Przezyc X TREME

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote:[Sau, czy to jest to miejsce, z ktorego wyczytales swoje 10 godzin spedzone w grze?
Informacje są w samej grze jak informacjach osobistych oraz w menu wczytywania stanu gry. Z tych miejsc wyczytywałem :)
levisq
x3tc

Post by levisq »

2 dzien Xtremalnych doznan...
zaczyna sie cos wreszcie dziac...
moje pierwsze Solar Power Plant :D
http://www.olo.com.pl/~levis/x2screen23.jpg
i tu
http://www.olo.com.pl/~levis/x2screen24.jpg
i jeszcze tu
http://www.olo.com.pl/~levis/x2screen25.jpg
no i podstawowe staty
http://www.olo.com.pl/~levis/x2screen26.jpg

pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Ciagle jeszcze grasz jako Julianek? Nie wolisz levisq'a? :wink:
levisq
x3tc

Post by levisq »

Qrcze... Ty wiesz.. po tym calym upadku NTFS zacząłem dązyc do tego by jak najszybciej dogonic sie... i zapomnialem o takich szczegolach... chociaz nazwy swoich statkow i bazy juz pozmienialem:)))

pozdrawiam
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Niezle... radocha jak przy pokazywaniu zdjec pierwszego nowonarodzonego dziecka! :D Jak bede mial jakiegos fajnego screena, umiescisz mi, zebym mogl sie pochwalic? :D
levisq
x3tc

Post by levisq »

Marcybiskup wrote: Jak bede mial jakiegos fajnego screena, umiescisz mi, zebym mogl sie pochwalic?
nie ma problemu :) rozgrzej F9 do czerwoności :D
LongOne
x2

Post by LongOne »

levisq --> Gratuluję SPP! Wygląda na zdrowego i silnego bobasa :) Sam zastanawiam się czy aby nie pora się ustatkowac i też sobie postawić SPP...

BTW: wreszczie pojawiły się robale! Nie ruszyłam nawet 3 misji, a one już są. Jak na razie nic strasznego...
Uruchomiłem pierwszego AutoTradera - w ciągu godziny (RT) zarobił na czysto jakies 50K. Zobaczymy czy to się na dłuższą metę opłaca.
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
xor
x2

Post by xor »

Wzialem sie za x-treme - i prawde mowiac nie wyobrazam sobie, jak nudno musi byc na nizszych poziomach trudnosci ! Teraz to mozna sie delektowac kazdym kredytem zarobionym (pamietam moje pierwsze zarobione - na kursie energy cells zarobilem 12kredytow na czysto :D )
Niestety, statystyki mowia na moja niekozysc - gram juz 1 dobe i 7 godzin (oczywiscie nie non-stop) a jak na razie mam tylko max. zupgradeowanego disco (tylko ladownie mam na 35 czy jakos) oraz merkurego z max upgradeami silnikow i sterow oraz ladownia na 900szt. Niestety, oslony w obu statkach tylko 3x1MW. A to wszystko z powodu 1 glupiego wypadku - przez przypadek walnalem w stacje na poczatku gry (jak mialem tylko disco) - pancerz spadl do 75%. I co sie stalo kilka dokowan pozniej ? Oczywiscie walnalem po raz kolejny :evil: Efekt - zostalo mi 5% kadluba... Latanie z predkoscia 50m/s, zarabianie nedznych groszy, naprawienie o 10%, i tak dalej przez kilka godzin... :(
Co do pozostalych statystyk - jestem na 3 poziomie prywaciarza (nie pamietam dokladnej nazwy), nowicjusz (na razie zestrzelilem tylko 1 statek piracki :P ), ciag dalszy bez wiekszych zmian.
Musialem wczytywac gre ok. 7 razy :( - 4 razy bo sie rozbilem o stacje pzrez przypadek - nie wiem jakim cudem. Ale bylo to na poczatku latania merkurym - ech, ta krowa... 1 raz zostalem zniszczony przy pierwszej probie ataku na pirata, 2 razy przy rozbrajaniu tych cholernych min.
Chwilowo kasy mam niewiele - ale jeden kurs merkurym i mam 100k :)Wczesniej cala kase wkladalem w upgrade-y. Ale teraz mam chwile czasu na zbudowanie imperium - zafunduje sobie pierwsza elektrownie, a moze potem jakas kopalnie...

Co do samej gry - jest wciagajaca. Natomiast jedna sprawa mnie strasznie wqrza i na poczatku mnie odepchnela od grania - te nedzne przerywniki filmowe wolaja o pomste do nieba ! Sa niewiarygodnie paskudne ! Mogli je sobie darowac na rzecz zwyklej rozmowy przez komunikator tylko z twarza na ekranie... :? :? :? I grafa sie troche chrzani (najlepiej widoczne przy zoomie), oraz przy wiekszej ilosci fabry w systemie (przykladowo Atreus Cloud) strzasznie siecze (gram oczywiscie w 1024x768x32, AAx6, AFx16 ). Cienie mam wylaczone. Cos chyba mip-mapping siatek obiektow jest mocno niedopracowany...

Na koniec - mysle, ze gra bylaby ciekawsza, gdybysmy nie dostawali po 2 misji merkurego, a po 4 ukladu skokowego... Tak, wiem, jestem masochista :) Ale lepiej sie czuje, jak wszystko zawdzieczam swojej pracy a nie jakims prezentom... Przydalby sie x-treme ultra... :P
Pozdroofki
Last edited by xor on Mon, 17. May 04, 11:13, edited 2 times in total.
levisq
x3tc

Post by levisq »

Xor od przerywnikow to jest klawisz Esc a info o misji zawsze mozna poczytac w dzienniku:))

pozdrawiam
levisq
x3tc

Post by levisq »

xor wrote:Na koniec - mysle, ze gra bylaby ciekawsza, gdybysmy nie dostawali po 2 misji merkurego, a po 4 ukladu skokowego... Tak, wiem, jestem masochista :) Ale lepiej sie czuje, jak wszystko zawdzieczam swojej pracy a nie prezentom... Przydalby sie x-treme ultra... :P
Pozdroofki
Co do Merkurego to sie nie zgadzam, bys sie zarznął latajac na Disco i handlujac ta nedzna iloscia energy cells nawet z SETA bys byl wykonczony i znudzony totalnie a co do 4 to jeszcze nie doszedlem a uklady skokowe juz mam w kazdym statku (oczywiscie z Cargo Space kl M)

pozdrawiam
LongOne
x2

Post by LongOne »

xor --> Twoje problemy z dokowaniem powinien załatwić autopilot :D A co do Merkurego z 2 misji, to ja go od razu sprzedałem. Jumpdrive nie dostałem, bo fabuły po misji 2 nie ruszam. Jeśli chcesz ciułac wszystko od podstaw, to zacznij grę jeszcze raz, w ogóle nie ruszaj fabuły, a potem nie stawiaj fabryk (bo to za łatwy dochód - postawisz, zorganizujesz, a potem samo działa) :) Ja tam zarabiam na samych misjach i handlu... wiadomo czym :P
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
levisq
x3tc

Post by levisq »

LongOne wrote:Ja tam zarabiam na samych misjach i handlu... wiadomo czym :P
handel zywym towarem jest zabroniony!!! (domy uciech tez bedziesz stawial? :D )

pozdrawiam
xor
x2

Post by xor »

Handlujecie niewolnikami :?: O Wy... Precz z piratami ! Jaka szkoda, ze nei ma x-online - dalbym Wam popalic !
:wink:
I tak dla wyjasnienia - oczywiscie nie mam zadnych problemow z dokowaniem ! To byly fluktuacje w prawoburtowej dyszy silnika - ot po prostu dostalem merkurego bez przegladu... :wink:

Co do zarabiania - przeciez jest pewien surowiec, na ktorym mozna zarobic sporo w sposob zupelnie legalny :) Dzisiaj sobie troszke polatam moim wypieszczonym (no, prawie...) Merkurym i kupie jakies fabryczki, no i oczywiscie lepsiejszy mysliwiec :) Na razie nie bede szalal i wystarczy M4 - tylko jeszcze nie wiem jaki - ale prawdopodobnie ten z demka z chromowanymi szpicami :D Aha - wczoraj mialem zamiar sobie kupic najszybszego M5 - na poczatku mialem zamiar Octopusa - ponad 500m/s. Ale latam tak sobie na granicy sektorow Splitu i i o kur... - ich m5 ma ponad 1000m/s :shock: Musze go miec !
Last edited by xor on Mon, 17. May 04, 13:25, edited 1 time in total.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

xor wrote:Handlujecie niewolnikami :?: O Wy... Precz z piratami !
Uwazaj xor, bo zaczynasz deklarowac pewien styl gry. Na razie wyglada na to, ze jestes po jasnej stronie mocy. Ale sa wsrod nas prawdziwie splickie charaktery :twisted: :D Mam nadzieje, ze much tez nie ruszasz? :wink:
xor
x2

Post by xor »

Ha, zebys wiedzial ! Zadne pirackie pomioty nie beda zasmiecaly MOJEGO x-swiata ! Z zycia wziete : wczoraj, jak zniszczylem pierwszy statek piracki zostawil po sobie skrzynie much - to ja juz wolalem je zniszczyc, niz znizyc sie do handlu tym ginacym gatunkiem !
:wink: :P
:lol:

'Soon peace and order will be restored throught the galaxy !'
Wiecie skad to cytat ? Podpowiem : intro TIE Fightera, Imperator Palpatine :D U mnie dokladnie tak bedzie - zmiote caly opor, wszystkie zagrozenia dla spolecznosci swiata X - i zapewnie wszystkim pokoj i dobrobyt.
MOJ pokoj !

:wink: :P :D
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

No to zapraszam to Szwadronu Ochrony Kosmicznych Much! 8)
xor
x2

Post by xor »

A zebys wiedzial !
:D
ergo
x3tc

Post by ergo »

xor wrote:Handlujecie niewolnikami :?: O Wy... Precz z piratami ! Jaka szkoda, ze nei ma x-online - dalbym Wam popalic !
w odpowiedzi na to , formalnie niniejszym zakladam federacje "krwawych piratow" ,zrzeszajacych ludzi i obcych we wspolnym zamilowaniu do rozrywki, grabiezy i nieracjonalnego masowego wykorzystywania wszystkich dostepnych surowcow w swiecie X, lacznie z handlem niewolnikami, muchami i cala reszta :twisted: :twisted: :twisted:

kichac na jasna strone mocy, jasna strona jest dla frajerow , niech zyje space fuel, wolna milosc miedzy rasami i rock&roll :twisted: :twisted: :twisted:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Ladne logo
:lol: :lol: :lol:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Niniejszym zakladam Wszechswiatowa Koalicje Antypiracka! Smierc piratom i istotom bez zasad!

Return to “Polskie / Polish X-Forum”