Szczątki stacji w President End

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Bird13
x3tc

Szczątki stacji w President End

Post by Bird13 »

Mam problem ze szczątkami stacji w President End, jako że w tym sektorze ulokowałem centrum produkcji uzbrojenia. Często zdarza się że moje statki albo statki moich klientów uderzają o szczątki stacji i są zablokowane. Szczególnie dotyczy to statków NPC bo moim mogę zmienić rozkaz i wymanewrować, ale absorbuje to niepotrzebnie czas. Nie sposób tych szczątków sie pozbyć tzn. nie działa na nie żadna broń, więc szukam już jakiegoś skryptu, który pozwoliłby usunąć część tych instalacji, które blokują moje transporty. Może ktoś wie jak sobie z tym poradzić. Pozdrawiam!
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Tez sie z tym spotkalem w normalnej rozgrywce i niestety nie umialem nic na to poradzic. Statki jakby nie widzialy szczatkow stacji jako obiektow do oblecenia. Nie tylko NPC, moje transportowce tez. I pewnie nigdy bym sie nie zorientowal, czemu produkcja mi siada, gdyby nie odglos walenia o stacje - statek wyslany dwie godziny temu po towar wciaz probowal przeleciec przez szczatki. Pomoglo tylko sterowanie reczne.
Swoja droga mozna to uznac ze objaw khaackiego przeklenstwa ;)
Bird13
x3tc

Post by Bird13 »

Masz rację to musi być khackie przekleństwo, bo inaczej tego nie można wytłumaczyć. Te szczątki do końca bedą prześladować wszystkie transporty w tym sektorze :) Również dowiedziałem się o tym problemie przez odgłos walenia o stacje, a myślałem co jest, że moje fabryki cały czas świecą na żółto.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Nie tylko w tym:
Spoiler
Show
W Omicron Lyrae po przejściu ostatniej misji lata wrak rozwalonego tytana. Jest to o tyle irytujące, że ten wrak znajduje się w środku sektora i wszyscy na niego wpadają.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

RAFIO, byłem świadkiem jak K czy J zapchał go aż pod zachodnią bramę, gdzie utkwił w jej świetle ku przerażeniu wlatujących pilotów...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Niespodzianka? Posłuchaj tego:
Wlatuję do xenońskiego sektora swoim odyseuszem. Gaz do dechy i zonk!
wszystjkie capitale dookoła bramy i nie ma jak przelecieć. staranowałem lotniskowiec i jeszcze parę K, a potem THE END :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”