X2 Patch 1.4 do downloadu-tylko Ang., US., Niemiecka wersja

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BQB
x2

Post by BQB »

Jestem za, przelewik napewno pojdzie :D
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Popieram pomysł z przelewem w 100%, możecie na mnie liczyć! A jak się Sauron nie zgodzi, to patcha nie zainstaluję i jakąś pikietę zrobię! :D

-Pozdrawiam,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Micu
x2

Post by Micu »

OT: Jeśli mówimy o "wynagrodzeniach", to najpierw należy "przygotować grunt" ... Jest tu może ktoś z Urzędu Skarbowego? Jeśli tak, to bardzo proszę o zaprzestanie czytania tego wątku :D
(DOBRZE RADZĘ :twisted: )
"Ludzie dzielą się na 10 rodzajów - na tych, którzy znają system binarny i tych, którzy go nie znają."
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Micu wrote:Jest tu może ktoś z Urzędu Skarbowego? Jeśli tak, to bardzo proszę o zaprzestanie czytania tego wątku :D
IP instytucji publicznych mają sprzętowego bana na tym forum :P

A do chłopaków - dzięki wszystkim za chęci, ale i tak odmówię (myślę że Marcy też), nie po to się tyle tyrało dla własnej przyjemności tworzenia ulubionej gry, żeby u kresu zmieniać ustalony porządek :D
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Pokrecilo Was wszystkich jak jasna cholera!
:lol: :lol: :lol:
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Myśle że jak zlocik dojdzie do skutku to Sau i Marcy nie bedą sobie musieli piwa kupowac. Już my sie o to postaramy, nieprawdaż Jones?
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
DerryFH
x2

Post by DerryFH »

Hmm.. Panowie i Panie.. a moze skoro nasi zbawcy ;) nie chca nam podac numerow swoich kont to cos im kupimy przyzwoitego na zlocie ?

Na przyklad po antalku miodku pitnego.. aby im oslodzic te godziny spedzone w kokpicie ?

Co wy na to ?
DerryFH
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

robimy tak:
sklecamy kase na zaufane konto, później wybrana przez nas osoba kupuje jakieś cacko... (ferrari, nową nove, super nowoczesny komputer, bilet do Argon Prime.... ) i wręczamy na zlocie...
:)
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

No to lipa, bo mnie na zlocie nie będzie (za daleko). :(
Sauronie i Marcybiskupie, przyjmijcie te oto skromne datki na dowód naszej wdzięczności i nie odmawiajcie, bo.. bo.... bo nie wiem, co zrobię!! :D

-Pozdro,
-Piquś
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sauron11 wrote:IP instytucji publicznych mają sprzętowego bana na tym forum :P
:lol: O to, to :lol: To właśnie lubię.
Sauron11 wrote:A do chłopaków - dzięki wszystkim za chęci, ale i tak odmówię (myślę że Marcy też), nie po to się tyle tyrało dla własnej przyjemności tworzenia ulubionej gry, żeby u kresu zmieniać ustalony porządek :D
Przedstawię kolejny argument:
Sumienie nie pozwoli mi krytykować Waszej pracy jeśli za nią nie zapłacę :P . A już sobie zęby ostrzę na domniemaną borońskość łatki :twisted: .
Upraszam o nie pozbawianie mnie tej przyjemności.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Piquś wrote:No to lipa, bo mnie na zlocie nie będzie (za daleko). :(
Piquś nie pękaj, na pewno jest kilka osób z Twoich okolic i jakoś wspólnie się zabierzecie. Dla chcącego nic trudnego. :lol:

Myślę, że wobec spodziewanej opozycji ze strony duetu SM (bez skojarzeń, proszę :D ) pomysł otworzenia konta jest jak najbardziej na miejscu. Popytam trochę jak zminimalizować koszty i pomyślę jak to zrobić żeby było kryształowo przejrzyście.
Knujmy dalej :twisted:
Pozdrawiam
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

najmniemy jakiegoś hakera żeby wykradł numery ich kontt :twisted:
a jak chcecie to moge wam dać numer mojego... oh... zapomniałem że nie mam konta :D:D:D

edit: :oops: sorki za błąd
Last edited by General Tatarin on Wed, 25. Aug 04, 08:27, edited 1 time in total.
:)
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Oj tam, niech ktoś z pewnych Warszawskich uczestników przyjmie na swoje konto wpłaty i już :) Potem wspólnie będzie można wybrać coś do kupna....
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Indoctrine wrote:Oj tam, niech ktoś z pewnych Warszawskich uczestników przyjmie na swoje konto wpłaty i już :) Potem wspólnie będzie można wybrać coś do kupna....
Myślałem o tym, ale wiąże sie to ze zbyt dużym ryzykiem pomieszania z własną kasą, jaką zazwyczaj przechowuje się na koncie. Jutro dopytam się o jakieś tanie w obsłudze konto. Musi być oddzielne jeszcze z jednej przyczyny - to są pieniądze i to w drodze do adresata. Powiernik zawsze jest narażony na jakieś podejrzenia. Trzeba ustawić to tak, by wszystko było czyste jak łza. Do tego potrzebne jest osobne konto. Zawsze można potem udostępnić wyciąg bankowy.
Co do prezentu, nie wiem. Na pewno tak by było grzeczniej. Ale czy znamy chłopaków na tyle dobrze by trafić prezentem w ich gusta? Czy też po prostu zrobimy dobrze... sobie?
Osobiście skłaniałbym się ku kopercie. Nie jest to w szczególnie dobrym tonie, ale to są już duzi chłopcy i najlepiej wiedzą czego im trzeba.
Tak... Chyba dzielimy skórę na niedźwiedziu, przecież nawet konta jeszcze nie mamy.
Pozdrawiam
BQB
x2

Post by BQB »

Sauron w ktoryms z listow wspominal, ze bedzie zbierac na jakis joystick :idea:
ergo
x3tc

Post by ergo »

Jones Abrahams wrote:(...)Co do prezentu, nie wiem. Na pewno tak by było grzeczniej. Ale czy znamy chłopaków na tyle dobrze by trafić prezentem w ich gusta? (...)
ja to mysle, ze nie wazne co to bedzie za prezent, wazne zeby pani hostessa ktora go "wreczy" byla ladna, zgrabna i miala "otwarty umysl" :twisted:

co do kasy: nie wiem czy jest sens ja zbierac, na pewno chlopakom to pochlebia ale na 100% nie wezma tych pieniedzy, skoro od poczatku dzialaja w czynie spolecznym. Po 2, po przetlumaczeniu takiej ilosci tekstu i ilosci wlozonej pracy, te kilkadziesiat zl ktore sie uzbiera to - w moim przekonaniu - troche upokazajaca kwota za taka ilosc pracy. Mysle ze nasza dozgonna wdziecznosc i szacunek, kotry chlopaki u nas maja sa warte troche wiecej , ale w zaden sposob nie da sie tego przelozyc na pieniazki :) .

tak naprawde, to Play powinen sypnac wam pare zl :twisted: , wydawca nie wydaje gry charytatywnie ale po to aby zarabiac i nakrecac biznes, to ze ktos podsuwa mu tytul do spolonizowania ktory ma sznase sie przebic i sprzedac powinno byc premiowane, a zwlaszcza jesli ten ktos sam wklada w to wiele pracy.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Masz bardzo dużo racji Ergo, chyba w myślach zacząłem przerzucać kasę dla chłopaków łopatą :D . A tego istotnie nie uzbiera się zbyt wiele :cry: . Zresztą zobaczymy. Czyli chyba jednak prezent. No dobra, myślmy dalej :gruebel:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Cóż, ergo bardzo ładnie to ujął w swoim drugim akapicie :)
Jeśli chodzi o Playa, to ten drugi akapit wyjaśnia i tę kwestię. Niech ta kasa wyjdzie im na zdrowie, ważne że my mamy grę dla siebie i możemy ją sobie modyfikować bez ich udziału :D
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Jones Abrahams wrote:
Piquś wrote:No to lipa, bo mnie na zlocie nie będzie (za daleko). :(
Piquś nie pękaj, na pewno jest kilka osób z Twoich okolic i jakoś wspólnie się zabierzecie. Dla chcącego nic trudnego. :lol:
...
Hehm, znajdźcie mi kogoś z okolicy, to może pojadę (jeszcze kasy brakuje). Hej ludziska!!! Jest tu ktoś z Chorzowa i okolic??? :lol:

-Pozdro,
-Piquś
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sauron11 wrote:Cóż, ergo bardzo ładnie to ujął w swoim drugim akapicie :)
Jeśli chodzi o Playa, to ten drugi akapit wyjaśnia i tę kwestię. Niech ta kasa wyjdzie im na zdrowie, ważne że my mamy grę dla siebie i możemy ją sobie modyfikować bez ich udziału :D
Tak, dlatego swój własny pomysł z kasą w kopercie uważam za chybiony :oops: . Od początku chodziło mi o jakiś dowód wdzięczności. Ale chciałem pójść na łatwiznę. BQB wspominał o joy'u. Tyle chyba uda nam się zebrać.

Np. za kilka(naście) lat grasz sobie w X5. Dzierżysz w garści odbajerowany joystick z 50-ma guzikami, wibratorem, wodotryskiem i nie wiem czym jeszcze, strącasz kolejnego obcaka, uśmiechasz się tryumfalnie do siebie.
Nagle Twój wzrok pada na półkę, gdzie pokryty kurzem, połamany i pościerany dobiega lat inny joy. Ma tylko kilka guzików, większość powbijana, jest jokoś dziwnie przechylony na bok. Ale spod kurzu wyziera niezdarnie wydrapany gwoździem napis "od wdzięcznych fanów X2, za NASZĄ łatkę 1,4".
Co wtedy poczujesz?
Może głupio myślę, ale wydaje mi się, że to ciut więcej warte od kasy z PLAY'a?
Pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”