Akcja SM (zapraszamy też będących Sauronami i Marcy'mi)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Black-Templar wrote:...pozatym nie wiem jaki statek najbardziej lubi Sau :oops: .... Co do Marcego ciężko będzie zrobić jakiś rybi model...
Sauron - Perseusz,
Marcy - Mamba.
To są w chwili obecnej ich zdecydowanie ulubione pojazdy.
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Mamba jest dziecinnie prosta w wykonaniu , jednak perseusz to chyba nie moja liga :cry: . Obawiam się że taki model mógłbym spaprać , dlatego zostawiłbym go dal kogoś bardziej doświadczonego. Ale Mambę mogę zrobić (teraz mam sporo czasu w pracy bo kierownictwo wyjeżdza na urlop :twisted: ) stosunkowo szybko.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Oki, mam fotkę - lookajcie loodki... http://ccc.domaindlx.com/stalovy/tab.JPG
Tabliczka z metalu - jak mówiłem, aluminium lub duraluminium. Jak Sau lub Mercy bida ściśnie, to będą mogli w skupie metali kolorowych zamienić ją na kasę :D (odpukać).

Sorki za jakość, nie ja robiłem zdjęcie. Myślę, że widać o co mi chodzi...?
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
BQB
x2

Post by BQB »

Ta tabliczka to bajer - nic lepszego nie potrzeba :mrgreen: :thumb_up: teraz wystarczy wymyslec jakis tekst. Moze z boku "zdjecie" najwyzszej osoby w federacji argonow dla saurona i "zdjecie" boronskiej ksiezniczki dla marcy, a obok tego cos w stylu "jestesmy Ci wdzieczni za bohaterska i wzorowa sluzbe"
Dormio
x2

Post by Dormio »

BQB wrote:Ta tabliczka to bajer - nic lepszego nie potrzeba :mrgreen: :thumb_up: teraz wystarczy wymyslec jakis tekst. Moze z boku "zdjecie" najwyzszej osoby w federacji argonow dla saurona i "zdjecie" boronskiej ksiezniczki dla marcy, a obok tego cos w stylu "jestesmy Ci wdzieczni za bohaterska i wzorowa sluzbe"
I oczywiście obowiązkowo skany naszych podpisów :)

Dormio
BQB
x2

Post by BQB »

No tak, tylko, ze nie zmiescimy takiej ilosci, jak z 30 zmiescimy, to bedzie wielki sukces.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Dormio:
I oczywiście obowiązkowo skany naszych podpisów...
I fotki naszych mordek :D

BQB:
...nie zmiescimy takiej ilosci...
Jak się zmniejszy, to się wstawi! :)
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Jeszcze trochę i wyjdzie z tego zdjęcie klasowe :D
Poważnie mówiąc, uważam że powinniśmy zrezygnować z podpisów. Ile ich zbierzemy? I czy "milcząca większość" da swoje podpisy? A jak my się do tego odniesiemy? Niech to będzie od wszystkich, tych anonimowych również. Tak uważam. Na tabliczce niech lepiej będzie ładnie stylizowany tytuł, to nad czym się zastanawiamy; I Rycerz Królowej, czy I-emu Rycerzowi Królowej. Coś krótkiego. Dla Saurona też coś wymyśliłem; Najszybszy Cyngiel Federacji :D . Na trochę więcej tekstu będzie miejsce na dyplomie. Napiszcie co sądzicie. Pozostaje jeszcze kształt i wymiary płytki, O$$I[EAA] wprawdzie umieścił malunek miejsca na płytkę ale musi być ona wygięta, bo elastyczna przecież nie będzie, prawda? Da radę to zrobić bez joy'a w garści? Chyba że jest to regularny okrąg wtedy wystarczy podać średnicę... Zaczynam plątać się w zeznaniach... Nikt jeszcze nie wypowiedział się w sprawie obrazków na laurce. Gadulcie, koledzy. Ile wlezie, im więcej informacji tym lepiej. Pokładowe kompy naszych czaszek będą miały się czym zajmować. :wink:
Pozdrawiam
BQB
x2

Post by BQB »

Mysle, ze w tej laurce, lub dyplomie, wstawic odpowiednio widoki na "stolice" danych ras - moze na jakies planety w konkretnym sektorze?
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

Jones Abrahams wrote: I czy "milcząca większość" da swoje podpisy?
zapewniam cię że da :) a jeżeli chodzi o podpisy, to najlepiej zrobić tak że na dole dyplomu będą niki tych osób które przyłączą się do dedykaci, ale to może lepiej na PM albo na meila żeby bałaganu na forum nie robić, moge na interi nowe konto pocztowe (100mega 8) ) założyć i tam będziecie słali wiadomości, gzie w temacie będzie wasz nik, natomiast "w śrotku" będzie pusto szybko można by takie spisać i bedzie cacy :) co wy na to?
:)
BQB
x2

Post by BQB »

Jak dla mnie to OK.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

BQB wrote:Mysle, ze w tej laurce, lub dyplomie, wstawic odpowiednio widoki na "stolice" danych ras - moze na jakies planety w konkretnym sektorze?
Dla Saurona to miodny pomysł, a dla Marcysia jakaś ładna fotka Akeela's Beacon, chciał tam zamieszkać :D
Jeśli mielibyśmy zamieszczać podpisy czy raczej nicki, to może lepiej na laurce? Gdzieś na dole lub na odwrocie?
Pozdrawiam
BQB
x2

Post by BQB »

mysle, ze nicki powinny sie znajdowac tuz pod podziekowaniami.

Jones Abrahams
mowiles cos o osobie ktora by miala wglad do konta. Wiec nie wiem, czy sie nadaje, ale sie zglaszam. Jesli bedziesz mial zamiar mi wyslac haslo do konta, to nie rob tego e-mailem ze wzgledow bezpieczenstwa, tylko SMSem (moze jestem troche paranoikiem, ale w koncu to pieniadze i wole ta droga). Za chwile dodam do swojego profilu nr telefonu.
Moj nr telefonu, to numer wpisany w ICQ w profilu.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Jak najbardziej BQB, połącz pm i sms. Jeśli będziesz miał jakieś problemy daj znać. Kto jeszcze chętny na wycieczkę na Wzgórza Golan? :D
Zdaje się, że zapomniałem napisać, iż opłaty za konto biorę, rzecz jasna, na siebie.
Pozdrawiam
BQB
x2

Post by BQB »

Jones Abrahams
To twoje prywatne konto :o
Od kiedy podawac stan konta?
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Już nie takie prywatne, skoro masz do niego dostęp :wink:
Miałem je zamknąć, mam drugie, nie pisałem o tym?
Od kiedy podawać? Jak coś więcej wpłynie, na razie nie ma czym się chwalić. Ale myślę, że ten niekorzystny stan rzeczy ulegnie zmianie po ukazaniu się 1.4 :)
Pozdrawiam

ps. przemyślałem sprawę i nie ucieknę do Izraela, pojadę do Dufftown.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

stalovy@o2.pl
Na powyższy adres można wysyłać fotki 'mordek' (lubię to słowo), jeśli ktoś chce 'patrzeć' na S&M z tabliczki. Spróbuję zrobić projekt (podam później link, abyście mogli podziwiać dzieło - i dać aprobatę, bądź wasze uwagi). Acha, i podpisy (skanowane lub wektorowe - egal).
I jeszcze jedno... text i tło! Dla Sau pojawiła się propozycja "Najszybszy Cyngiel Federacji" (lub "Dla Naj..."), a dla Marcy "I Rycerz Królowej" (lub "I Rycerzowi..."). Co do tła to może rozpisać konkurs? :D
W każdym razie wysyłajcie propozycje teł (z zaznaczeniem, które dla kogo), oraz wasze piękne buźki+podpisy - no, chyba że rezygnujemy z twarzyczek i sygnaturek... ale o tła poproszę. Konto raczej się nie zapcha (250MB, maile do 20MB). Jestem wpięty w i-net cały czas (tzn. od pon. do pt., od 8:00 do 16:00 - praca :D ). Alternatywny kontakt do mnie - przez GG - 1295348. Jestem tam prawie zawsze (patrz wyżej), nawet gdy pali się czerwone słoneczko (ukrywam się :wink: ).

EDIT: Zamiast podpisu i fotki może być avatar lub obrazek, co nie?
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Stalowy, żeby nie komplikować nie lepiej dać nicki zamiast podpisów? Nie każdy ma możliwość dorwania się do skanera. A tak tylko powie; ja, ja, wybierz mnie! I gotowe.
Trochę się zgubiłem; płytka, o której wspominasz, to to maleństwo na joy'a czy laurka?
Pozdrawiam
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Jones:
Stalowy
Przez V! Przez V!! :wink:
...dać nicki zamiast podpisów...
Nicki zamiast podpisów - OK. I prościej, i wygodniej, a przede wszystkim czytelnie dla wszystkich.
Trochę się zgubiłem; płytka, o której wspominasz, to to maleństwo na joy'a czy laurka?
Płytka na model statku! - chyba że zarzucamy projekt stworzenia modeli...
Tak sobie pomyślałem, że może to być najprostszy do wykonania model statku danej rasy (niekoniecznie to, czym S&M najbardziej lubią latać).
Kto tam zgłaszał umiejętności modelarskie...? :) Co o tym sądzicie?
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Hmm, jestem na etapie zbierania surowca na modele, w poniedzialek ruszam z budowa, bez planow, na podstawie rysunkow i .. wyobrazni ;) mysle ze taka plytke mozna zmiescic, tyle ze musza byc wtedy wieksze modele. Troszke zmienia mi to organizacje ale co tam .. :) byl jeszcze jeden kolega ktory tez by sie pobawil modelem, moze po prostu podzielimy sie praca ?
Stalovy, znasz jakies orientacyjne wymiary owej plytki ?

Return to “Polskie / Polish X-Forum”