Jak temat wskazuje, gram w X2 v1.4 + BonusPack PL + MWM (gram na sektorach normalnej wielkości). I mam z tym konfigiem kilka problemów. A mianowicie:
1) Przy SectorTrader'ze, Pilot zamiast "imienia" ma "ReadText-blablabla-coś tam" - stąd nie wiem, jaką ma rangę i za cholerę nie potrafię włączyć UniverseTrader'a. Mój ST nabił już blisko milion kredytów, więc chyba powinien już mieć odpowiednią rangę, żeby dało się włączyć UT...
Podobnie z BPH - dokładnie taki sam "ReadText" zamiast imienia pilota i chyba też nie awansuje.
2) Kilka nazw komend w konsoli poleceń także jest zastąpionych "ReadText'em" - nawet nie wiem, do czego służą.

3) Czasem dostaję SMS'em wiadomość o "szybkiej akcji" - w ciągu 1 mizury skok do sektora "jakiegoś tam", rozwałka, po 15 mizurach wyskok. Za zniszczenie w misji wrogich statków oczywiście jest kasa, jednak... u mnie było tak:
a) SMS od floty Splitów o kopaniu zadków Xenonom w jakimś tam sektorze,
b) natychmiastowy skok moim Dragonem do tegoż sektora, Splici już tam byli,
c) zniszczenie przeze mnie Xenońskiego M2, w międzyczasie Splici stracili jednego z ich M2,
d) atak moim Dragonem na XM1, jednak nie dałem rady zdjąć mu tarcz :/
e) SMS od splickiej floty o odwrocie,
f) jeszcze chwila zabawy z XM1,
g) wylot mojego Dragona przez bramę.
I na tym się wszystko skończyło - zero SMS'ów dotyczących misji, żadnego wpływu kasy na moje konto, słowem: nic. Co jest grane? Powinienem zarobić 5 baniek!

To chyba tyle moich problemów (więcej nie pamiętam

-Z góry dzięki za odzew i pozdro,
-Piquś
P.S.1) Przeszukał bym forum, bo może już ktoś o tych problemach pisał, ale (jak pewnie wszyscy dokładnie wiedzą) "normalne" szukanie nie działa :/
P.S.2) Do folderu "t" wrzuciłem polskie pliki z tematu Marcysia, także MWM mam (prawie) PL.