej bug ve hre
tohle je jen priklad to same plati u vsech tovaren ve hre.
-
1. ne
2. ne, to by pak ztracela ta reputace smysl, ne?
3. ne, neni takovy sektor (krome Xenon sector 101, ale tam doporucuji letet, az te tam zavede pribeh).
Hmm,
11 ruznych superfrighteru jako UT
3 x M6 (Centaur, Dragon, Nemesis)
2 x TL (Orca a Hercules)
spousta M3 (Novy, Falcony, Perseove, jedna Mamba - vse poctive koupeno ci zajmuto od piratu).
1x silicon mine
2x wheat farm komplex
1x wheat farm a rhhimes fact complex
1x ammunition factory
1x chelt aquarium
1x soyfarm komplex
zatim jsem se dostal max na 110 milionu, ale pak jsem koupil ty dva TL s doprovodem aj sem zpet na 55
Jinak proc bych jako mel nastavovat ceny jako AI? V AI tovarnach plati, ze cim vice jsou plne produktu, tim se cena snizuje.
2. ne, to by pak ztracela ta reputace smysl, ne?
3. ne, neni takovy sektor (krome Xenon sector 101, ale tam doporucuji letet, az te tam zavede pribeh).
Hmm,
11 ruznych superfrighteru jako UT
3 x M6 (Centaur, Dragon, Nemesis)
2 x TL (Orca a Hercules)
spousta M3 (Novy, Falcony, Perseove, jedna Mamba - vse poctive koupeno ci zajmuto od piratu).
1x silicon mine
2x wheat farm komplex
1x wheat farm a rhhimes fact complex
1x ammunition factory
1x chelt aquarium
1x soyfarm komplex
zatim jsem se dostal max na 110 milionu, ale pak jsem koupil ty dva TL s doprovodem aj sem zpet na 55

Jinak proc bych jako mel nastavovat ceny jako AI? V AI tovarnach plati, ze cim vice jsou plne produktu, tim se cena snizuje.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
-
no nevim :-)
No nevin s tema tovarnama udelat takovej obnos a zasobu lodi nechce se mi verit.
Mam ted 9 x tovaren na 1MJ stity a 2 na 125MJ suroviny nakupuju nejlevneji a miliony se moc nehrnou
pritom prodavam za vykupni cenu ktera je u E docku.
A k tomu kseftuju s nejdrazsi vyzbroji a stity+prodavam zajmute piratske lode nerikam ze financne sem na tom spatne ale rozhodne ne tak jak uvadis ty.
Co se tyka AI tovaren tak je to bug jak prase,nejde mi o to ze cena klesa pri mnozstvi ale jde mi o to ze cena klesa pod vyrobni naklady.
Mam ted 9 x tovaren na 1MJ stity a 2 na 125MJ suroviny nakupuju nejlevneji a miliony se moc nehrnou
pritom prodavam za vykupni cenu ktera je u E docku.
A k tomu kseftuju s nejdrazsi vyzbroji a stity+prodavam zajmute piratske lode nerikam ze financne sem na tom spatne ale rozhodne ne tak jak uvadis ty.
Co se tyka AI tovaren tak je to bug jak prase,nejde mi o to ze cena klesa pri mnozstvi ale jde mi o to ze cena klesa pod vyrobni naklady.
-
No kazda z mych tovaren ma ted v prumeru 4 miliony na konte. A vetsinou prodavam za skoro maximalni ceny. A hlavne mam komplexy, jenom 2 jsou samostane tovarny (zatim).
Ale je fakt ze mnohem vic penez vydela tech 11 UT
Jinak ted zrovna to mam ulozene pred tim, nez akceptuji prvni Xenon invasion misi v me nove hodnosti Warlord. Tam uz se objevi "skakajici" J privazejici posily. Takze uz jsem presmeroval jeden TL se stihackama na pomoc a vyrazim ve sve Nemesis. Problem je jak znicit to J. V X2 stacilo skocit do Xenon sektoru a sejmout ho. Ale tady jsou Xenoni MNOHEM nebezpecnejsi. No uvidime, uz mam pripravene Firestorm torpeda, tak staci sejmout stity a booom!
Ale je fakt ze mnohem vic penez vydela tech 11 UT

Jinak ted zrovna to mam ulozene pred tim, nez akceptuji prvni Xenon invasion misi v me nove hodnosti Warlord. Tam uz se objevi "skakajici" J privazejici posily. Takze uz jsem presmeroval jeden TL se stihackama na pomoc a vyrazim ve sve Nemesis. Problem je jak znicit to J. V X2 stacilo skocit do Xenon sektoru a sejmout ho. Ale tady jsou Xenoni MNOHEM nebezpecnejsi. No uvidime, uz mam pripravene Firestorm torpeda, tak staci sejmout stity a booom!
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
-
-
-
Chlapi, potřebuju trochu pomoct, neb jsem staršího data vydání a pamatuju takové hry jako byl první Privateer a ještě před ním Elite. Už tak jsem v rodině za magora.
1. potřebuji se trochu rozjet, poraďte kde co koupit a prodat, nechce se mi toulat složitě systémem a psát si na papír ceny produktů.
2. kde se dají koupit automatické systémy - AI?
3. nějak mi nejde konfigurace zbraní - určitě ne podle návodu. Nechci prát všema lejzrama najednou..
4. Zajmout pirátskou loď se mi daří, nicméně pokud se doplazí do loděnice, abych ji mohl prodat, vždy je bez vnitřních systémů - jak co nejlépe zajmout loď bez poškození? Kterou zbraní?
Co ještě bych měl vědět a ani netuším co to je?
Mimochodem, hodlám spáchat upgrade PC, ne kvůli X3, ale hlavně dělám fotky, tak by mě zajímalo, zda má smysl použít dvouprocesorová Pentia D např. 830 (3GHz) nebo raděj nějakej Athlon - názory a testy se různí, na foto je to jedno, tam jde o RAM, ale když ten Argon prime se trhá jako kráva...mám P4 -2,4GHz,1GB RAM, 6600GT...
1. potřebuji se trochu rozjet, poraďte kde co koupit a prodat, nechce se mi toulat složitě systémem a psát si na papír ceny produktů.
2. kde se dají koupit automatické systémy - AI?
3. nějak mi nejde konfigurace zbraní - určitě ne podle návodu. Nechci prát všema lejzrama najednou..
4. Zajmout pirátskou loď se mi daří, nicméně pokud se doplazí do loděnice, abych ji mohl prodat, vždy je bez vnitřních systémů - jak co nejlépe zajmout loď bez poškození? Kterou zbraní?
Co ještě bych měl vědět a ani netuším co to je?
Mimochodem, hodlám spáchat upgrade PC, ne kvůli X3, ale hlavně dělám fotky, tak by mě zajímalo, zda má smysl použít dvouprocesorová Pentia D např. 830 (3GHz) nebo raděj nějakej Athlon - názory a testy se různí, na foto je to jedno, tam jde o RAM, ale když ten Argon prime se trhá jako kráva...mám P4 -2,4GHz,1GB RAM, 6600GT...
-
Otazkou je co myslis starsiho data 
Ale vazne:
1) Zacni energii v The Wall. Nakup za 12-13 a prodej za 19. Pak prejdi na Silicon v Emperor Mines a prodej v Red Light a okolo.
2) Nerozumim otazce. Jake automaticke systemy? Vse co potrebujes maji v Equipment docich.
3) Mysi si klikni ve ktere skupine bude ktery laser (ty obdelnicky pod zbrani) a nezapomen odkliknout ve ktere byt nema. Defaultne jsou vsechny pod 1. Tak musis odkliknout prvni obdelnicek a zakliknout druhy a uz je zbran pod klavesou 2. Problem je, kdyz si, jako ja, vypnes kurzor mysi ve hre (je na dve veci podle mne). Pak si ji musis zase zapnout, zmenit zbrane a vypnout
4) Nevim, mne na nich obcas zustanou stity a jen jednou jsem dostal Falcona plneho AHEPT. Ale vetsinou (95%) ji zajmes bez techto veci. Jinak by to bylo az moc jednoduche, ne?
5) No tak to my netusime, co nevis co je.
6) Hmm, ja mam P4/3GHz, 1GB RAM a FX5900XT a jede to docela v pohode. 6600GT uz ceka ve skrini. o vikendu ji prohodim. Spis bych rekl, ze mas neco v systemu, co ti ubira vykon. Ve dvouprocesorovych procesorech (no to je ale debilni vyraz) se ja nevyznam. Ale podle mne je jeste hodne dlouho nevyuzijes. Ja bych dnes na hry vzal nejakeho Athlona 64 a nForce 4 desku.

Ale vazne:
1) Zacni energii v The Wall. Nakup za 12-13 a prodej za 19. Pak prejdi na Silicon v Emperor Mines a prodej v Red Light a okolo.
2) Nerozumim otazce. Jake automaticke systemy? Vse co potrebujes maji v Equipment docich.
3) Mysi si klikni ve ktere skupine bude ktery laser (ty obdelnicky pod zbrani) a nezapomen odkliknout ve ktere byt nema. Defaultne jsou vsechny pod 1. Tak musis odkliknout prvni obdelnicek a zakliknout druhy a uz je zbran pod klavesou 2. Problem je, kdyz si, jako ja, vypnes kurzor mysi ve hre (je na dve veci podle mne). Pak si ji musis zase zapnout, zmenit zbrane a vypnout

4) Nevim, mne na nich obcas zustanou stity a jen jednou jsem dostal Falcona plneho AHEPT. Ale vetsinou (95%) ji zajmes bez techto veci. Jinak by to bylo az moc jednoduche, ne?
5) No tak to my netusime, co nevis co je.
6) Hmm, ja mam P4/3GHz, 1GB RAM a FX5900XT a jede to docela v pohode. 6600GT uz ceka ve skrini. o vikendu ji prohodim. Spis bych rekl, ze mas neco v systemu, co ti ubira vykon. Ve dvouprocesorovych procesorech (no to je ale debilni vyraz) se ja nevyznam. Ale podle mne je jeste hodne dlouho nevyuzijes. Ja bych dnes na hry vzal nejakeho Athlona 64 a nForce 4 desku.
-
- Moderator (České)
problem s 64bitama je ze dokud nemas OS a hry ktere 64 podporuji tak ti to jede na mnohem mensi vykon a na takove veci si asi jeste u nas pockame i kdyz ja ted se svym compem se o tyhle veci moc nezajimam 
no a jeste pokud to funguje jako v X2 tak se nevyplati prodavat HI tech veci jako jsou 125 stity a dalsi drahe veci bo maji moc dlouhe casy na vyrobu jednoho kusu
nejlip si najdi systemy kde je malo E-cells a tam si postav elektrarny je to mnohem rychlejsi zpusob jak vydelat teda aspom pokud to moc nezmenili

no a jeste pokud to funguje jako v X2 tak se nevyplati prodavat HI tech veci jako jsou 125 stity a dalsi drahe veci bo maji moc dlouhe casy na vyrobu jednoho kusu
nejlip si najdi systemy kde je malo E-cells a tam si postav elektrarny je to mnohem rychlejsi zpusob jak vydelat teda aspom pokud to moc nezmenili

Split now give you...AAARRRRGGGHH!
-
No ja zacinal s wheat farm komplexama, pak jsem pridal rimes fact, pak jsem koupil silicon mine a mezitim kupuji a vypouztim ST/UT. Ti vydelaji vic nez tovarny dohromady.
-
- Moderator (České)
jj no E-cells byly sice vzdycky nejvynosnejsi ale je fakt ze vsechny tovarny ktere maji kratky vyrobni cyklus jsou vetsinou vynosnejsi nez ty s dlouhymplynak wrote:No ja zacinal s wheat farm komplexama, pak jsem pridal rimes fact, pak jsem koupil silicon mine a mezitim kupuji a vypouztim ST/UT. Ti vydelaji vic nez tovarny dohromady.
UT jsem nikdy nemel ale pry je 1 schopny vydelat az 500k za hodinu je to pravda?
Split now give you...AAARRRRGGGHH!
-
mozna ti to helfne do zacatku
Pro Mecan
http://www.volny.cz/radim-9/
tady na te strance jsou tri soubory ktere mi dost pomohli do zacatku
neb jsem x2 vubec nehral.
Az budes mit prachy kup si adva. nav. satelite a rozmistije v sektorech
ktere jsou bohate na vyrobny zbrani a v sektorech kde sou Edocky pak uz jen kouknes zjistis ze maj plnej vyrobni sklad a jdes skupovat:-)
cim drazsi zbrane tim vetsi profit z nich na 1- 10GJ stitu se da vydelat 80 000k.
http://www.volny.cz/radim-9/
tady na te strance jsou tri soubory ktere mi dost pomohli do zacatku
neb jsem x2 vubec nehral.
Az budes mit prachy kup si adva. nav. satelite a rozmistije v sektorech
ktere jsou bohate na vyrobny zbrani a v sektorech kde sou Edocky pak uz jen kouknes zjistis ze maj plnej vyrobni sklad a jdes skupovat:-)
cim drazsi zbrane tim vetsi profit z nich na 1- 10GJ stitu se da vydelat 80 000k.
-
To DJ: Jo jo. Uz jich mam dvanact a konto roste kazdou minutu. No obcas i klesne, kldyz neco kupeji, ale fakt vydelavaji HODNE.
-
Bezvadný , díky...hmm co je to UT? Já tu zkratku znám jako ústřední topení
Ta hra je návyková, včera jsem zkoušel něco vydělat, měl jsem to puštěný a chystal si jiné věci, jen jsem dal pokyn, kde nakoupit a kde prodat a to celý věčer. V noci se mi hlavou honily sektory, produkty...dva dny na to nešáhnu.
A ještě další dotaz: koupil jsem si upgrade motoru, který by mi měl umožnit na krátkou dobu zvýšit rychlost, nějakou forsáž ale nepřišel jsem na to, jak ji spustit
... což mě stojí po setkání s pirátskou Novou dost cr., rád bych zdrhnul a ono nic.

Ta hra je návyková, včera jsem zkoušel něco vydělat, měl jsem to puštěný a chystal si jiné věci, jen jsem dal pokyn, kde nakoupit a kde prodat a to celý věčer. V noci se mi hlavou honily sektory, produkty...dva dny na to nešáhnu.
A ještě další dotaz: koupil jsem si upgrade motoru, který by mi měl umožnit na krátkou dobu zvýšit rychlost, nějakou forsáž ale nepřišel jsem na to, jak ji spustit

-
Pockat. Mluvime o X2, nebo o X3? UT je Universal Trader. Toho udelas z ST (Sector Trader) kdyz ma level 8 a vyse. On pak lita po vesmiru (s jumdrivem) a levne nakupuje a draho prodava.
Jinak v X3 snad neni ten Engine Override, ten je jako plug in skript v X2 ne?
Jinak v X3 snad neni ten Engine Override, ten je jako plug in skript v X2 ne?
-
-
-